Koji je najbolji pokućni internet (A1, Tele2, Iskon i drugi) - iskustva?

Privremeno idem na drugu lokaciju dok se stan sređuje nešto, te treba mi pokućni internet ali na bonove, da ga uključim kad želim i suprotno.

Preporučili su mi tele2 i onaj huawei.

Koja je najbolja opcija, cijena performanse i kod koga?

Hvala

Tele 2 ima raspali tarifu koja ima sve neograničeno, pa tako i 4g internet. Ja koristim na mobu već 2 godine i odlično radi, samo uključiš hotspot i tjt. Čini mi se da je 170kn mj.

Ako je privremeno i ako ti ne treba kućni internet biti upaljen 0-24, uzmi si raspali i bezbroj giga, ne moraš vezati ugovorom na 2 godine nego samo prebaciš na postpaid jer je jeftinije nego na bonove.

Minus u ovom je to da kad potrošiš 5 giga u danu za svake 2 gige moraš slati poruku, ali se to riješi sms auto responderom (jedino kaj se prekine veza na par sekundi), ili jednostavnije kad potrošiš 5 giga i dođe ti da moraš poslati poruku, napucaš 10 poruka i idućih 20 giga taj dan ne moraš slati poruku iako ti dolaze poruke na svake 2 gige da moraš poslati, neće se prekinuti veza dok god ne potrošiš sve.
Plus je da se možeš spojiti na tcom signal, u nekim mjestima i na tcom 4g (u Zagrebu i ostalim većim gradovima se ne može spojiti) samim tim i na 4g+ pa su brzine bile veće nego na tele2 signalu, ja sam uspio uhvatiti brzinu 203/20 mbit/s.

Čekaj to aktiviraš samo na mjesec dana ako trebaš i to je to?
Nisam na tele2.
Jel mi treba router ,mali za to?

Raspali i bezbroj giga je tarifa za mobitel, košta 169kn mjesečno, nije na bonove nego ti dolazi račun za prethodni mjesec (meni dolazi na eračun i imam 15 kn popusta), može se uzeti bez ugovorne obveze, ali ne znam jel isključe kad predaš zahtjev za isključenje ili tek na kraju tekućeg mjeseca. Još jedan problem s ovim je da trebaš osobno otići u poslovnicu sklopiti ugovor (možeš naručiti putem webshopa ali overseas dostavlja pa mislim da je sve jasno…) i osobno ga raskinuti.
Bezbroj gb na bonove košta 199kn, 30kn više nego na pretplatu i to se vjerojatno može aktivirati kad oćeš pa ako nemaš na računu idući mjesec se ne aktivira. Jedino ne znam jel na bonove ima neki limit u smislu brzine ili mogućnosti spajanja na tcom.

I mobilna tarifa, a i internet (pokućni) se mogu staviti u mobitel ako imaš mjesto za karticu, ako misliš uzeti mobilnu onda ti je i bolje u mobitelu zbog slanja poruka za nove gige.

Riješio sa tele2 i nekim starim modem zte. Radi ok.

E bok, kako ti nakon nekoliko mjeseci korištenja radi Tele2 pokućni?

Odlično.
Kada je loš dan pada na 8-10 i to samo dio dana, i to jako rijetko. I ako restartam router, zna odmah skočiti na 30-40MB.
Najčešće 25-40MB, a ponekad ode na 80-90MB.
Upload uvijek čista 10-ka.

Zadovoljan.

Tnx,
U kojem si dijelu grada? Ja sam na istoku, ne znam jel pokrivenost ista u svim dijelovima ili postoje slabije pokrivena područja…

Pozdrav svima,

Dvoumim se između Iskona i Tele2 pokućnog interneta. Dosad sam imao Iskon Internet + TV koji je radio odlično s
prosijekom brzine od 35/10 mbita. Preselio sam se u Pulu te sam htio nastaviti koristiti svoj dosadašnji
paket međutim iz iskona su mi izmjerili brzinu od maksimalno 10mbita te mi ponudili opciju raskida ugovora jer nemogu
isporučiti ugovorenu brzinu. Maksimalna brzina na mojoj novoj adresi je 10mbita. To mi je premalo za internet+tv i jos mobitele…
Ima opcija Tele2 pokućni internet koji su brzine u praksi od 30 mbita pa nadalje ali sam čitao da blokiraju
torrente. Internet koristim za skidanje,surfanje, gledam i ip tv.
Zanima me jel ima itko iskustva s tele2?
Isplati li se probati s tele2 ? (brine me brzina zbog zakrčenosti mreže da mi neće pasti na 1-2 mbita)ili uzeti iskon
tih 5-10 mbita s kablom?

Ja imam tele2 pokucni, prosjecna brzina je 25 mbit na periferiji grada, u centru 40+, dok ne rijetko ide i 80+. Za sad ne blokiraju torrente, ali bolje skidaj sa privatnih jer to se ne moze kontrolirati. Mozes bez ugovorne obveze pa umjesto rutera sim staviš u stari mob i napravis hot spot.

Jel ima kakvih lagova? Koliki ti je ping?

Ping je 10-15, nema lagova, tijekom cijelog dana normalno radi. Kazem ti, uzmi bez ugovorne obveze i vrati nakon mjesec dana ako ti se ne svida.

Imam na mobu Tele2 pa ću dns probati baš testirati na torrentu i neki live tv. Trenutno mi je brzina oko 20/10
Jel si upoznat možda s time koliko je mjesečno ograničenje prije smanjenja brzine?

Na mobu nemas full brzinu na 4g ako nisi na pretplatu ili ako ne doplatis za full. Ogranicenje je 1tb/mj nakon toga smanje brzinu.

Jel znas mozda na koliko smanjuju? Jel tijekom cijelog dana ili samo u određeno doba?

Nema ogranicenja dok ne potrosis 1 tb, tad ga ogranice tijekom cijelog dana (osim ak nisu u meduvremenu promijenili). Ne znam na koliko smanje, nikad nisam imao vise prometa.

Jučer uzeo Tele2+Xbox 284 kn mjesečno. Spojio sve brzina navecer bila 25/30 puno brže nego iskon i zadovoljan sam. Vidjet ćemo kad turisti odu i kad padne promet kako će onda ići.

UPDATE:

BJEŽITE OD TELE 2!!!

Zašto?

Osim što sam prigovarao da interent trenutno i unazad od ožujka, kada im je koncesionar oduzeo bandwith, sada nova fora…

Očito je puno prigovaralo, pa su pogledali kako stvari stoje i bandwith… te uz novi račun dobije se papir koji mijenja inicijalne uvjete ugovora, drugim riječima usluga postaje što nismo tražili.

I sada nas tjeraju ako želimo raskid da platimo sve ostalo na ugovoru.

ŠTO SU MIJENJALI?
1 TB postaje 200GB…
i nakon toga po 2 Mbs

Iz ovog posta se vidi povijest i da sam tražio minimalno 300GB ili tako nešto.

Uspio sam dovući prigovor na drugi neki stupanj, to je valjda glavni student u sobi koji odgovara na pitanja.
I sada čekam da netko se javi i kaže:
“jeste problai surfati na 3G???”

I opet tko nadrapa, ekipa koja je ostala, ekipa koja puni blagajne a ovaki likovi kao tele2 prodaju ■■■■■ pod ugovore a i postaju sve gori.

Koja sam ja budala bio da su mi to uvalili.
FUJ!!!

Zaprijetio sam im sa EU sudom, jer smo pazite ovo na temelju toga da je usluga uredu, koju smo testirali 4 dana u 12 mjesecu 2019. KUPILI KUĆU OVDJE, preselili posao sve. I sve je bilo 20-60Mbit išto je bilo uredu. Do corone…

Ovdje nema nikakvih linija, samo parice obične, i da kojim slučajem nije bilo pokućnog interneta ne bi kupovali kuću ovdje.
Toliko je ozbiljno!

FUJ FUJ FUJ!!

Ne nije, od 15.10. je 200GB i onda 2Mbit nadalje!!!

I sad probaj stream u 4K neki servis, netflix itd…?

Idemo u nazad a ne naprijed.