Koji Smart TV odabrati i zašto?

Gledam neke Smart TV-e i ne znam koji odabrati. Dijagonala ekrana mora obavezno biti 32 incha. Manji neću, a veći bi mi bio prevelik u toj prostoriji tako da je to fiksno.

Cijena nije presudna, ali naravno da ako nema velike razlike između TV-a, a cijena jednog je dosta niža da je taj TV u prednosti :slight_smile:

Evo nekih koji su mi ušli u najuži izbor i nemogu se odlučiti između njih:

https://pevec.hr/quadro-32dn92s2t2hevc-smart-led-tv-310667.html
https://www.hgshop.hr/led-tv-grundig-32vle6730bp-32-82-cm-full-hd-wifi-smart-tv-hevc-h-265-dvb-t2-c-s2-5-godina-jamstva/proizvod/226489
https://www.hgshop.hr/led-tv-lg-32lk6100plb-32-82cm-full-hd-smart-tv-dvb-t2-c-s2/proizvod/235497
https://www.hgshop.hr/led-tv-lg-32lj610v-32-82-cm-full-hd-smart-tv-wifi-dvb-t2-c-s2/proizvod/224019
https://www.hgshop.hr/led-tv-samsung-ue32m5572-32-82cm-full-hd-smart-tv-dvb-t2-c-s2-hevc/proizvod/223076

Navikao sam na Samsung i Tizen software, ali ako je od LG-a, Grundinga i Quadra software isto jednostavan za korištenje onda je to ok.

Ova prostorija mi je na drugom kraju stana od routera pa mi tamo WiFi signal pada na samo 30-40 mbit/s, ako je to možda bitno naglasit. Pretežno će služit za TV program, ali povremeno i za haračenje Internetom, pogotovo You Tube.
Vjerojatno ću uzet i dodatni Bnet priključak za njega. Ne znam jel se sa dodatnim priključkom dobije i ona dodatna kutija (receiver ili šta već je) sa Bnet daljinskim. Ako ne, onda je to minus za ovaj Samsung sa liste jer on ima smart daljinski sa samo par tipki i to mi se baš ne sviđa.

Kod Samsunga me najviše privlači to što sam navikao na njegov software i lako je skinut i koristit aplikacije. Ako je to isto lako i na ovim drugim onda to više nije Samsungova prednost :slight_smile:

Volio bih da mi netko stručan pomogne u odabiru i da napiše zašto baš taj :slight_smile: Unaprijed hvala :slight_smile:

Ja bih uzeo neki LG i dobro mi se pokazao Philips, Teslu nemoj nikako smece tesko skoro sam uzeo jer su povoljni dosta, ali sam zaboravio ono koliko para toliko muzike.

1 Like

Mene su klinci ispilali za telkače, dugo sam odolijevao napadima, ali sam ipak morao kupiti.
Kako sam kupovao 2, meni je cijena bila jedan od važnijih faktora. Garancija je isto bila važna.
Kupio sam TCL i Grundig.
TCL je kvalitetniji, jedini minus je što nije full hd. Ako se gleda iz blizine, razlika je vidljiva.
Grundig je čudan TV. Imam dojam da pišti (nekakv gadan visoki ton), možda ja imam potemplana vuha pa čujem i šta ne treba. Inače navigacija je malo sporija od TCL-a.

Očekivao sam probleme oko snalaženja u softveru TV-a, ali nema tu neke razlike. Klincima je svejedno, i tako više vise na mobu nego što gledaju tv.

Da sam imao više love, svakako bi piknuo LG ili Samsung. Quadro, Tesle i slične brlje sam izbjegavao u širokom luku. TCL možda zvuči kao brlja, ali rade kvalitetne telkače.

1 Like

Ja bih htio da obavezno bude full hd. Ne znam da li bih uopće kužio razliku između hd ready i full hd, ali hoću da je full hd :slight_smile: Ovih 5 koje sam stavio su full hd.

A ovo kaj veliš za TCL, to me podsjetilo na LG prije dvadesetak godina. Bili su osjetno jeftiniji od konkurencije, a malo po malo sam se uvjeravao da kvalitetom nimalo ne zaostaju. I evo danas, na temelju mog skromnog znanja, rekao bih da su Samsung i LG top brendovi kad su u pitanju TVi. Ali bome je LG to popratio i sa cijenom :slight_smile:

A zašto?

