bolje da se psenica kupila nego bitcoin ![]()
Nije jos kasno uloziti ni u gorivo,gas,uljeâŠkriza je tek pocela.
@bozoou Sinoc sam ulozio 3800k$ na BTC i celodnevnim trgovanjem,pad-rast zaradio 400$.
Sad uzimam pauzu jer ne treba biti proklet.Sto se mene tice za ovaj mesec sam odradio za BTC.
3800k ? Nadam se da si pogrijeĆĄio ![]()
![]()
Nebi htio biti zajedljiv, ali dali ovaj post zvuÄi kao da dolazi od osobe koja je otkrila odliÄan poslovan plan âŠili viĆĄe od kockara kojem je seo kec na desetku ![]()
Kako god, Äestitke âŠi ako ti dobro ide, samo udaraj. ![]()
Ne sinoc je bio 38k$ ali ja sam kupio u vrednosti i dao 3.800$ i izvrtio mngo puta i pri svakoj kupovini i prodaji zaradjivao i dostigao 4.200$.
A ovo k je zeznulo.
Ovo danasnje skoro pa jeste kao kockanje, jer sam bas za kratko vreme od raspona 38k$ do 39k$ bas dosta zaradio za jedan dan jer je bilo bas mnogo oscilacija.
Pokrio sam ceo mesec jer mi je mesecni cilj par stotina dolara od BTC a ovo je bas to.
affiliate pretpostavljam, koja nisa?
Vecinom od oglasa, ali ima i od affiliate isto dio. Niche ne zelim otkrivat, al evo rec cu ovako opsirno, tehnologija
AdSense ili nesto naprednije?
Mediavine (20 karaktera)
Ja bih bio zadovoljan sa 2k dolara mjeseÄno plus svakih par godina pokoja prodaja sajta za 20-100k dolara.
Danas baĆĄ raÄunao neĆĄto, ~1750 eura nam treba mjeseÄno za normalan ĆŸivot u BiH. Ćœena, ja, dvoje djece (2 i 10 god.). U to su uraÄunati troĆĄkovi za firmu ~225 eura, doprinosi samo za mene (penziono, zdravstveno, porez, knjigovoÄaâŠ) i hosting i neke sitnice za posao ~60 eura. To je cifra bez da uplaÄujem ĆŸeni za penziono. TakoÄe, to je cifra bez ulaganja u ĆĄirenje posla, za ĆĄta bi trebalo barem 250-300 eura mjeseÄno minimum. U tih 1750 eura nije uraÄunato niĆĄta ekstra, tipa luksuz, jedino za godiĆĄnji odmor treba odvojiti 150 eura, ali to ne raÄunam u luksuz, treba nekad malo i odmoriti. ![]()
Ma da⊠treba novaca, nikad dosta⊠Puno zvuÄi kad na prvu, ali zapravo to uopÄe nisu ogromni iznosi
Znam sta je Mediavine, ne znam sta mislis pod 20 karaktera
U svakom slucaju respekt, za takvu zaradu trebaju milijunski pageview-ovi mjesecno
Moze li se znati koliko dugo ti je trebalo?
Kad je covjek u situaciji da mora sam sebi zaraditi stan, tek tada se vidi koliko su sve nase ovdasnje place smijesne
20 karaktera jer sam prekratko napisa odgovor, minimum je 20 karaktera u odgovorima ode na forumu
Hvala ti
Ne trebaju milijunski pregledi, ja osobno imam izmedu 600-750K mjesecno i imam tu zaradu, a imam âsvegaâ 24% prometa iz Amerike, nakon toga slijede Kanada, Njemacka, UK, i ne znam dalje ovako napamet iskrenoâŠ
Evo bas mi je jucer bio 2. roÄendan weba ![]()
Kad se samo sitim pocetaka, duge radne noci editanja i zakazivanja clanaka, trazenja pisaca, kupnja backlinkova, pa trazenje dobrih providera za backlinkove, pa manual outreach i sve zivo⊠A na pocetku nisam znao sto je guest post, kamoli keyword research. U minusu nekih 15ak tisuca eura (ulozeno) iako nisam ni sam bia 100% siguran u sto tocno ja to ulazem, ali sam vidia da ako mogu drugi praviti blogove i zaradivat od njih, zasto ne bi moga i ja. Mislim da sam si skratia jedno 10 godina zivota s ovim webom i stresom oko njega, al vridilo je i da mogu vratiti vrime unazad opet bi istrpia sve one panicne napadaje i razna sranja, ne znam kako bi to istrpia ponovno, ali bi.
