Kolika zarada bi zadovoljila vase apetite i koliko ste spremni da ulazete za taj cilj?

Pokretanje ove teme me je navelo zbog visine zarade i koliko bi koga zadovoljila odredjena zarada, jer se sa vecom zaradom povecavaju i apetiti za vise trosenja pa se iz tog razloga granica zarade uvek povecava.

jedno 3000$ mjesecno a da ne moram radit… ili kako je vec neko reko na forumu: “da se zaradi iz kreveta bez da me j*bu u njemu”

8 Likeova

Mogli bi ovde da nastavimo.

Ali upravo bi trebao raditi i ulagati jer to sam sa teme kriptovaluta nastavio raspravu o tome koliko bi bio neko spreman ulagati i kolika bi ga zarada u tom trenutku zadovoljila.

@bozoou Isto smatram da trejdovanje nije kockanje jer ima limit do kog se odredi koliko zelis da rizikujes pad ali takodje isto postoji rizik od gubitka novca.

Sto vise imas i apetiti su veci. Ja konkretno reinvestiram vecinu. Ali evo nedavno sam odbio posao sa strene (konsalting u USA) od 10K mjesecno jer bi vise izgubio…

Sa 500-600€ mjesečno od weba bi bio i više nego zadovoljan.

1 Like

To mozes iz zajebancije zaradit i to na balkanu.

:slight_smile:
Sigurno da može onaj tko zna.

Iskreno kako je i @Melem reka, sto vise imas to ti je i apetit veci. Opcenito mi je ultimativni cio prije bio neke 2-3K € misecno, a kad sam tek napravia svoj web cilj mi je bia da od njega dobijem 20ak € dnevno. Nakon sto sam to presao ciljao sam na 1000€ misecno. Nakon toga sam ciljao na 5,000€ misecno, pa nakon sto sam to presao ciljao sam na 10,000€ misecno. Sad sam nedavno i to probio, i iskreno ne znam kud dalje. Imam sastanak za prodaju weba iduci misec i ako sve bude u redu ja bi tu tia dobit nekih 400K, od cega bi jedno 300K oslo na kucu za odmor koju bi rentao, nekih 20-30K u 2-3 nova weba, i ostatak bi vjerojatno potrosia na putovanja. Oduvik mi je bila zelja biti “digitalni nomad” pa bi onda vrlo vjerojatno isao da to ostvarim. To mi je opcenito bila i glavna zelja od prvog dana kad sam sija za komp i napravia prvu stranicu. Nikad nisam mislia da cu bit u situaciji u kojoj sam trenutno, pogotovo ne prije 2 godine kad sam takoreci dozivia zivcani slom, panicne napadaje i ljutu depresiju. Mislia sam da mi je tad kraj, ali evo sto ti je zivot.

12 Likeova

@Mentolinho svaka čast!!

Meni je nekakav cilj u startu bio samo da ne moram na bauštelu iza posla… To sam prije 3-4 mjeseca postigao… To su iznosi oko 400 eura ajmo reći…

Sada sam na nekih 500+ eura mjesečno, ali nije mi dosta haha…

Trenutni cilj mi je doći do 1000 eura mjesečno (evo žena ide na porodiljni, trebat će primanja), a long-term cilj mi je doći na stalnih +2500 eura mjesečno da mogu dati otkaz i posvetiti se samo ovome, onda vjerujem da bi još puno više uspio zaraditi, i vjerojatno bi počeo kombinirati i Youtube zajedno sa niche sajtovima.

8 Likeova

Slicna stvar ko da sam ja pisao, mozda se putevi nekad ukrste negdje u Kolumbiji, Tajlandu ili Filipinima :stuck_out_tongue:

zadovoljilo bi me 400€ **ali da BUKVALNO NIŠTA ne moram raditi
znači nije bitno koliko zaradiš nego koliko radiš
ja sad kad bi nekom rekao koliko zarađivam odmah bi krenulo “šta bi ja s tolikim parama alaaa”
a to što radim 20 sati dnevno, to je ništa…

5 Likeova

Svoj neki cilj sam uspeo ostvariti sto se tice finansija, medjutim, vise radim na tome da maksimalno automatizujem ceo proces. Od kako mi je web osnovni posao, dosta sam poceo ceniti svoje slobodno vreme. Cak bih se zadovoljio i sa manjom zaradom ukoliko to podrazumeva krace “radno vreme”.

1 Like

5000-6000$ mjesečno bi mi trebalo da poklopim sve što sam zamislio. :sweat_smile: Ako to ne ostvarim u narednih 5-6 godina, biće ružno. :smiley:

Inače, bez tih nekih planova koje imam za budućnost, bio bih zadovoljan sa ~2500$ (redovnih) mjesečno da poklopim osnovne troškove + nešto malo da uložim svaki mjesec. Ne bi bio srećan kao sa 5000$ :smiley: al šta je tu je, radio sam i za siću do prije 7-8 godina.

1 Like

Nemam doslovno niti jedan projekt, niti bilo što iza sebe. Ali planiram početi raditi na sajtu na srednji rok, cca 6 mjeseci. Volio bih zarađivati cca 500-1000 eura mjesečno od neta, što bi mi bilo k’o bog uz trenutni posao. Onda bih od plaće živio, a od bloga štedio za neke ekstra izdatke tipa novi auto, adaptacija kuće, putovanja i slično.

1 Like

Sa 500-1000 eur od neta ne bih ni trazio regualaran posao :smiley:

Ja već imam dobar regular job, ovo bi bio pristojna zakrpa sa strane.

1 Like

Haha nadam se da se vidimo, ako bude sve u redu na jesen idem napokon na Bali, tamo planiram bit par miseci. – vec 2 godine planiram ic tamo al je bilo do sad nemoguce jer nisu primali turiste

1 Like

afro, kao da sam ja pisao. :grin: 500-600€ uz regularan posao ko bombon.

A ovim “nomadima” koji su uspjeli doći do nivoa da imaju riješenu egzistenciju, čestitke i svaka čast ljudi. :+1:t2:

2 Likeova