Istina, i meni Quadro djeluje kao K plus poizvod iz Konzuma ili S Budget iz Spara, a to obavezno izbjegavam.

Kod ovog Quadra mi se sviđa cijena, mi se ne sviđa što je Quadro :slight_smile:

A sto ne uzmes tv box i tv normalan, ne smart? Nisam nesta previse upucen ali to bude to, valjda, samo cijena niza. Sem yt, filmova serija i strimova utakmica, ja neki pretjerani smisao u smart tv za sebe ne vidim. Ne sporim ko voli i kome treba ok, ali igrat android igrice, neke aplikacije na tv i sl ja ne volem pogotovo pored laptopa pa cak i ovo nabrojano ranije sve sem filmova i serija mi vise pase na laptopu cak i na tabletu no na tv.

1 Like

Ovo mi nije palo napamet, ali zapravo kad promislim čini mi se da ne bih nešto posebno profitirao. Da uzmem običan TV za recimo 1000 ili 1200 i taj neki box za nekih 500 kn ukupno nije neka velika razlika, a imam “sklepano” rješenje.

Na tom TVu mi zapravo nije prioritet internet veza, ali radije ću uzet jer će ipak dobro doći, zato bih ipak htio smart.

Čekam @dadaas -ov komentar ako će mu se dati odgovorit :slight_smile: On se kuži u ovakve stvari pa me zanima koji bi njemu bio prvi izbor od ovih 5. Ja sam trenutno najbliži uzet jednog od ova dva LG-a, ali još nisam ništa odlučio.

ne bi trebao da tv box toliko izađe, ja sam moj platio 28$. no da ne ulazim previše u problematiku ima ljudi koji se bolje razumiju

1 Like

Moje mišljenje je da gledaš ili tv s android sustavom, ili obični tv + android/windows box, imaš više aplikacija za android i windows nego za te njihove “smart” sustave, na android box možeš spojiti miš i tipkovnicu, airmouse, kaj god želiš i raditi će…
Još jedna stvar zašto obični tv i box… Koliko ti je star trenutni tv? Više od 2 godine? Postoji vjerojatnost da će smart tv pregaziti vrijeme nakon 2-3 godine i vratiti ćeš se na obični tv, pa plati opet par tisuća kuna za smart tv, dok android box kad ga pregazi vrijeme kupiš drugi i ovaj stari baciš u smeće, ili ga prodaš nekom preko njuškala za više nego si ga ti platio :smiley:
Prvo pogledaj koliko često mijenjaš mobitel da bi bio u korak s tehnologijom i sustavima, slično se događa i sa smart tv-om

Ja doma imam spojen windows mini pc, na njega spojen airmouse i mogu reći da mi drugo ne treba. Za windows ima aplikacija za iptv, ima popcorn time i kodi, možeš na internet… :smiley:

1 Like

lol… otkud ti ideja da će se TV ikad vratiti na staro??
Pogledaj samo kud odlazi ta tehnologija, a iskreno nesjećam se da sam vidio TV u zadnje vrijeme da se prodaje i da nije smart

1 Like

Malo si krivo skužio, nisam mislio da će prestati proizvoditi smart TV, nego da će se smanjiti broj funkcija na starom smart TVu, nešto slično starom android mobitelu… Probaj naći stari android mobitel pa javi jel ti radi normalno rade fb, whatsapp, chrome i ostale aplikacije koje normalno koristiš na novom mobitelu.
Aplikacije se redovito ažuriraju i dođe do toga da ima premalo rama ili nečeg za rad aplikacije pa isključe podršku i ažuriranja za taj uređaj, a neki i potpuno isključe aplikaciju na tom uređaju.
Youtube se dosta često ažurira, misliš da će današnji smart tv to moći pratiti za 2-3-5 godina kao što prati sad?

1 Like

Mislis li da ce danasnji smart tv raditi 5 godina :smile:

1 Like

Više nemaju taj radni vijek :joy:

A i cijene su tako niske da je to smješno.
4k tv od 65" mozes nabaviti vec za cca 4k kuna…

1 Like

@mitok
najvaznije pitanje je kakoc es TV koristiti sto ces gledati. Dali ove nase domace kanale preko antene, dali maxtv SD ili mozda HD quality. Dali mislis taj TV imat dugo ili ti je to onak nuzno zlo za povremeno i tako. Onda ti mogu pomoci. Ovako na prvu ovi TVe su koma. ove quadro i grundinge nisam ni otvarao, ali ako kazes cijenu i kako ces koristiti TV onda se mozda moze nesto iskemijat.

