Koliku plaću dati webmajstoru s ovakvim opisom posla?

Pozdrav ljudi,

Kao i obicno pravo mjesto gdje treba da se obratim ja ili bilo ko drugi je ovo ovdje, a da je usko vezano za web, i u jednu ruku mi je drago da postoji, tako da nekad moja ili bilo cija pitanja mogu biti u previse “obicna”, ali nadam se da cete to svi shvatiti iz razloga sto ovdje iskreno se uvjek moze porazgovarati sa bilo kim i svaki savjet odavdje je zlata vrijedan, sad da vas prestanem hvaliti i da predjem na pitanje :slight_smile:

Ono sto mene interesuje kolika plata se daje covjeku koji vodi web sajt, facebook page, pravi banere, dogovara saradnje, tehnicki odrzava neku web stranicu 24/7 je prisutan tu i uvjek se moze racunati na njega, objavljuje clanke, spinuje isto, tako reci poodredjen je tom poslu. Broj vijesti u prosjeku je 2-3 dnevno na mjesecnom nivou (to je samo sto se tice vijesti). Duzan je da odgovara i na emailove, facebook poruke i dogovara saradnje sa drugim portalima takodjer. Naravno slabo ima privatnosti iz gore navedenih razloga :slight_smile:

Eh sad me interesuje iz vaseg iskustva kolika je plata na ruke dovoljna za tog “nekog” stim da taj neko ne bi bio osiguran vec cisto kes na ruke.

Interesuju me vasa misljenja plata bi se zasnivala na mjesecnom nivou. Dakle, ispod koje cifre vi ne bi radili.

1 Like

Ja ti ispod 10000kn nebi to radio tj ja ti prakticki moram biti online 0/24 i moram znati sve zivo a to ces tesko naci u jednom covijeku da zna sve te poslove raditi tj obavljati ih kvalitetno

1 Like

Prakticki on ti vodi cijeli poso a ti ga samo nadgledas onda ravnomjerno raspodjelit zaradu i koju tisucu vise ostavit sebi ako bas hoces al ja kad bi naso takvog pola pola bi dijelili

1 Like

Šališ se? Znači ti dođeš do ideje, napraviš sajt, sajt upali (mnogi budu flopovi), sada treba samo da ga održavaš i dijeliš profit 60:40?

Macan, 10000kn=1250€ za tri članka i provjeru maila te ugovaranje linkova? Ako budeš imao sličan projekat ja ti to radim za 5000kn može?

Sve zavisi koliko ukupno vremena bi on morao izdvojiti, ukoliko je 1h dnevno, 1000kn mjesečno maksimalno ;).

1 Like

Ako tražiš od te osobe da kodira tj. da ju zaposliš pored ostalog posla kao programera, onda je po mom mišljenju @Macan u pravu.

Ako tražiš od te osobe samo ta 3 članka dnevno, da se ti postovi podijele na fb stranici i razmjene par mailova dnevno, onda se slažem sa @milito jer bi ta osoba uz tvoje zadatke mogla da izvršava i druge poslove za druge klijente.

Koliko sam razumio trazi od dotične osobe da bude: programer, dizajner, marketing stručnjak, SEO stručnjak itd pa normalno da mu nebi nitko to radio ispod te cijene a sigurno mnogi i iznad nje.

On trazi od te osobe da bude dostupna 0/24 a ne samo jedan sat ili 5 sati.

obicno placam 10 kn po clanku i 200-500 kn za ove ostale poslice… nije da ima 100 mejlova i suradnji dnevno…custom programiranje posebno…al mislim da je tesko sve to nac u jednoj osobi… prije u 3…

nema tu programiranje (samo kratke ispravke u wp-u) ali je 24/7 posao i mora stalno da kontaktira s nekim, dakle od SEO, web odrzavanja, izrade banera, sigurnost web-a, marketing strucnjak, consultant, da ponekad obradi ideo i okaci na yt, brine o fb-u i reklamam koje idu na fb, uglavnom komplexan je posao, kao kad sam kreces web sajt i nemas partnera pa sve sam radis, to me intersuje koja je plata realna 24/7 u smislu da nekad “nema” posla ali isto tako da ne radi od 9 do 4 pa da posle 4 ga niko ne moze kontaktirati, naravno da moze u bilo koja doba…

Ja bi ti rekao opet isto jer doticni nece prakticki imati svoj zivot nego stalno uz racunalo bio on u pokretu ili ne i to je to

1 Like

@macan tako nekako dodje. Poenta je vremena, i uvjek ga moze neko kontaktirati.

