Koliko košta izrada otprilike ovakve web stranice?

Pozdrav svima,

zanima me koliko košta izrada otprilike ovakve web stranice?

ne smijem staviti poveznicu pa stranica ‘‘privatni smjestaj HR’’

Imam jedan projekt (nema veze sa smještajem niti iznajmljivanjem nekretnina) ali mi treba sličan koncept stranice. Koliko tako nešto košta? Znam da je pitanje preopširno ali barem okvirno da li je to par tisuća kuna ili par tisuća eura ili je to preko 5k eura?

Isto tako pitanje da li je ovo wordpress?

Laik sam oko tih pitanja - cijenim svaki iskren odgovor.

Nije Wordpress sa tim da imaju WP blog posebno

Sam www.privatnismjestaj.hr je custom rjesenje i to dobro odradjen posao na prvu.
Vise od 5k eura.

1 Like

Više - tipa malo iznad 5k eura ili duplo više?

Koliko traje izrada takve neke web stranice ako imam razrađeno si već kako bi želio da izgleda (mapu stranice). Opet kažem laik sam - ali sam si razradio laički dosta toga. Neke stvari se sigurno neće moći napraviti i morati ću odustati, a neke valjda prođu.

Jel pametnije za tako neku stranicu angažirati neku renomiranu tvrtku koja se bavi izradom web stranica ili možda naći pojedinca slobodnjaka?

Sorry ako je puno pitanja.

Ova stranica na linku, po mojoj slobodnoj procjeni je bila i duplo, odnosno 10k € na više.
Vrijeme izrade ovisi koga angažiraš.
Možda će biti prije gotovo ako uzmeš solo igrača koji će se posvetiti projektu 100% nego da uzmeš renomiranu firmu koja paralelno radi više projekata i u globalu će trebati više vremena za izradu.

Trebao bi detaljno specificirati što želiš i na temelju toga tražiš ponude.

1 Like

Ja sam osoba sa tvoje strane (biznis) ne sa razvojne, pa ti ne mogu reci koliko eura konkretno.

Rekao bih dosta vise da je kostalo mozda i preko 20k, ovo ko Airbnb izgleda plus je brzo i efikasno. S obzirom koliko je popeglano rekao bih da je radio neko ko ima i QA odjel.

Zanimljivi im backlinkovi pokupovali su dosta ovih nekih isteklih domena od turistickih zajednica i redirektovali.

Kontam da je dobra ideja kontaktirati vlasnika Ozrena Borica i pitas ko je radio, onda trazis ponudu za to sta hoces (na osnovu tvoje specifikacije) i onda odatle poredis pojedince i druge firme koje bi to mogle izvesti.

Znate tu osobu ili ste to provjerili preko firme koja piše da je vlasnik stranice?

Da super je stranica - kada sam naletio na nju skuzio sam da je odlicno napravljena onako na prvu.

20K eura je bas dosta love

Provjerio sam ko je vlasnik firme koja je vlasnik stranice, plus vlasnik je dao neki intervju za Jutarnji vezano za sajt.

Naravno posto je odvjetnik moguce da nije on pravi vlasnik firme.

1 Like

Nisam se ni sjetio tako provjeriti - pogledam baš jel ima neki kontakt. Pitanje da li čovjek bi rekao takve stvari - ali može reci tko je pravio web - to ne bi trebala biti neka tajna pretpostavljam.

Rekao bih da je to ovaj lik/likovi radili - tj skoro sam siguran da jesu.

Zašto mislis da su oni radili stranicu - gledam u referencama nigdje nije navedeno ili mozda pogrešno gledam?

U pravu si. Sad kad sam detaljnije pogledao vidim da su oni radili stranicu koja je tu bila do 2019. Onda je domena ili istekla ili je prodana ovim novim vlasnicima.

Pratio sam SOA recordse od domene tokom vremena pa me navelo na pogresan trag :slight_smile:

1 Like

Nisam dugo nikome kontrirao :smiley:

Za kaj? Za PrivatniSmjestaj.hr dizajn? Ne ulazim u autoritet domene i backlink structure jer to nisam sad gledao, ali stranica mi djeluje totalno jednostavno i čak sfušano. Ima puno sadržaja, ali valjda ga je klijent poslao.

Ja se s tim ne bavim, ali evo ovakvu bih znao napraviti, osim što bih se vjerojatno malo morao zezat s dijelom “oglasnik” pa bih to izbacio ako nije nužno, ili radi toga povećao cijenu ili taj dio outsourcao.

Bez oglasnika, ako se takva stranica plaća 5,000-20,000 eura i ako se redovno javljaju spremni na takvo žmikanje onda mijenjam profesiju :smiley:

Prvi put bih ovakvu stranicu napravio za neki “veći” iznos, ali definitivno dosta manje od 5,000 eura, a kad bih imao šprancu, da nekome odgovara dizajn i samo treba promijeniti imena unutarnjih linkova i sadržaj/slike, onda bez problema za manje od 1,000 eura, i to samo zato što mi nije sila. Da mi je sila, nakon šprance ovo za 200-300 eura ide (tj. trebalo bi ići). Takvih studenata sigurno ima.

Znam da sad lako neki mogu graknuti, ali evo unaprijed kažem da je to moje mišljenje, a ono je u većini slučajeva drugačije od mišljenja većine i na to sam ponosan :smiley: Mada ne omalavažavam ničiji rad. Tko ovo naplati 5,000 eura ili 20,000 eura, svaka čast.

Koliko bi tvoja satnica bila, računajući i sastanke u radne sate, poslije PDV-a? :slight_smile:

Prestao citat kod dizajn hehe

Onaj koji ce krenut u takav projekt nece mu sigurno radit student u wp za 300 eura. Izrada takve stranice je kap u moru koliko ce jos poslije ulozit u projekt. Po meni start mu nije ispod 20k evra. @mitok drzi se domena :grin:

@markozagreb
prvo trebaš odlučiti kupuješ li auto jer imaš potrebu da se vozaš po Europi ili ćeš od kuće do kafića.
hoću reći može se freelancer angažirati da ti to “skrpi” za 15dana i 1000€ ali pitanje svih funkcionalnosti…
inače neka dobra firma koja se uhvati ovog posla bez 10-15k€ i jedno 30 radnih dana neće ni da čuje…

Sorry, moja greška. Eto, nije mi teško promijenit mišljenje kad shvatim da nisam u pravu :slight_smile: Da je korona prijevara, to mi je svakim danom sve jasnije i nema promjene mišljenja :smiley:

Kliknuo pa me bacilo na portal.privatnismjestaj.hr, a nisam obraćao pažnju.

Znači komentirao sam sadržaj pod tom poddomenom i ostajem pri tom komentaru, ali ovo na glavnoj domeni je stvarno nešto drugo. Podsjeća na AirBNB i ja to niti ne znam napravit, ali sigurno ne košta malo.

4 Likeova

Korištenjem Wordpressa i njegovih benefita (Dokan), uz dodatno znanje PHP-a, moja firma je klijentima postavila portal za rentanje, ne smještaja, nego svega i svačega. Sve funkcioniše kako treba, mislim da smo to radili za nekih 4-5k €.

Privatni Smještaj vjerujem da je samo programiranje koštalo više od 10-15k. A gdje je dizajn, testiranje, SEO…

Bogami pozamašna svota novaca. S time da mislim da je stranica koju bi ja želio još za razinu kompliciranija, ali sam ovu stranicu privatnismjestaj izdvojio jer mi se sviđa stil i čistoća stranice…i slične funkcionalnosti meni trebaju…

Ono što možda nisam naglasio, ne smatram da onaj tko izrađuje stranicu ima ikakve veze sa sadržajem stranice - tražim samo izradu, a sadržaj stranice je moja briga.

Pitanje nevezano i vezano uz ovo - postoje li neki natječaji /eu fondovi /ili nešto slično na koje se možemo kao tvrtka prijaviti s nekim projektom koji uključuje web stranicu.

Naš budžet koji sami možemo uložiti je oko 5k € sad moglo bi se tu navući možda na 7k € ali vidim da to nije ni 1/3 onoga što je potrebno - a i nakon izrade same stranice postoje pozamašni troškovi

Pozdrav,
uskoro bi trebali krenuti vauceri za digitalizaciju koji ce biti cca do 10k € vjerojatno.

Ja bi racunao ovakav projekt oko 10-12k€ + pdv za dizajn i programiranje.

2 Likeova