Klađenje, taktika?

Slučajno naletio na SuperSport stranicu pa reko da se registriram i vidim kako funkcionira to internet klađenje mada mi razum govori da to ne radim ;). Inače se jako rijetko kladim.

Nego pala mi je na pamet jedna taktika. Čisto smuljam da sam izumio toplu vodu, vjerojatno ima priče o tome na netu ali me zanima vaše mišljenje.

Uplatim 100kn na tečaj 3, izgubim, uplatim 200kn, izgubim uplatim 400 kn, izgubim uplatim 800 kn, dobijem u plusu 900 kn :slight_smile: .
Taktika je u tome da se ne bira koji je par, bitno da je tečaj 3 a ulog nakon svakog gubitka duplo veći od prethodnog.
Sad, tu postoje 2 mogućnosti. Bankrot ili dobitak. Gubitnik mogu ispasti samo ako ostanem bez novaca.

Jel netko to pokušavao možda, koje su cake?

Da, postoji ta teorija… Najviše se nekako veže za rulet, u biti je ista stvar… Imaš dvije mogućnosti (crno/crveno), ako igubiš, staviš duplo (na istu boju) - tako bi i tu onda trebao na istu kombinaciju ili kako to već tamo ide… Jedina caka je u tome što se pretpostavlja da si beskonačno bogat! :zub:

A gle, recimo
http://teletekst.hrt.hr/?str=530-02
od 38 utakmica prosječno ih 10 završi remijem, znači tečaj 3.
Sad, da kreneš sa malim ulogom od 10 kn, kad bi falio i 10 za redom došao bi na ulog od 6400 kn mislim, poslije toga je panika već.

Martingale nacin kladenja je doveo mnoge ljude do bankrota…

Igraj 2/6 sistem ili 1/8 parlay ili nesto sl. ili cak arbitraze ako ih mozes naci tj. doci do njih.
Inace se ne kladim, ali isprobao ove sisteme i funkcioniraju uz minimalan rizik ili bez rizika uopce (arbitrazno kladenje), ali je napredak spor dosta. To je vise kao dugorocno ulaganje :).

Ako te zanima, mogu ti svaki sistem pojasniti ovdje poslje kad cu imat malo vise vremena. Samo 5-10% kladionicara zive od kladionice jer imaju sistem kojeg se drze i od njega ne odustaju. Napreduju polako ali sigurno i isto kao i u pokeru treba znati sa koliko igrati ovisno o bankrollu. Kladionice najvise vole one ljude koji igraju na vise od 2 tekme po listicu, a takvih ima najvise. Easy money za kladare :wink:

Malo samo googlao ove pojmove, arbitrazno klađenje mi zvuči zanimljivo ali i znanstveno fantastično u današnje vrijeme jer mislim da su kladionice imale dosta vremena da zakrpaju tu rupu, pretpostavljam da su našle način da se sinkroniziraju putem nekih aplikacija koje zajedno koriste.

Nisam ništa našao o 2/6 i 1/8

Ne kladim se ali pratim news grupu o klađenju.
Svi preporučaju 2 para na listiću, umjereni koeficijent, dobro poznavanje materije i puuuuuuno sreće.

Nemoj bit lud ulazit u kockanje @Bugi , nema para od toga, samo puste priče i ovisnost iz koje se teško ide van.
Znam puno više priča o propalim ljudima od onih u kojima su zarađivali na kocki.

[quote=“Bugi”]A gle, recimo
http://teletekst.hrt.hr/?str=530-02
od 38 utakmica prosječno ih 10 završi remijem, znači tečaj 3.
Sad, da kreneš sa malim ulogom od 10 kn, kad bi falio i 10 za redom došao bi na ulog od 6400 kn mislim, poslije toga je panika već.[/quote]Ako na 40 odigranih imamo 10 nerješenih utakmica, tj. vjerojatnost da pogodiš ishod je 25 % (0.25), onda je vjerojatnost da ćeš se kladiti 10 puta i svaki puta izgubiti:

  • 0.75^10 = 0.0563 = 5.6 %.