Najveca greska je kupiti TV napamet. Ja kupio prije par godina Philipsa 140cm i dobro da sam ga kupio, ova jadna slika preko antene je toliko losa da sam prestao gledati domace kanale…

1 Like

preporuka dodati love i uzeti neki od sony bravia modela i gg.
Zašto 32" pa to je više za monitor nego tv :wink:

1 Like

Primijetila bi se razlika, pogotovo što je ekran veći, slažem se s Mitokom, :+1: FHD je must have. :blush:
Moj TV je Full HD (star 8 godina), nije smart ali je spojen (HDMI) na kompjuter i gledam ako želim, recimo, Youtube na TV-u, a na kompjuteru pišem na WM Forumu. :blush: :o:

1 Like

Nije istina da je Quadro los,dapace. Imao sam Quadro TV koji je bio full HD i citao je sve zive moguce video formate. Doduse nije bio smart,ali je bio sasvim dobar. Nakon 3 godine otisli kondenzatori na napajanju ekrana,to sam zamijenio i sve radi. Prilikom rastavljanja TV-a vidio sam da je ekran od Samsunga. Tako da je nebitno sta pise na TV-u jer se sve to radi u istim tvornicama.

1 Like

Ja Imam doma 2 Lg-a 109cm(godinu dana stari) i jedan phillips 107(star 7 godina cc). Lg kupi neces pozalit, samo gledaj da je cim noviji panel jer i oni svake godine dosta napreduju - gledaj da ima HDR.
Onaj smart box koji se spoji na tv je sranje imam jednog doma cetverojezgrenog android i dosta steka u odnosu na softver od LG-a.

2 Likeova

Meni je zapravo nevjerojatno koliko su izdržljivi lcd/led paneli. Do sada mi ni jedan LCD/LEd nije krepao niti monitor niti tv - imam LG-a 23" starog 10 godina koji je tada bio cudo što se dijagonale tice i dalje savrseno radi.

1 Like

Koliko vidim po prijateljima ili recenzijama, a i sam imam jedan (50 inch) Samsung je po meni tu zakon… jos ako imas neki Samsung mob tim bolje (npr. gledas tv kanale preko mob na tv, a koje tvoja Kablovska ne dopusta na tv-u :smiley: ).

Naravno cijena je bitna, ovaj je bio 800 € kada sam ga kupio, danas je vec u pola te cijene.

Najlakse je reci kupiti kvalitetno i skupo, ali nemoze svako to - tako da je tema svevremenska, ne samo za tv, nego i bilo koje druge tehnoloske komponente danasnjice

1 Like

Ako cemo o osobnim iskustvima. Ja sam sa Samsungom raskrtio, dva monitora mi riknula tocno kad je istekla garancija pa od njih vise ne uzimam nista. A imam aktivna 2 LG-a, 1 AOC i jos jedan Samsung. Za ovog Samsunga se najvise bojim. i imam jos Asus Monitor koji vrijedi ko svi ovi ostali i jos moram dodat 1000 kuna.

@mitok
tebi vjerojatno ne treba top slika buduci gledas on the budget Tveje pa odmah preskoci Philips, Sony, Samsung, Panasonic i te.

Od one liste gore koju si poslao nemas nesto izbora i stvarno su svi tu negdje, mozda LG bi stavio ispred grundinga i quadra…

No najbolje je pitanje mozda i ne za nase podrucje jer smo mi ne 100 godina za drvenim cesljom nego 1000 sto se tice televizije pa mozda i oni CRT televizori nisu jos za odbacit. Bolja je slika CRT Sony 100hz nego na mom Philipsu 140cm kad se gleda HRT.

No ako se gleda da se jednog dana uziva u TVeu onda se mora gledat 4K tv. I da kazu a sto ces gledat kad je nas signal SD 420P(vjerovatno i jos koji pixel manje. Pa bolje ti je stavit YouTube neki da vrti nesto i buljis u to nego da gledas bilo sto u 420P formatu.

Ili kupis kameru iz Kine za do ispod carine pa si sam snimis 4K sadrzaj, jadna li nam pretplata, ne pomaze ni ona…

1 Like