Nama javili da je uciteljica mog djeteta pozitivno testirana. A izgleda da nije jedina na toj skoli, vise ih je falilo. I pravo da ti kazem, nesto ne mogu rec da me obradovala vijest da nam je koronavirus mozda vec odavno tu i da veselo odbrojavam dane inkubacije. ![]()
koji grad?
dvajs slova
Minhen
Kontaktirala ministarstvo (tako su rekli da treba) i pitala gdje mogu da dodjem da testiram dijete, veli dok ne nastupe simptomi nista. Reko pa jel mi odrasli da javimo na posao, veli ne nema potrebe. Pa reko da radimo home office, veli bilo bi fino. I kao pijte cajeve, i na svjez vazduh. Ja pomislila, boze ko je ovu ovdje postavio da se javlja. Rekoh pa ok otici vemo do sume s djecom, lijep dan, daleko od drugih. Veli pa da, izbjegavajte kontakte. Na kraju ne izidjosmo nigdje, u dobrovoljnoj karanteni smo. Javili ljudima da se necemo bar 14 dana ni sa kim vidjati.
Kontaktirala roditelje druge djece. Svi nesto opusteni. Igralista puna, niko maske ne nosiā¦
Minhen kasni za Madridom 10 dana. A Madrid za Milanom. Treba svima malo duze da dodje iz guzice u glavu ocitoā¦
To sto vele da āistrazivanja pokazuju da djeca se zaraze jednako cestoā, i ādjeca prenose virus iako ne pokazuju simptomeāā¦ili bilo sta u vezi djece ovdje. Lazu. Nikog ni ne testiraju dok nema jake simptome. Iako je bio u bliskom kontaktu sa oboljelim. Isto vazi i za odrasle.
Treba i ovo pogledati
Ne testiraju jer nemaju kako, fale im reagensi. Celim svetu fali. U Srbiji testiraju po 15 tak ljudi dnevno i na sve to ima 46. Kad bi sve sa simptomima testirali ko zna koji broj bi imali. A najgore sto 14 dana virus cuti a ljudi ga prenose, ocekujem haos za nekih mesec dana.
Koliko ima logike? prosudite sami 
Kolika hrpa gluposti. Kako pobogu može netko usporeÄivati brojke SARSA i zbog toga kako je malo odnio životaā¦i s time tvrditi da nema od toga neke opasnosti.
Pa da, zato jer je suzbijen na vrijeme. Å to ne znaÄi da nije bio opasan i da nebi odnio hrpu života da se raÅ”irio.
A gospodin sa videa je neki strucnjak pa je relevantan za slusanje u ovoj situaciji?
Postoji jedna nepobitna cinjenica, a to je da ljudi umiru zbog ovog ebenog virusa! A to ni jedan od ovih sarlatana koji trazi teoriju zavere ne moze da pobije. Necija majka, otac umiru zbog ovoga, i trazenje publiciteta preko ove teme je za mene dno! Zbog ovakvih debila su ljudi na ulicama i ne vode racuna sve dok im se ne desi āItalijaā a onda ide kuku meni majko. Sve bi ja ovakve na sud, pa na robiju. Pravo oglasavanja povodom ovog sranja ima samo struka, imunolozi, epidemiolozi, biolozi itd ovo sve ostalo je za zatvor!
Covjek je debil. Umire samo x.xxxx1% ljudi zato sto su preduzete mjere da se ne siri. Kad bi se svi ljudi na svijetu zarazili pomrle bi desetine miliona ljudi, pa mozda cak i stotine (ako su svi zarazeni a stopa smrtnosti ostnae ista)
Vidim po jednom Älanku i komentarima da su cijene veÄ masu skoÄile.
Jedan komentar mi zapeo za oko. 
@bozoou rekao sam 100x, lik je klasicni troll. 
Na granici Srbija/Madjarska kao fol ne moze da se udje, kucni pritvor i slicno stari mi pre 2 sata dosao iz Beca kaze carinici ne *ebu 5% samo prolazi, jedino ako neko bas kaslje mere mu temperaturu ali i to im mrsko.
4 sata proveli na granici Austrija/Madjarska da bi na kraju carinik usao u bus i bez ikakve provere samo āaj terajā.
S obzirom da niko ni Austrija, Madjarska ni Srbija ne *ebe te āsigurnosne mereā 5% imam osecaj da samo zajebavaju narod. 
Jbga, nitko zapravo ne zna Å”to se može pametno uÄiniti⦠a ako odgovarajuÄi ne uÄine niÅ”ta, opet Äe osuÄeni biti.
