Kompjuter se pali ali nema slike, ne čuje se beep

Pozdrav
Danas ja htedoh da obrisem prasinj sa kompa i sve kao u pre izvadim kuler i procesor mi se zalepio na kuler od termalne paste ja to malo ocistim smanju pastu i vratim procesor i kuler na mesto znaci vise nisu zalepljeni. Pokusam upaliti komp kad ono komp radi ali ne daje sliku probah ja drugi kabal nista drugi monitor nista citam po netu probah ram skinuti ocistiti prasinu nista baterihu na biosu rstart nista e sad ne cuje mi se beep. Sta li to sve moze biti

Nema beepa, nema bootanja hard-diska…

Meni ista stvar prije tjedan dana, ako ti proc ima integriranu graficku spoji na nju pa ako radi onda je graficka.

Mozda si zaboravio spojit kuler na maticnu,meni se znalo desit pa bi se cudio,a mozda si mrdnuo neki kabel od hdd-a jer ovi sata kabeli bez one metalne kopce su zivo sranje,malo ga mrdnes i ne radi.

kao što ti neko gore reče, tebi je probem u hdd jer nema bootanja sa hdd. provjeri kabel da nisi pomjerio ili ispao.

Ovi sto pricaju o HDD iskljucite racunar, iskljucite hdd, probajte upalit!

  1. Procesor nisi dobro ukoplio
  2. Neki senzor na kuleru nisi prikljucio
  3. RAM si pomjerio/nisi uklopio
  4. Problem sa grafickom
  5. Problem sa Monitorom

Problemi 4 i 5, ako imas zvucnik cuo bi da se upali racunar…
Pregledaj plocu da li ima neki napuhan kondenzator.

I šta se desi? Nema zvuka. Jer zvučni signal daje samo kada detektuje sve komponente, u slučaju da fali neki memorijski deo ili je neispravan, ne ispušta zvuk, bilo koja druga komponenta pokvarena = višestruki beepovi sa bb-a.

Evo par slika ako sta znaci, svi kablovi su dobro ubaceni vrv nije ni jedan ispao stvarno nikakav zvuk ne izbaci ni zvucnik ni kompijuter. Pre sam sasvim normalno cistio prasinu i radio je normalno sad eto mi se procesor zalepio na kuler al sam ga polako od vojio i smanjo kolicinu paste i sad je normalno namesten ali nece monitoe da ucita nista

Meni smrdi na to da si procesor ostetio.
Dakle dok si ga vadio van i dok je bio zaljepljen na hladnjak mozda si mu ostetio iglice ispod. Pogledaj dali su sve ravne ili da li koja nedostaje. (to su one zlatne iglice na dnu procesora, dio koji sjeda u maticnu).
Ukoliko to nije onda moze bit radna memorija.

Da je HDD svejedno bi ti pokazao pocetnu sliku i mogao bih uci u bios i bacao bi ti gresku bootanja, tako da se baziraj na procesor, a ako on nije provjera radne memorije, graficke kartice i na kraju same maticne.

Sretno !

1 Like

Imao sam jedan komp koji je imao problema sa ram memorijom naime’ jedna ram plocica je riknula i komp nije davao znake zivota provjeravao sam plocice jednu po jednu i dosao do one koja ne sljaka, to mi je bilo totalno bzvz jer ima jos 3 plocice al eto’ takva krntija bila :smiley:

Pre nekoliko godina sam imao slucaj gde mi je lik dosao sa kompom isto se nista nije culo, niti je bilo slike na ekranu, on je nesto cistio komp. Otkrio sam da mu je jedna ram memorija crkla a druga je radila ok, i zato nije bilo beep zvuka ni slike.

Static Electricity ubija komponente :slight_smile:

men se slicno dogodilo sa novim kompom… nisam bio dobro usteko pci napajanje 4/8 pina…
provjeri stekere za cpu fan i dole ove za led diode i zvucnik…provjeri jel memorija i proc sjela do kraja…

Cooler ili napojna jedinica. Ne znam koliko je nov računar, neki stari nisu imali beepove uopšte, ako je to slučaj možda je i matična crkla.

Isti problem imam i ponekad se upali ponekad ne. Vadio sam RAM van i stavljao jedan po jedan i upalio se i sa jednim i sa drugim i nakon toga sa oba zajedno.

Meni se ovo nasumično događa i ne mogu povezat do čega je, ali nakon upornog paljenja i gašenja odjednom proradi.

Ja ne mogu da ga ugasim na dugme vec moram da gasim napajanje, ne znam stvarno vise pinovi od cpu su svi na mesu zamenio sam mesto ram meomorije samo ubacio na drugi slot opet isto ne znam vise sta da radim

Voleo bih da znam sta je konkretno da ne bacam pare po servisu evo sad kada je upaljen znaci cpu i napajanje rade cuje se sve kao i kad radi norm ali nece da se ugasi na dugme niti restartuje a pali se sasvim ok

1 Like

Izvadi svu ram memoriju van te ga probaj onda upaliti.
Ako je isto, ostavi ga da radi 5-10 minuta, nakon toga ga ugasi te skini cim prije hladnjak procesora dolje i prstom probaj dali se procesor zagrijao, tj. barem onda znas da procesor ima neku konekciju s maticnom, iako to ne znaci da je 100 ispravan. Ukoliko se procesor grije, bez radne memorije i dalje nemas slike, posudi od nekog graficku karticu za koju znas da je 100% ispravna i probaj na svom kompu.
Ukoliko niti onda nema znakova zivota mijenjaj maticnu.

Znaci da pojednostavim proces neki po kojem bi ja radio.

  1. iskopcati sve HDD-e s kompa i CD playere, Floppy-e, SD citace i sve iz usb-a.
    Znaci ostavis samo “na zivotu” graficku, procesor i ram memoriju

  2. Ukoliko nakon postupka 1. nema slike izvadi svu ram memoriju te probaj upaliti

  3. Ukoliko niti onda nema slike, probaj s nekom drugom grafickom

  4. U medjuvremenu mozes isprobati i na drugom monitoru, ili isti taj monitor isprobati s nekim drugim uredjajem koji radi.

  5. Ako i druga graficka ne daje sliku onda ti je najbolje probat s drugim procesorom, te ako je i onda isti problem znas da je do maticne.

Vizualno provijeri sve kondenzatore na maticnoj da koji nije “napuhan”, smrdi ili da je crn.

Meni sve ovo i dalje lici na problem s procesorom, no to je moje misljenje :wink:

Sretno !

Evo zvukova za dijagnostiku MBO koji mogu pomoći :

Pištanje => miš ili tipkovnica

No Beeps, Short- No power, Bad CPU/MB, Loose Peripherals
One Beep- Everything is normal and Computer POSTed fine
Two Beeps- POST/CMOS Error
One Long Beep, One Short Beep- Motherboard Problem
One Long Beep, Two Short Beeps- Video Problem
One Long Beep, Three Short Beeps- Video Problem
Three Long Beeps- Keyboard Error
Repeated Long Beeps- Memory Error
Continuous Hi-Lo Beeps- CPU Overheating

Isto mi se dogodilo nakon ciscenja pc nije bilo nikakve slike. Upalio sam ga bez graficke i reinstalirao drive i radilo je normalno.