Koja je najbolja opcija za pokućni internet?

Privremeno idem na drugu lokaciju dok se stan sređuje nešto, te treba mi pokućni internet ali na bonove, da ga uključim kad želim i suprotno.

Preporučili su mi tele2 i onaj huawei.

Koja je najbolja opcija, cijena performanse i kod koga?

Hvala

Tele 2 ima raspali tarifu koja ima sve neograničeno, pa tako i 4g internet. Ja koristim na mobu već 2 godine i odlično radi, samo uključiš hotspot i tjt. Čini mi se da je 170kn mj.

Ako je privremeno i ako ti ne treba kućni internet biti upaljen 0-24, uzmi si raspali i bezbroj giga, ne moraš vezati ugovorom na 2 godine nego samo prebaciš na postpaid jer je jeftinije nego na bonove.

Minus u ovom je to da kad potrošiš 5 giga u danu za svake 2 gige moraš slati poruku, ali se to riješi sms auto responderom (jedino kaj se prekine veza na par sekundi), ili jednostavnije kad potrošiš 5 giga i dođe ti da moraš poslati poruku, napucaš 10 poruka i idućih 20 giga taj dan ne moraš slati poruku iako ti dolaze poruke na svake 2 gige da moraš poslati, neće se prekinuti veza dok god ne potrošiš sve.
Plus je da se možeš spojiti na tcom signal, u nekim mjestima i na tcom 4g (u Zagrebu i ostalim većim gradovima se ne može spojiti) samim tim i na 4g+ pa su brzine bile veće nego na tele2 signalu, ja sam uspio uhvatiti brzinu 203/20 mbit/s.

Čekaj to aktiviraš samo na mjesec dana ako trebaš i to je to?
Nisam na tele2.
Jel mi treba router ,mali za to?

Raspali i bezbroj giga je tarifa za mobitel, košta 169kn mjesečno, nije na bonove nego ti dolazi račun za prethodni mjesec (meni dolazi na eračun i imam 15 kn popusta), može se uzeti bez ugovorne obveze, ali ne znam jel isključe kad predaš zahtjev za isključenje ili tek na kraju tekućeg mjeseca. Još jedan problem s ovim je da trebaš osobno otići u poslovnicu sklopiti ugovor (možeš naručiti putem webshopa ali overseas dostavlja pa mislim da je sve jasno…) i osobno ga raskinuti.
Bezbroj gb na bonove košta 199kn, 30kn više nego na pretplatu i to se vjerojatno može aktivirati kad oćeš pa ako nemaš na računu idući mjesec se ne aktivira. Jedino ne znam jel na bonove ima neki limit u smislu brzine ili mogućnosti spajanja na tcom.

I mobilna tarifa, a i internet (pokućni) se mogu staviti u mobitel ako imaš mjesto za karticu, ako misliš uzeti mobilnu onda ti je i bolje u mobitelu zbog slanja poruka za nove gige.

Riješio sa tele2 i nekim starim modem zte. Radi ok.

E bok, kako ti nakon nekoliko mjeseci korištenja radi Tele2 pokućni?

Odlično.
Kada je loš dan pada na 8-10 i to samo dio dana, i to jako rijetko. I ako restartam router, zna odmah skočiti na 30-40MB.
Najčešće 25-40MB, a ponekad ode na 80-90MB.
Upload uvijek čista 10-ka.

Zadovoljan.

Tnx,
U kojem si dijelu grada? Ja sam na istoku, ne znam jel pokrivenost ista u svim dijelovima ili postoje slabije pokrivena područja…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja