Otvaram novu temu koja bi možda mogla biti dugoročno aktivna. Ako netko želi neka otvori zasebnu za konzole. Ova je isključivo za PC da se ne miješaju igre za PC i konzole. Ja npr. nemam konzolu (niti sam je ikad želio) i uopće me ne zanimaju igre koje nisu za PC
Gaming je postao nevjerojatno popularan, pa evo neka bude zasebna tema za igre na forumu.
Inače, a vjerujem da će se barem @brane333 složiti, ovo danas je postalo toliko šugavo vrijeme da mi je sve žao budućih generacija. Nekima je to evolucija, blagodati današnjice i sl. što je točno, ali je istovremeno i užasno negativno. Postoji toliko distrakcija od normalnog života da to više nije normalno. Vani je možda još i gore, ali evo kod nas npr. Netflix, HBO, stotine TV programa u paketima operatera, IPTV, Epic Games, Steam, Origin, Gog i slični, Internet i sve što je dostupno u par klikova itd., pa ti živi normalno Ja sam prestao plaćati Netflix jer je predobar Uzimao mi je previše vremena. Ostavio sam HBO jer je jeftin, a i ne valja previše (izbor sadržaja nije baš full po mom ukusu, mada ne mogu reći da se nema što gledati) pa me ne okupira više nego što je prihvatljivo TV programa niti sam ne znam koliko imam, ali jako puno, puno više od standardne ponude. Koliko ih donekle redovno gledam? Možda desetak, ali želim imati sve Nekad je dobra tekma na Sport Klubu 6, nekad na Planet Sportu 3, a ta dva programa nisu u istom dodatnom paketu pa moram imati sve Uglavnom, koliko god da je razvoj tehnologije donio prednosti, toliko nas je i odvojio od normalnog života. Neki će reći da ti nitko ne brani da sve pogasiš i odeš u prirodu, ili bar u birtiju, ali kako se isključit kad te možda upravo napadaju u Call of war ? Ja se hvala Bogu nisam zakačio na Facebook, Instagram i te slične, za mene, gluposti, ali neki ne mogu niti sjediti u kafiću s društvom bez da gledaju “što je novo” na FB-u. Uz to što nas sav taj dostupan sadržaj odvaja od normalnog života (ako mu dopustimo), nije to baš niti jeftino. Recimo Netflix je oko 100 kn mjesečno, HBO oko 50kn, paketi operatera (tipa HT, Bnet, A1 i sl.) su ovisno o uključenom, ali često preko 300 kn, nekad i oko 500 kn. Nakupi se toga, a to sve do jednog ne samo da košta, nego smanjuje mogućnost zarade. To vjerojatno najbolje razumiju ljudi koji rade preko Interneta. Ima pasivne zarade, ali dobar dio nas zarađujemo aktivno i treba bar povremeno nešto raditi. Ako igraš igricu 6 sati dnevno (to nije ništa ako si se zakačio), pa gledaš Netflix 2 sata dnevno, pa pogledaš TV 2 sata, pa izađeš u birtiju 2 sata (ako se zapiješ računaj bar 12 sati, ako nisi slabić ), pa ti 2 sata ode na jelo i sitnice i spavaš 8 sati, ostane ti jedva 2 sata za nešto raditi. To bi bilo i dobro da bude tako, jer nije rijetkost igrati igricu više od 6 sati dnevno, npr. Uglavnom, treba biti jak karakter da se odupreš svim tim distrakcijama koje današnjost nudi Gledam zadnjih par dana te igrice, to je postalo ozbiljno. Neke su toliko dobre da ti dođe da zajebeš real life, a VR još nisam niti istražio.
Nakon ovog uvoda, da se vratim na temu
Zadnjih godina sam baš rijetko igrao igrice, i onda me nedavno zela Call of war. Kupio sam zadnju FIFA-u, ali izguštao sam se u par tjedana i više je niti ne pokrećem. Prije par godina sam kupio GTA V i došao skoro do kraja. Mislim da sam prošao sve misije i da mi je ostalo još skupiti one svemirske pizdarije do kraja. GTA V Online imam namjeru probati, ali tako je već godinama i još uvijek nisam niti probao Zadnji FM koji imam je 2018 i ne pokrećem ga jer moram nešto i raditi i zarađivati, a FM je predobra igra da bih mogao i raditi i igrati tu igru I onda se zakačim na gaming Skinuo sam besplatno Civilization VI kad je bila u free ponudi nedavno, sad sam isto tako skinuo ARK Survival i neke Samuraje, pa onda evo prije par minuta i Fortnite. Ranije danas Hitman Absolution i Desperados III demo. Posljednjih dana sam i trošio na igre pa sam kupio Red Dead Redemption 2 ultimate edition, Assasin Creed Odyssey ultimate edition, Assassin Creed III Remastered i Watch Dogs 2 ultimate ili gold edition (ni sam ne znam više). Na shortlisti imam još 20-ak igri, od Tropico 6, preko nekoliko strategija i pucačina, do Mafia Trilogy kad izađe
Kad ću igrat ove koje već imam? Pojma nemam To je jedan od razloga zašto otvaram ovu temu. Kako vi izlazite na kraj sa igrama? Ja bih htio igrat sve ove koje sad imam, ali ne znam koju bih prvu Uz to, moram i raditi nešto jer sam si odredio neke troškove za idućih mjesec dva i trebam zaraditi baš dosta love za to isfinancirat (ozbiljan iznos), a uz igranje sigurno neću moći Treba se povremeno i opustit vani, a nakon toga isto ne mogu ništa ozbiljno raditi danima Od svih tih igri koje sad imam, RDR 2 sam igrao cca pola sata ukupno (odlična je), Assasin Creed III Remastered desetak minuta i to je to. Druge nisam niti pokrenuo Assasin Creed franšizu nisam nikad igrao, pa bih htio prvo malo igrati ovu trojku koju imam da se malo uhodam i tek onda prijeći na Odyssey za koju se vidim piše da je top.
Još nešto, jel samo meni problem kad igrica ima 101 komandu i kad na tastaturi nema dovoljni tipki za sve komande koje igrica ima? Meni je to jedna od najvećih odbojnosti za igre. Mrzim to, baš hebeno mrzim. Kako se vi bakčete s tim i jel i vama to problem?
Raspisao sam se, ali nemojte zamjeriti, ne idem po Facebooku, ne komentiram po portalima, pa jedino ovdje malo trkeljam po Internetu
Da ne bude beskoristan post, evo info za one koje zanima i koji nisu znali…trenutno, na Epic games možete besplatno skinuti Ark Survival i Samurai Showdown, a na Gog.com Hitman Absolution i Desperados III Demo (disclaimer: nisam kriv ako se zakačite na igranje ) To su kratkotrajne akcije pa požurite ako ste zainteresirani.
Eto, pa neka ova tema bude sve vezano uz PC igre. Valjda će bar povremeno biti aktivna, kroz dulji period.