Ok on može biti mobilan ali nece moci prakticki kavu u gradu namiru mozda popiti, ja osobno ad bi mi netko takav posao ponudio nebi pristao vise volim odraditi neko radno vrijeme npr. od 8 do 16h i dobiti 5-6000kn nego 0/24 za 10k +

Samo što ćeš teško naći jednog čovijeka koji zna sve sto ti traziš jer to su min. trojica

Ne postoji osoba koja može biti dostupna za kontakt 24/7, jednostavno, svaka osoba mora spavat da bi mogla normalno funkcionirat. Tebi trebaju barem dvojica, ako i ne trojica kako kaže Macan. Također. osoba bi trebala imat raznog znanja, gotovo je nemoguće naći stručnjake za sva ta područja koja si naveo u samo jednoj osobi, a kada bi je i našao, to bi morao masno platit.

Moje mišljenje je da bi ti bilo najbolje da nađeš dva-tri radnika i daš im neko fiksno radno vrijeme s određenom plaćom i definiranim zadacima šta moraju napravit u tom radnom vremenu, pa zavisno od tvojih uvjeta i potrebnih znanja odrediš plaću svakome drugačiju, a zbroj tih plaća trebala bi bit okvirno jednaka onoj brojci koju bi morao ponudit jednoj osobi za taj posao.

Da ali je fora u tome sto kad bi nasao 2-3 radnika, on nema posla svaki dan za njih, zato bi trosio pare uzalud. Ovako kad ima jednog koji rade sva ta 2-3 posla on ima posla svaki dan…

Da, ali fora je u tome što on očekuje da mu netko bude online 24/7, a to niti u teoriji nije moguće.

Kao što su gore neki već spomenuli, jedan čovjek to sve sam ne može raditi, a da bude kvalitetno, jer radi se o više različitih profesija (novinar, social manager, developer, grafički dizajner, sys admin, seo stručnjak, sales person…), a ja smatram da nije svako stvoren za svaki posao.

Ono što ti zapravo treba je nekakav project manager kojem bi odobrio određen mjesečni budžet kojeg bi onda on raspodijelio za upravljanje projektom. Dio bi trošio na autore članaka, programere, web hosting, dio za SEO i marketing i slično, a dio novca bi ostavio sebi. On bi sve koordinirao, a tebi slao dnevne, tjedne ili mjesečne izvještaje.

Koliki bi ti budžet trebao, ovisi o veličini projekta kojeg si zamislio. Za portal od 2-3 čanka dnevno na već postojećim programskim rješenjima (Wordpress?), s nekom grubom procjenom - rekao bih oko 1000 eur mjesečno.

2 Likeova

Čovječe s kojim se Vi sada ciframa nabacujete. Zanima me kada tražite radnika da li i tada razmišljate na isti način ili dogovarate prema učinjenom.

Ovo što je nabrojano je svakako previše ako se sve mora odraditi u jednom danu, ali sumnjam da svaki dan mora raditi bannere, tehnički reagirati na probleme, dogovarati suradnje s drugim portalima,…

Nekako mi najbolje rješenje djeluje da zajednički sastavite cijenik i da se obojica pronađete u toj cijeni. Kasnije prema mjesečnom izvještaju riješavate račun i to je to.

1 Like

@steelmaiden i ja mislim da je ta plata realna, takodjer mislim da je najveci problem ne opis posla, nego sama cinjenica da taj neko mora biti dostupan, kao sto sam gore i rekao i naveo da nema uvjek “posla” ali moras biti dostupan.

@dombo takodjer slazem se i s tobom nema uvjek da pravi banere, flajere i slicno.

Ako moze autor da objasni zasto mu je bitno da radnik bude dostupan bas 24h?
Jedino ako radi neku podrsku za hosting ili domene ili slicno gde je bitno hitno reagovati, ali i u tom slucaju ne moze jedna osoba da drzi ceo korisnicki centar .

@stux: to što ti tražiš je multipraktik koji je dostupan 24/7.
pitanje: imaš li ti privatan život? Ako da onda pusti i druge da imaju privatan život, nađi trojicu i plati ih po 8 sati dnevno plus neradne dane više i to je to. Kakvo 24/7… po tome ispadneš izrabljivač i nema tih para da bi bio dostupan 24/7 jer na kraju krajeva šta će mi onda pare ako ih ne stignem potrošiti.

@Macan: a i šta će nekome 10 000 kn ako ih ne stigne potrošiti te uživati i opustiti se na kraju krajeva. Jedan čovjek mi je rekao da bi trebali više uživati a manje raditi i toga bi se trebali svi poslodavci držati.

@freemind interesovalo me samo vase misljenje

@spiderman ja ne zelim da izrabim nekog, mozda je neko blizak moj u takvoj situaciji, pa zato me interesuje i pitam to, nadam se da me razumijes druze.