Ako je 10 uloga tvoja granica bola, onda prilikom svakog eksperimenta imaš vjerojatnost od 0,9437 da ćeš zaraditi nešto malo novaca (eksperiment uspio) i vjerojatnost od 0,0563 da ćeš izgubiti jako puno novaca (eksperiment propao).

Kada jednom napraviš taj eksperiment, napravit ćeš ga još jednom. To je poanta cijele priče – ako nećeš, onda nema niti smisla da probaš, jer što si propustio? 20 kuna profita? Znači, ponovit ćeš to opet i ponovo, jer svaki puta dobiješ tek neku siću za pivu.

Nakon koliko uspješnih ponavljanja takvog eksperimenta ćeš doći u situaciju da će vjerojatnost biti tek 50:50 da će eksperiment uspjeti?

  • 0.9437^n = 0.5 => n = 12.

Nakon 11 eksperimenata si 11 puta zaradio neku siću. 12-ti put si stavio maksimalnu svotu novca na čisto pismo-glava.

Ili drugačije rečeno, kada prvi puta igraš, imaš 94 % vjerojatnosti da ćeš zaraditi svojih 20 kn prije nego ostaneš bez više tisuća. Kada drugi puta probaš svoj “sistem”, imaš 89 % vjerojatnosti da ćeš se izvuči s novih 20 kn profita prije nego te zaboli stvarno jako. Kada se zakockaš na svoj “sistem” i treći puta za redom, ako si prva dva puta uspio, onda sada imaš 84 % vjerojatnosti. Kako si sada već tri puta za redom izašao s čitavom pivom, a da nvj. nisi došao niti blizu one granice bola, onda igraš i četvrti puta - sada su šanse 79 %. Peti puta: 75 % - već imaš 25 % šansi da ćeš ostati bez tisuća kuna. Šesti puta 70 %, sedmi puta 67 %, osmi puta 63 %, deveti puta 59 %, 10. puta 56 %, 11. puta 53 %. Pod uvjetom da si do sada 11 puta za redom igrajući svoj “sistem” zaradio za pivu, sada, 12. put, imaš 50 % šanse da ćeš iz prvog reda gledati onaj scenarij kojeg se cijelo vrijeme bojiš, da ćeš fulati 10 rezultata jedan za drugim, i pri tome se zakopati u ulog od više tisuća kuna. Profit do tada? 300 kn?

1/3 je sansa da cete recimo u nogometu pogoditi ishod…

Odbojka, tenis, baseball i sl. sportovi 1/2 jer su samo 2 moguca ishoda, nema izjednacenog. Ako se vec kladite, kladite se pametno i mislite glavom u kojem slucaju su vam vece/bolje sanse :slight_smile:

@Bugi kasnije uploadam jednu knjigu negdje ili jos bolje, posaljem ti link od knjige na pm gdje cu ju uploadat da ne stavljam ovdje piratski sadrzaj :smiley: :D. Unutra su pojasnjeni sistemi o kojima sam ti pricao.

Kod 1/8 parlay sistema je dovoljno pogoditi samo 12,5% listica da bi bio u plusu ;). Igra se na 2 tekme po listicu… Anyway, javi mi se na pm pa ti posaljem link za dl.

tsereg, način računanja ti je pogrešan. Ovo što si ti (na neki način) dobio se naziva statistička anomalija… Naime, utakmice nemaju “pamćenje”, tj. svaki puta kada odigra u kladionici ima iste šanse za dobitak (naravno, gledajući konstantan broj parametara).

Isto tako je i kod ruleta. Ako je 9 puta za redom kuglica stala na crno polje, da li veće šanse u idućem krugu ima crveno polje? Ne, imaju podjednake šanse, jer rulet nema “pamćenje” :slight_smile:

Znam čovjeka koji na taj način igra neki talijanski loto win for life gdje se svaki sat, svakodnevno izvlači 10 od 20 brojeva. On igra samo na jedan broj, prati koji broj nije duže izvučen, a onda udri…mislim da krene od 50 kuna. Prije par dana uplaćivao je oko 15 000 kuna na broj 13 da bi ustvari dobio 50 kuna, koliko dobije za svaki put kada pogodi. Uspio se izvući, ali ne bi bilo nikakvo čudo da se taj broj nije izvukao još jedno dva tri kola, a to će mu se jednom i dogoditi. On tvrdi da ga nije strah, ako bude trebalo prodat će auto, vikendicu, kuću…:krele:

[quote=“TomislavS”]tsereg, način računanja ti je pogrešan. Ovo što si ti (na neki način) dobio se naziva statistička anomalija… Naime, utakmice nemaju “pamćenje”, tj. svaki puta kada odigra u kladionici ima iste šanse za dobitak (naravno, gledajući konstantan broj parametara).