Mislim da mi je iskreno najteze od svega bilo dok sam ima sve te panicne napadaje i depresiju to sto su mi svi oko mene govorili da sam lud, pogotovo roditelji, da sto mi to treba u zivotu, sto se ne ozenim nadem posa preko veze u drzavnoj firmi i imam dicu. Govoria sam im tad i govorit cu im i uvik, to jednostavno nisam ja. Radije bi radia za sebe pa ima placu 700⏠nego u nekoj drzavnoj pripizdini ili nekoj mega firmi di si samo jedan broj za 2000âŹ. Mozda sam munjen, vjerojatno jesam, ali sam si jos sa 13 godina odredia kakav ce mi zivot bit i stojim do toga da to ispunim jer sam to duzan samom sebi. Ovih dana nema mi nista slade nego obitelji, materi, caci, bratu, didu, babi kupit ne znan par kila mesa pa ih pocastit sa ruckom, materi neke kreme i ostala sranja itd.
Stoga, ako bilo ko cita ovo moje dugo sranje jer sam maloprije popia kavu pa sam se âohrabriaâ i malo raspisa, ne odustajte od svojih snova i ciljeva. Recite prijateljima, ma cak i bliznjima da odu u 3 lijepe⊠kad vam govoru da se nesto ne moze i budite sebi najveca podrska. Buduci TI ce ti biti zahvalan, viruj mi.
Toliko od mene, ovo sto sam napisa necu ni citat jer cu cringeat sam na sebe, nadan se da je nekom pomoglo
Izgleda na prvu puno, ali nije. Kad odbijem 285 eura za firmu (minimum bez ulaganja) ostaje ~1450 eura troĆĄkova. Ćœivjeli smo mi i sa daleko manje para, ali sad kad pomislim, to je viĆĄe bilo preĆŸivljavanjeâŠ
Nije daleko od onoga u Hr. Za iole normalan, pristojan ĆŸivot potrebno je cca. 20 tisuÄa kuna, ĆĄto je cca. 2.600 eura. Kad ljudima spomenem ovaj iznos zakolutaju oÄima, jer su navikli raditi za plaÄu od 5 tisuÄa kn (cca 650 eur).
MeÄutim, kad uzmeĆĄ u obzir ĆĄto ti sve treba, uopÄe nije daleko od tih 2.600 eura. Sklopi se brak i onda rjeĆĄava stambeno pitanje - gradnja kuÄe/kupnja stana kreÄe od 500.000 kn (66.000 eur), s tim da sam zaista na donjoj granici. Iole pristojan auto kreÄe od 23.000 eura, a to su dva dobra kredita koja Äe uzeti cca. 8.000 kn.
Ono ĆĄto ostane treba rasporediti za ĆŸivljenje i djecu. A tko misli da, primjerice, ÄetveroÄlana obitelj moĆŸe lijepo ĆŸivjeti od 12.000 kn (cca. 1.500 eur) u Hrvatskoj , vjerojatno se hrani otpacima i nosi dronjke,.
Istina, tko nema svoju kucu taj za normalan zivot treba barem 15000 kn mjesecno bez nepredvidivih troskova. 20000 je vec jako ljep zivot ukoliko imas nekretninu.
SliÄno je i kod mene gdje ljudi kaĆŸu ĆĄta je to. Nema ĆĄanse da moĆŸeĆĄ iĆĄta od toga imati, a kamoli zaraditi.
Kada im poÄnem priÄati o tome kao da sam poÄeo priÄati o klaÄenje, kladionici ili sliÄno.
Tako da nije malo vjerojatno da ÄeĆĄ biti sam u svemu tome osim ako naÄeĆĄ nekoga tko to isto radi i razmiĆĄlja kao ti.