Koje bi bile najbolje reklame da se stave na web sajt ?
Nisam radio sigurno ima 2 godine prije sam koristio mgid najvise radio sam 2 dana imao sam 50 hiljada pregleda zarada je oko 2$ prije je obicno variralo na toliko pregleda minimum 30$
koristi google adsense kada ga dobiješ (ili ako ga već imaš ) postavi kodove i ako imaš išta publike iz dijaspore možeš imati lepu zaradu (od te publike iz dijaspore)
a ako vidiš da adsense ti ne daje neku dobru zaradu ti pređi na GAM (google ad manager) jeste da je malo komplikovano postavljanje kodova ali je znatno bolji od adsense
Ovde na forumu imaš i tutorijal (yt snimci) kako se koristi i postavlja GAM.
Sta mislis koliko taj gam daje zaradu na recimo 10 hiljada pregleda
To ne zna ni google a kamo li neki vlasnik sajta. Sve zavisi odakle ti dolaze posetioci,preko google pretrage, preko referala , koliko oglasa imaš gde stoje ,brzina sajta.
Šta su ti posetioci pre tvog sajta gledali po netu pa samim tim i kakvi će im se oglasi prikazati. Koja je tematika sajta, koji je mesec, ekonomska situacija u svetu i zemlji advestera i tako dalje…mnogo toga utiće na zaradu CPC kao i na CPM
U GAM ima dosta podešavanja ali i za to se baš mora dobro znati šta i kako. isto tako i eksprimentisanje sa veličinama oglasa i pozicijama je jedno od bitnih stavki
tako da na tvoje pitanje ima mnogoo stvari koje utiču na zaradu.
Uvjek se zna od prilike ja mgid kad sam koristio i adnow znao sam uvjek koliko od prilike ide zarada meni je isla od prilike na 10 k pregleda 6-7$
Pa ako imaš adsense nalog postavi adsense oglase na 15 dana (skloni MGID) i sam vidi. Kod svakog sajta zarada je drugačija. Možeš imati dnevno i 5€ a možeš i 25€ od mnogo taga zavisi.
Na primer ako imaš posetioce iz dijaspore oda možeš imati i (eventualno ) veću zaradu
znaci nisu isti pregledi sa te mreze iz svih zemalja,npor mgid klik je iz svake zemlje isti
Na primer cena klika (adsense oglasi) iz sa balkanskog našeg područja nije ista kao na primer cena klika iz Nemačke, Austrije, Švajcarske itd… Posetilac sajta iz na primer Bosne ti donese na jedan klik, 0.05 dok ti se na primer može desiti da neko iz Nemačke klikne na neki njemu priikazan nemački oglas, tebi da donese i 1€ ili više zarade
Također i onaj ko ti dođe na sajt sa Facebooka i klikne na AdSenese oglas ne donosi ti isto novca kao onaj ko ti dođe npr. sa Google pretrage…
Ne koristim adsens godinama vec svako malo salju neka upozorenja ogranicavaju tako da sam ih skroz izbacio odavno a takav je zbog ovih silnih prevaranata sto koriste popup i sluze se slicnim malverzacijama
verovatno što dobijaš većinom( pretpostavljam) saobraćaj -posetioce sa FB to u globalu google adsense baš i ne voli pa ti i zato ograničava oglase.
Ako ti se ne sviđa adsense probaj adskeeper mada ima gotovo iste reklame kao i MGID. vidi da li ti odgovara ezoic. Relno gledajući nema mnogo publisher platformi koje su baš jake da bi ti dale neku veliku cenu za klik ili preglede
A imao sam adskeper on je mgid isto samo kao nesto razdvojeno a valjal sad ono od brkovica monad kako se vec zove
MonadPlug ti su propali ustvari nisu propali već su teški prevaranti imaš ovde temu o njima
A citao sam malo bio znaci nista od njih,koristio sam 2-3 mjeseca kad su krenuli bili uredno su isplatili ali je zarada bila slaba
Preko GAM mozes imati i 100e na 10k pregleda ako postavis bidovane reklame gde si stavio cenu 10$ na 1000 pregleda..
Plus stavi jos reklama od cene 2$ 3$,5$,7$.. i onda na hiljadu pregleda imas tu cenu koju stavis,jer se takvi oglasi prikazuju ako ih ima,a dijaspori obicno ima…
Sa adsense/ Gam nikad nisam imao problema i nijednu opomenu,jer koristim sve svoje i clanke i fotografije.
Probaj AdNow… ja sam ga koristio jedno vrijeme, prije par godina, čak zajedno sa AdSense i bio je relativno dobar.
Da li adnov radi sa fizickim licima ili mora firma?
Imao sam ranije adnov ali su tada pre par godina nesto menjali i samo su mogle dalje,ko ima firmu,da ih koristi.
Ja koliko znam rade sa fizičkim licima. Mene su pre par nedelja kontaktirali ponovo posle ihaaaj godina!.Nekad držao njihove reklame (u početku kad su tek stupali na ovo naše tržiše) pa im valjda ostala moja email adresa.
Šta da vam kažem ,po mom mišljenju iste reklame se vrte ko i pre par godina,.Ja sam im rekao da neću da ih držim .
Vredi pokušati ali mislim da je to jako slabo..ne znam…svako ima svoje.
Dobro ne treba preterivati ali otprilike 2-3$ . Ali slažem se sa ovim gore što si rekao , dijaspora zna da donese lepu zaradu preko GAM.
Ja sam pre par godina isto imao adnov reklame,jako lako su primali u program bez uslova i bio sam zadovoljan.Mislim da su poceli sa firmama samo pa sam izgubio nalog,neki uslov je bio ne secam se..Probacu opet,pa da vidim sad kakvi su.
Probaj neke niche sa temama biznis i sl. i ubaci tamo neku bidovanu reklamu od GAM,stavi cenu 10$ i imaces na 1000 pregleda toliko zarade,ako imas dijasporu na sajtu,jer takve su se reklame ranije placale po kliku i 100$ iz US,kad neko klikne.
Prestao sam biti aktivan ovde iz više razloga ali moram ovde baciti jedan savet kolegama.
Najbolje reklame jeste Affiliate marketing.
Evo pre dva dana sam imo u jednom danu 1800€. Znate kada ćete to postići nekakvim reklamama po sajtu. Svako može od vas u svojoj nichi naći Affiliate i postaviti Affiliate linkove umesto kikiriki zarade od Googla.
I da, ovo je domaći sajt u pitanju. ![]()