Koji cms odabrati?

Pozdrav svima. Zanima me vase misljenje o php-fusionu, joomli i drupalu. Naravno mozete predloziti i neki drugi. Moj izbor je php-fusion jer ga volim no vidim da sve vise stranica se radi u joomli.

Evo ovako,

joomla je najpopularniji i najsigrurniji sto se tice sigurnosti i mogucnosti ali je previse komplikovan za koristenje

wordpress je fin, nije ni los ni dobar a nije ni onako, najbolje objasnjeno “on je fin”

drupal je komlikovan a los sto se tice izgleda

concrete5 je dobar i lagan za koristenje ali nema puno tema.

SilverStripe je poprilicno dobar

pluck je fin kad se rade manji prjekti ali nemo puno tema

svi ostali nisu nesto za pohvalaiti, ima mozda nekih (80) dobri ali ili koristi jedan cms (onaj koji se TEBI najvise svidja) ili izradi svoj.

Bez razmisljanja JOOMLA!

čitao sam da je Drupal bolje izveden a Joomla ima više ekstenzija. Pa kako kome.
No Joomla i njezine ekstenzije to je divlji zapad. Morat ću pogledati sad u 1.6 koja izlazi za nekoliko tjedana bi trebalo biti više reda.
Za sad Joomla forsira neku osnovnu strukturu dok izvan toga se radi što se stigne/može, tako da naići na dvije ekstenzije koje bi sljedile istu filozofiju razvoja je umjetnost.

E da i zadnje vrijeme sam radio sa dosta ekstenzija i dosta njih nebi preživjelo više od 60000 posjeta mjesečno. A o troškovima koji bi te ektenzije radile ne treba ni pričati.
Tako da količina != kvaliteta što se tiče broja ekstenzija.

evo sad ću ja bit kontra al ja bi predložio WP…radim dosta dugo s WP-om i može se čudo stvari izvest…stvarno je mrak…a i google ga voli :smiley: haha

wordress definitivno jomla mi nije nekako …

Zavisi sta mu treba

Upravo ovo što je kromaser rekao, ovisno o tome što mu treba. Ako ne planiraš blogati onda bih ti preporučio drupal ili php-fusion.

joomla - sve možeš - od bloganja do webshopa
extenzija i sličnoga ko u priči

Posto vidim da su nekoliko navalili na joomlu. Joomla je najbolji CMS sistem koji je ikada postojao ALI on je jako komplikovan i nije potreban pri manjim projektima u kojima ima manje od 30 stranica.
Drupal je dobar i kad je u pitanju sigurnost ravan sa joomlom ako ne i bolji. Problem u ovom CMS-u je izgled stranice i komplikovan je za administratora. Programeri koji koriste PHP i JS ce uvjek preporuciti drupal zato sto daje mnogo mogucnosti za developere.
WP je dobar i jednostavan ali on ipak nije namjenjen za stranice koje imaju manje od 15 stranica.

concrete5 je dobar i lagan za koristenje (ako ste ikad koristili weebly, webs, yola ili slicne alatke ovaj je popud tih samo drag and drop mjenjanje sadrzaja i pored toga ima jako napredne mogucnosti) ali nema puno tema. (preporucljivo za totalnog pocetnika)

SilverStripe je poprilicno dobar sa jako naprednim funkcijama (preporucujem za pocetnika koji ipak ima iskustvima sa racunarima)

pluck je fin kad se rade manji prjekti (do 12 stranica) ali nemo puno tema i pored toga je flat file. (ODLICAN ZA MANJE PROJEKTE I MOZE SE IMPLAENTIRATI U NEKI HTML CSS TEMPLEJT)

Ja koristim joomlu , ne čini mi se previše komplicirana, mada ja sam početnik i to
mi je prvi cms.Jedino što mi je smetalo je dobiti naše znakove(kada se joomla instalira preko c-panela)

[quote=“kumbaya”]joomla - sve možeš - od bloganja do webshopa
extenzija i sličnoga ko u priči[/quote]

s WP-om kao ne možeš? :slight_smile:
mislim da WP ima prednost po tome što je nekako više SEO friendly i što je stabilniji, brži… :slight_smile:

Mislim da ti odabir ovisi i o tome što ćeš raditi s CMS-ovima (npr. pravit ćeš template za cms, razvijat ćeš komponente za njih, il ćeš postavljati stranice za nekog ili razvijaš nešto svoje tipa forum, portal )
Joomla i wordpress imaju jako veliki broj obožavatelja i korisnika znači tržište je veliko.
Pretpostavljam kad uđeš u jedan od njih držat ćeš se njega ko pijan plota ko i većina ovdje.

Hvala na odgovorima, radio sam s Joomlom i ona mi nikako nije prirasla srcu. Wordpress sam mislio pocet koristiti no njega pretvoriti u CMS je koliko sam citao po netu ipak malo teze, a i ne mislim blogati. U svakom slucaju cu uzeti u obzir concrete5 i silverstripe :slight_smile: Hvala

mrga… tebi je sve komplicirano… ostavi se svega :slight_smile: i radi čisti html lol
skripta pokoja vamo tamo i to će biti najbolje za tebe.

ako je joomla teška onda ne znam što reći

Joomla je najjednostavniji CMS uopce na webu!

nije.

Meni je wordpress puno jednostavniji, al me živciraju njegovi problemi za neke stvari koje nisam mogao rješiti. A Joomla-u zadnjih par dana radim i ima više opcija, nešto mi je komliciranija i manje ima dobrih besplatnih template-a, al da se naučiti i nije nešto teško.
Dajem glas na WP radi optimizacije. U tjedan dana sa 9 stranice sa google-a skočio sam na četvrtu i stvarno sam zadovoljan brzinom indeksiranja.:vipme:

Joomla ima jednostavnost u instaliranju plugina, modula i componenti te sam je zato svrstao u jednostavne!

to možda al što se tiče sa strane običnog korisnika koji koristi admin panel za unos vijesti i za ostale dijelove, wordpress ima puno jednostavniji pristup…

btw još moram napisat nekome ko je “odbio” wordpress jer mu nije cilj radit blog da se gadno prevario, jer iako je nekoć bio zamišljen kao nekakav blog CMS danas je WP nešto sasvim drugo i mogu se radit čuda, od buddypressa do Ecommerc-a :slight_smile:

Radio sam i s joomlom i drupalom, al nekako mi je i s dizajnerske strane, sa strane SEO-a i sa strane lakoće upravljanja WP prirast’o srcu :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja