Konkurencija, kljucne rijeci

Pozdrav, ako ciljam kljucnu rijec koja ima 10.000 pretrazivanja mjesecno, konkurencija je jaka ali ni jedna stranica u top 10 ne cilja konkrektno tu kljucnu rec… Znaci li to da se moze doci na prvo mjesto?

Kako znas da ne cilja? Ako su tamo odna vrlo vjerojatno direktno ili indirektno ciljaju tu rijec.

Upitanju su dvije rijeci kao sto su igraj-igrice.com

Almin vjerojatno misli reći da konkurencija nema te keyworde ni u titleu ni u URL-u.
To će ti u tom slučaju olakšati posao, ali svejedno nikako ne znači da će biti baš easy. :slight_smile:

1 Like

Zasto si uzeo bas taj keyword ? Postoje keywordi sa nekoliko stotina tisuca pretraga mjesecno prakticki bez konkurencije.

Postoje keywordi sa nekoliko stotina tisuca pretraga mjesecno prakticki bez konkurencije.
@drmrgood možeš da kažeš te kw jer očigledno tebe ne zanimaju a imaju dosta veliku potraznju i meni izgleda dobro ako ima nekoliko stotina pretraga i slaba konkurencija.
LP

2 Likeova

@drmrgood i mene zanima ta informacija, pa pošalji koji taj KW na pm :slight_smile:

Očigledno tipične priče u prazno :frowning:

I mene zanima. No vjerujem da postoje keywordi sa 100 000 trazenja, ali to su oni genericni keywordi koji nemaju nikakvu drugu vrijednost. No i ti su daleko od toga da se kaze da su bez konkurencije.

U posljednjih 2 mjeseca sam pretrazio mozda 300 nicha, pregledao mozda 10 000 keyworda, proanalizirao mozda 100 000+ konkurentskih stranica i dosad sam nasao samo nekoliko keyworda koji su blizu 100 000 i daleko su od termina da nema konkurencije, konkurencija je tamo, ali se keyword s dosta truda moze rangirat.

Pa mi je ova recenica na prvu malo i uvrijedila, kako to da ja nemogu naci te keyworde a pretrazio sam gotovo ispod svakog kamena, koristim razno razne programe, i to custom made da mogu jos brze i jos efikacsnije trazit te keyworde.

Eto, ako stvarno nalazis te keyworde tako lako svaka cast, ali ja sam skeptican.

1 Like

Ima KWa sa manje od 1000 searcha/mj na kojima se da zaraditi jedna placa.

2 Likeova

ima affiliate ali ne kw sa igricama i lakše je te naći nego kw od 100 000 potraznje za igrice.

Govorim o keywordima za online flash igre jer se time bavim. Dat cu vam samo jedan primjer: boxhead . Keyword ima 301000 mjesecnih pretraga, sa vezanim keywordima ide i do 500000 mjesecno. Evo i slike konkurencije iz Traffic Travisa:

ako je to easy onda ti možeš pola kw rangirati haha

Naravno da je easy, sa emd ovo je djecja igra za rangirat, barem za mene, rangirao sam puno teze keyworde. Ja ne znam sta je za vas easy, meni je ovo lagano. Jedina poteskoca ovdje bi bila ovaj sesti rezultat, ima dosta backlinkova i reffering domains, ali se sa emd to preskace bez greske. To mozete vidjeti po ovom drugom rezultatu , box-head.net koji ima 6 backlinkova sa 6 domena, nema keyword niti u titleu, niti u description niti u h1 tagu, a svejedno je drugi.

Pozdrav svima, imam jedno pitanje za jean KW koji je stvarno trazen fino, evo neke slike od kw sta kaze ahrefs.



Treci rezulat ima clanak oko 1200rijeci
Cetvrti rezultat ima oko 800rijeci clanak
Peti rezultat ima neku kategoriju u top10.

Ja sam od pisca porucio clanak od 2000 rijeci, malo je reci da ce clanak biti 10put kvalitetni od ova 3 sto su na 3-4-5mjestu. A tema je takva da moze da se napise clanak i od 5000rijeci.
Sta mislite da li se moze u top5 ?

Mislim da je duljina clanka manje bitna od autoriteta domene na kojoj se clanak nalazi i backlinkova koji vode prema clanku. Primjerice ja na jednom sajtu s clankom od 300 rijeci rangiram bolje nego neki sajtovi sa slicnim clankom od 2000 rijeci. Social signali bi isto mogli imati efekta, pa nije lose clanak boostati na fejsu.

1 Like

Da razumijem to, ali u top10 su vecinom youtube i pinterest, sad je ne znam bas koliko je tesko njih prestici…

Ako nije neka pjesma u pitanju, trebalo bi ih biti jednostavno prestici.

Slažem se…dosta sam obraćala pažnju na duljine članaka u usporedbi s konkurencijom i čini mi se kao da je to jedan od sporednih kriterija. Ne kažem da ne pridonosi rangu, ali sigurno nije prvo na što se treba koncentrirati.

Ono što sam također primijetila i što me je baš iznenadilo je da se i s kopiranim člankom može prestići konkurencija i to ne bilo koja konkurencija, već ona od koje je kopiran!

Naime, imam članak koji je ubrzo nakon što je objavljen (rujan, 2016.god.) bio na prvom mjestu i zadržao se tamo oko dvije godine. Stranicu sam u međuvremenu zapustila (ima dvije godine da ne radim na njoj), a članak je kopiran od riječi do riječi (kopiran je i objavljen krajem 2017., dakle godinu dana nakon moga objavljenog originala) i sada su na prvom mjestu, a ja na osmom. Usput, nije naodmet reći niti to da je konkurencija za taj kw prilično žestoka, a oni su se ipak s kopiranim člankom probili na prvo mjesto!

Eto, očito ne stoji ono što se tvrdi, a to je da kopirani članak ne može prestići original.

Ne stoji puno toga što se govori, pogotovo što Google govori. Exact match, dobra optimizacija, backlinkovi i po mogućnosti dobar DA su najvažniji SEO faktori. Ima ih još puno, neki nisu zanemarivi, ali ovi su najvažniji.

1 Like