Isto tako je i kod ruleta. Ako je 9 puta za redom kuglica stala na crno polje, da li veće šanse u idućem krugu ima crveno polje? Ne, imaju podjednake šanse, jer rulet nema “pamćenje” :)[/quote]Naravno da je tako. Svaki puta kada bacimo novčić, vjerojatnost ishoda pisma je 50 %, bez obzira koliko puta smo bacili novčić prije toga. Svaki puta kada bacimo kocku, vjerojatnost da će pasti neki ishod je 1/6, bez obzira koliko puta prije toga bacili kocku.

Ako sam, dakle, anomaliju unio u svoj račun, učinio sam to nesvjesno i želim to ispraviti.

Možeš li pokazati na točno mjesto u mome računu gdje nalaziš da je anomalija uvedena? Možeš li predložiti ispravan proračun, kako bismo došli do točnih vjerojatnosti u igranju predloženog “sistema”? Jer bit će poučne, pa bi bilo dobro da budu točne.

[quote=“Bugi”]Slučajno naletio na SuperSport stranicu pa reko da se registriram i vidim kako funkcionira to internet klađenje mada mi razum govori da to ne radim ;). Inače se jako rijetko kladim.

Nego pala mi je na pamet jedna taktika. Čisto smuljam da sam izumio toplu vodu, vjerojatno ima priče o tome na netu ali me zanima vaše mišljenje.

Uplatim 100kn na tečaj 3, izgubim, uplatim 200kn, izgubim uplatim 400 kn, izgubim uplatim 800 kn, dobijem u plusu 900 kn :slight_smile: .
Taktika je u tome da se ne bira koji je par, bitno da je tečaj 3 a ulog nakon svakog gubitka duplo veći od prethodnog.
Sad, tu postoje 2 mogućnosti. Bankrot ili dobitak. Gubitnik mogu ispasti samo ako ostanem bez novaca.

Jel netko to pokušavao možda, koje su cake?[/quote]

Kad dođes do uloga recimo 5k-10k nece ti dat da uplatis na jedan par, najcesce se dogodi da ce ga blokirat.

[quote=“neki_frajer”]Znam čovjeka koji na taj način igra neki talijanski loto win for life[/quote]Da, odličan primjer takvih uspješnih sistema. Umnožak vjerojatnosti (učestalosti) i rizika (zarade) obadva ishoda je u najboljem slučaju jednak ili tek malo na strani kladionice, tako da ako igraš neko kraće vrijeme i potom odustaneš zauvijek možeš izaći se nekim sitnim dobitkom.

evo u praksi - ako kreneš sa 10 kuna i 10 puta pogriješiš, 11 put ćeš morat uplatit 10240 kn, a 15 put 163840 kn. dakle uplaćuješ 163.840,00 kn da bi pokrio gubitak i zaradio 10 kuna.
15 pogrešaka za redom će ti se prije ili kasnije desiti.

sjeti se priče o žitu na šahovskom polju :slight_smile:

[quote=“tsereg”]Naravno da je tako. Svaki puta kada bacimo novčić, vjerojatnost ishoda pisma je 50 %, bez obzira koliko puta smo bacili novčić prije toga. Svaki puta kada bacimo kocku, vjerojatnost da će pasti neki ishod je 1/6, bez obzira koliko puta prije toga bacili kocku.

Ako sam, dakle, anomaliju unio u svoj račun, učinio sam to nesvjesno i želim to ispraviti.

