Koji hosting odabrati

Odlucio sam da napravim web stranicu u Jomali pa me zanima sto treba imati u obziru kod odabira hostinga. Kako bi mogao izracunati koliki mi treba bandwidth ako mislim napraviti stranicu sa nekih 150-300 posjeta dnevno za pocetak,na kojoj nebi bilo previše slika,a video nebi ni stavljao. Jos se nemogu odluciti dali da uzmem strani ili hrvatski hosting. Ako uzmem strani mislim da bi bio dobar Godaddy a od domacih plus.hr. Sto vi mislite o tome i koji bi mi hosting preporucili. Uz hosting bi odmah zakupio i domenu net,com,org ili info jos nisam odlucio.

za tu posjecenost biti ce ti dovoljan bilo kakav, mozda cak i domaci… moja preporuka infoit

ovo je min. posjecenost za koju racunam da ce biti u prvih nekoliko mjeseci a poslje se nadam vise

isto tako savjetujem
http://www.infoit.hr
(InfoNET)

Ja sam kod njih hostao 2 stranice sa tada po preko 3500 posjeta dnevno, obje stranice bile na istom hostu. Na jednoj je bio tekstualni sadrzaj, a na drugoj klipovi youtube-a i nikada problema…

[quote="’<[cyber"]>]Ja sam kod njih hostao 2 stranice sa tada po preko 3500 posjeta dnevno, obje stranice bile na istom hostu. Na jednoj je bio tekstualni sadrzaj, a na drugoj klipovi youtube-a i nikada problema…[/quote]Klipovi youtubea- ne opterećuju tvoj host već host youtubea. >Nema veze di se klip prikazuje, uvjek dolazi sa yt hosta i njemu radi promet.

i meni se čine OK,trenutno nema potrebe za nekim stranim hostingom.Još mi treba par informacija recimo koji je način plaćanja i mjesečni promet piše da je nemjeran a znam da realno to nije moguće pa koliki je za koji paket. I neznam odgovara li meni za sada Sprint (1000MB prostora na disku) je li previše ili premalo. Uz svaki paket dolazi i domena za 60kn mogu li birati domenu recimo com,org,info ili dobijem neku drugu.
Ovo je popriličan broj informacija pa se unaprijed zahvaljujem svima.

Znam to, samo kažem što sam imao na stranicama da dobije dojam da može host izdržati puno više posjeta od onoga što je on naveo ako nema sadržaj koji moze praviti puno prometa (flash igre i slicno)

[quote=“josip150”]i meni se čine OK,trenutno nema potrebe za nekim stranim hostingom.Još mi treba par informacija recimo koji je način plaćanja i mjesečni promet piše da je nemjeran a znam da realno to nije moguće pa koliki je za koji paket. I neznam odgovara li meni za sada Sprint (1000MB prostora na disku) je li previše ili premalo. Uz svaki paket dolazi i domena za 60kn mogu li birati domenu recimo com,org,info ili dobijem neku drugu.
Ovo je popriličan broj informacija pa se unaprijed zahvaljujem svima.[/quote]

Dakle redom, sto se tice nemjerenog prometa naravno da to nije ni blizu neograniceno, vec je bilo dosta prica o tome na forumu. Uglavnom X000 posjeta ce moci izdrzati, ako se ne radi o nekom sadrzaju koji vuce puno prometa (igre, mp3, video…)

Jel tebi 1000mb dovoljno to moras sam procjeniti, sam znas sto ces imati na stranici

Domenu biras ti koju god hoces, naravno slobodnu :smiley:

Plaćati možeš općom uplatnicom u banci, internet bankarstvom… vjerujem da ima jos nacina, ja uglavnom ovako placam

Ja nebi posluh, čuo sam loša iskustva sa njma.
Infoit bi ti bio ok, 90% nebi štekao, imaju dobru podršku.
Godady je povoljniji i 99,5% nebi štekao.
Hostgator, 100% nebi štekao, isto jako povoljan, 30ak kn mj.

sime mislis plus.hr a ne posluh ?! niko ne spominje posluh :slight_smile: valjda ti je od od mene stalno posluh na pameti
ja sam kod posluha pa ne smjem dopustiti da mi blatis hosting

Da plus, sory.
Usput, zaboravio sam napomenut da godaddy ne nudi cpanel a hostgator nudi to je nekima važan detalj!

Infoit moja preporuka. Imam 5 stranica, 2 hrvatske i 3 strane kod njih i nikakvih problema nikad nisam imao.
Za novu godinu nešto brčkao i slučajno izbrišem folder gdje je cijela jedna stranica sa oko 40 postova, kontaktiram službu za korisnike i oni mi ga vratu u roku od 15min i to 1.1.2010 u 21:00h

[quote=“joso162”]Infoit moja preporuka. Imam 5 stranica, 2 hrvatske i 3 strane kod njih i nikakvih problema nikad nisam imao.
Za novu godinu nešto brčkao i slučajno izbrišem folder gdje je cijela jedna stranica sa oko 40 postova, kontaktiram službu za korisnike i oni mi ga vratu u roku od 15min i to 1.1.2010 u 21:00h[/quote]

a jos su napisali neku obavijest smijesnu u biti bila je zezancija nesjecam se sad tocno sta li fora je bilo jos jednom infoit.hr (InfoNET)

Također preporuka za Infoit.hr (InfoNET)

Preporučam Eternus-web! :wink:

ovdje izgleda svako svog hostera hvali :slight_smile: a evo od mene još jedne preporuke …
http://www.adriahosting.com.hr
nisam iprobao ali sam cuo da je odlican a sto se tice realizacije domena nemam rijeci samo hvala …

Hehe bolje da svi hvale svoga hostera nego da se žale. To je barem znak da sve funkcionira. Ja sam probao stvarno dosta hrvatskih hostinga i infoit mi se najvise svidio, posebno zbog podrske koja je odlicna, a i cijene su im vise nego prihvatljive (za domaci host naravno)

hvala svima na odgovorima jos cu pogledati sve hostinge koje ste preporucili trenutno sam najblizi ovom InfoIT mislim da su najbolji samo neznam kako otprilike izracunati koliki mi je promet potreban (da neuzmem previse ili premalo) a svakako kada budem uzimao hosting pitati cu ih koliki je mjesečni promet

mislim da se previse brines oko prometa… ako budes imao stranicu koja ce biti u stanju trositi toliko prometa koliko oni nemogu pokriti lako promjenis hosting tada… Ali vjeruj mi to nece dugo biti potrebno.

Ne bi bilo lose da navedes sto ces drzati na stranici, odmah cemo ti moci reci koliko ce prometa trositi