Koliko stvarno se moze zaraditi (i)legalno sa filmovima

Gledam ovi sajtovi sa filmovima samo napreduju evo gledalica je vec presla 7m poseta (https://www.similarweb.com/website/gledalica.com) a to sa nekim legalnim sajtom se nikad nebi moglo tako brzo.

Oni sugurno sami uploaduju filmove na openload i od toga zaradjuju i poneki popup + reklame

Da je sajt neki tip news portala sa tolikom posetom bi zaradjivo milione ali koliko stvarno moze da zaradi neki sajt sa filmovima kao gledalica?

Moja procena je da zarade minimum 5000 dolara mesecno

Slična rasprava o jednoj drugoj stranici iz te niche (post broj #8 i niže)

Zašto filmovizija mijenja extenzije domene non stop

@mrcina hvala, tako sam i mislio, nije losa zarada

Kako oni to reklamiraju? Ja moj sajt reklamiram tako sto boostam clanke na fb ali to se nebi moglo na taj nacin?

Moraju se nekako progurat, ova gledalica je veoma nov sajt a bolja od filmovizije

Pa ajd da naprave da menja linkove (iako nisam cuo za to) kako preko api-a spajaju da ima tacan prevod?

Znam neke vlasnike tih stranica i nisam jos nigde video da se napravilo da ide automatski.

Mislim pitam jer me zanima da li je to moguce, a ne da pobijam tvrdnju. :smiley:

Inace imao sam uvid u zaradu nekih tih sajtova i tvrdim da su cifre o kojima se prica laz, mozda pre par godina ali sada ti sajtovi dobijaju dno dna oglase i nikako su placeni, dosta njih se drzi zato sto su godinama tu pa “ajde nek ide”. Sad sa 7 miliona sigurno ne zarade 200e ali verujem da je cifra od 5k nerealan za nase prostore i tu nisu.

Ako dobijes prijavu duplirani fajl ne vrijedi jer md5 brise sve fajlove tog hasha na serveru, od svih usera koji imaju taj fajl, ne samo tvoj.

Ma nema nista protiv, pricamo samo. Necu da imenujem sajt ali je sajt sa preko milion poseta, sada ne zaradi ni ili do 400e s tim da je VPS oko 100e, koriste se pop up oglasi i neki baneri, a nekad je mnogo vise imao.

Sto se OL tice to sto ti kazes opet podrazumeva da oni dodaju taj link na svoj nalog i dodaju prevod pa dupliraju na vise naloga i menjaju sto znaci nije opet skroz automatski, ali moze da olaksa ako kopiras 50 linkova.

1 Like

naravno, zato i kažem

openload je smanjio rate zbog ovog belaja oko googlea a vjerujem da su ti baneri slabo plaćeni, u odnosu na native, vjerujem u tvoju priču

brate mili milion posjeta može gurati na vpsu od 30-40$

Onda ol zesce krsi DMCA. Inace takvi hostovi preko md5 brisu sve sa servera po jednoj prijavi i kao takvi ajmo rec polu legalno funkcioniraju. Nemoj samo puno pametovat, ovo je forum i iznosimo iskustva. Odavno jos sam radio sa oronom, filesonicom i svima ostalima.

Ovo nije iskustvo sa filesonica nego sa gotovo svih vecih filehostova koji su trenutno online. Sto mislis zasto je pao oron, fileserve, filesonic, ryushare (oni su cak zavrsili u zatvoru, ali zbog neplacanja poreza) i svi stariji? Zbog DMCA i zato sada svi brisu. Npr. na rapidgatoru prijavis jedan fajl i stotine korisnika ostane bez tog fajla i nikome nije jasno zasto je obrisan, a kod nekih nije ni objavljen, eto upravo zbog md5 filtera jer previse love zaraduju da bi se zahebali sa tuzbama.

to su sve file hostovi a ne streaming servisi ili griješim?

vjerujem da je tako, openload ne briše sve ali briše često, jako često … možda tako nadoknađuju ugled :smiley:

Filehostovi, ali neki podrzavaju i streamanje, torrente i sl., kako koji.

Meni se svidja ovaj sajt filmovi.live imaju finu theme

Kakva je situacija sa serijama ? Da li je isto kao sa filmovima ? :confused:

Taj Rapidgator cujem da vrti ogromne pare i to godinama.
Kako je to moguce kada je piraterija zabranjena?

koliko znam rapidgator je file sharing servis

file sharing sajtove tolerišu zato što oni u roku od 24h obrišu fajl koji krši autorska prava … pod uslovom da neko prijavi taj fajl …

ali nijedan servis ne ograničava broj ponovnih uploada … čak šta više, file sharing servis preko svojih api servisa nude mogućnost da se napravi scripta koja svaki fajl umnoži i provjerava da li je original obrisan … ukoliko je original obrisan onu kopiju opet umnoži i sve tako

jer niko ne zna da se ti umnoženi fajlovi nalaze na jednom te istom računu, a file sharing servisi su dužni dati podatke samo policiji a do policije se može doći samo ako neko ima jake dokaze da neko krši autorska prava preko tih file sharing servisa …

dakle to je začarani krug, igra mačke i miša koja traje od hapšenja kim dotcom i trajaće još brat bratu 10 godina (veliki plus će biti primjena blockchain tehnologije u sivoj zoni)

To kaj si naveo rade servisi koji ce kad tad pasti zbog toga. Rapidgator preko md5 filtera ne brise samo prijavljeni fajl, nego brise taj isti fajl od svih korisnika koji ga imaju kod njih. Dok got tak rade, sto se tice zakona, oni su mirni.

Rapidgator zapravo koristi hash (možda md5, možda nešto drugo) kako bi identificirao iste datoteke pa ako 100 korisnika uploada istu datoteku to ne znači da na servisu postoji 100 datoteka, u nekim slučajevima je samo jedna. Tako štede na prostoru, a svaki korisnik dobije svoj link na tu datoteku.

Inace to se zove deduplikacija.

Bas cudno da su navalili na filmoviziju sve im domene google banuje a recimo filmovi .eu ili gledalica evo godinama nista, kako?

ima filmovizija mnogo veću bazu od ta dva navedena sajta