Možeš li pokazati na točno mjesto u mome računu gdje nalaziš da je anomalija uvedena? Možeš li predložiti ispravan proračun, kako bismo došli do točnih vjerojatnosti u igranju predloženog “sistema”? Jer bit će poučne, pa bi bilo dobro da budu točne.[/quote]

Mogu, naravno. Greška je u logici, pa račun nisam ni detaljno proučio… Obrati pažnju na “aksiom” iz kojeg razvijaš statističku analizu: “Ako na 40 odigranih imamo 10 neriješenih utakmica”.

Jednom davno sam matematičkim pristupom pokušao analizirati vjerojatnost dobitka na kladionici - zaključak: “maksimalna šansa za dobitak je 33.3%”. Što se podudara i sa logičkom analizom ako se krene ovim putem: igraš samo na jedan par i imaš moguća rješenja: “pobjeda-poraz”, “poraz-pobjeda”, “neriješeno”. Jasno je da mogućnost pogreške iznosi 66,67%. A to je veća što je više kombinacija (parova) u igri…

Dakle, mogućnost ispravnog pogotka nije 25% kao što si naveo u početku!

Uglavnom, čak i kada bi izvršio analizu uzevši u obzir ove “nove” parametre, to bi i dalje bila samo matematička analiza na papiru, koja sa stvarnim stanjem može, a i ne mora imati veze, a zbog činjenice što postoje parametri koje ovdje nismo uzeli u obzir… Sve što se ovdje (klađenje) može izračunati je jako naivno :wink:

Srećom mene je klađenje prošlo još davno dok su ulozi bili mali, zapamtite nema kruha od toga!

Ok. Koliko sam shvatio sada imamo tri potreške u mom računu:

  1. Bugi je iznio krivu vjerojatnost kada je gore u postu rekao da na 38 utakmica 10 bude remi, dakle da je vjerojatnost pogotka 25 % kada igraš na remi.

  2. Matematički proračun vjerojatnosti može i ne mora imati veze sa stvarnim stanjem i naivno je bilo što računati.

  3. Učinio sam u samom izračunu pogrešku, jer sam uzeo formule koje pretpostavljaju da ishodi utakmica imaju “pamćenje”.

Koliko sam razumio tvoj dosadašnji komentar, slijedi ovo:

  1. Prva pogreška se lako ispravi uvrštavanjem točnih vjerojatnosti (onih koje si ti dobio vršeći analizu matematičkim pristupom).

  2. Druga pogreška je u tome što sam uopće išao išta računati. To se naravno, ne može ispraviti, jer naivno je misliti da se kod klađenja može bilo što predvidjeti.

  3. Za treću pogrešku nisi gledao uopće gdje sam je napravio, jer nema smisla zbog toga što je račun, već u principu, besmislen.

Jesam li dobro to razumio?

Ako je to - to, s moje strane je ovaj ogranak diskusije zaključen. Slažem se s prvom tvrdnjom, ali stojim pri tome da korekcija vjerojatnosti s 0.25 na 0.33 neće promijeniti ništa u samom zaključku koji se izvodi iz proračuna. Čak niti činjenica da su vjerojatnosti elementarnih događaja promjenjive ne mijenja ništa, pa je uzeta vjerojatnost dobra aproksimacija. S drugom se ne slažem - mislim da rezultati računa točno predviđaju brzu asimptotsku težnju “sistema” prema gubitku koji je neproporcionalan mogućem dobitku, tj. da rezultati vjerno pokazuju što bi se desilo u stvarnosti. Za treću tvrdnju sam otvoren, ako sam gdje pogriješio u formulama, volio bih da mi se skrene pažnja.

ako barcelona igra na domaćem terenu protiv mladosti127 iz suhopolja, onda joj šanse za pobjedu nisu 1/3 :wink:

ako se ne varam max broj kola da se jedan broj nije izvukao u tal.win for life je 15,uzmi u obzir da već nakon 3-4 možeš kratit ulog/ulagati onoliko koliko je potrebno da budeš na "nuli"Pogledaj 11. broj koji se izvlaći,u prosijeku za 2-4 kola bude ponovno izvućen

a imaš još i payingsafera koji daje parove sa koef. oko 2-2,5 i većinom pogodi…