Pa Äine Å”to misle ⦠a bit Äe tu hrpa greÅ”aka i loÅ”ih odluka.
Npr. gužve na granici su tek meka da oni i koji nisu bili zaraženi, da se tam zarazeā¦pa da virus uÄe u Å”to boljem broju.
Opet treba nekako kontrolirat ove koji dolaze iz žariÅ”ta ā¦al Äudno mi da se ta samoizolacija nije mogla pripisat po automatizmu osobama koje uÄu, a ne da se te procedure obavljaju na granici.
Nadalje, odluka o umjetnoj regulaciji cijena koje sada skaÄu zbog zakona ponude i potražnje, Äe tek napravit veÄi kaos.
Oni sad zakonom ograniÄili cijene maskica na par lipa (tocnije na cijene koje su bile 30.01) ā¦a u meÄuvremenu poskupila nabavna cijena, transportna cijena i sve ostalo. NeÄe nitko prodavat masku za kunu, ako je sad nabavna veÄa od toga.
Isto vrijedi za sve proizvodeā¦tako da Äe ovo samo unaprijedit put ka nestaÅ”ici. (Mada ne vjerujem da Äe se taj zakon ispoÅ”tovatā¦skužit Äe se odmah da protiv fizike neide ā¦al me fasciniraju idioti na vlasti i narod koji mahom aplauzom doÄekuje takve odluke)
Maska vulgaris, 40 kn. (nije moj oglas
) Vidim da je na NjuÅ”kalu prosjeÄna cijena tih obiÄnih maski oko 10 kn po komadu, a kod nekih i 40 kn. Rijetki prodaju za 10kn/kom osim ako se uzima viÅ”e komada. 50 komada je najÄeÅ”Äe od 300 kn do 600 kn. Ne znam koliko su inaÄe koÅ”tale, ali valjda dvadesetak kuna 50 komada. Dobar posao nema Å”ta, ali meni bi bilo neugodno tako zaraÄivat u ovoj situaciji.
Äini mi se da nas Äeka pravo sranje. KafiÄi (i ugostitelji opÄenito) veÄ u nekim opÄinama zatvroreni i izgleda da se zatvaraju u cijeloj Istarskoj županiji. VeÄ samo to je ogroman problem ako ostane 2 tjedna tako, a možda Äe to trajati i puno duže. U proraÄun ide manje love, konobari dobivaju otkaze, obitelji manje troÅ”e itd itd.
Dosta namirnica koje nisu obuhvaÄene ovim nekim mjerama Äe sigurno nestat sa polica ili barem poskupit. Opskrba (pogotovo izvana) je u rasulu i teÅ”ko se može izbjeÄi kaos. Firme su veÄ poÄele sa otpuÅ”tanjima. Ove Äiji radnici su ostavljeni da rade od doma Äe dobar dio njih otpustiti kad im poÄnu Å”tekati prihodi. Ako se i smiri situacija uskoro, Å”teta je veÄ nastala i najkasnije na jesen nakon izbora smo najebali sa porezima i poskupljenjima. Uskrsni booking u turizmu sigurno propada, a sezona je trenutno upitna.
Nije dobro, najebali smo svi skupa 
Brat mi je juÄer bio na piÄu u BiH (5 km od kuÄe). U povratku s kave je morao potpisati samoizolacijuā¦
Jutros granice otvorene ponovno, HDZ stranaÄki izbori u tijeku, veÄeras ili sutra se granice ponovno zatvaraju (neprovjerena informacija).
Neke stvari su vjeÄne
hahah
Pa jeli ovo moguÄe ![]()
![]()
![]()
Ko nema volju gledat cijelu emisiju, moze od 4 min do 5 minā¦
i onda super komentarā¦
Inace, Osmanagic je otkrio piramide u BiH⦠Po dimenzijama najvecih na svijetu trenutno⦠proglaÅ”en ākavaziā nauÄnikom, ismijavan od strane ānaukeā, volonterski finansiran od strane narod, ne od politike i drzava⦠pa eto, cisto da pitam jel bas nas narod sa Balkana toliko bezvrijedan i glup? Mislim da je sad sve jasno, ko zeli prihvatiti sistem, morat ce da se igra bolesnih igrica. 

Izgleda Äe morati neko cimati Izmu GugliÄa da opet objasni OsmanagiÄu neke stvari :).
Jel nas ložiÅ” il si ozbiljan sa OsmanagiÄem?
Ozbiljan. DoÄi i pogledaj, ne moras guglat. 
Ljudi umiru, i to je cinjenica. Odakle virus itd je trenutno najmanje vazno. Trenutno je bitno sacuvati porodicu i sebe i ponasati se odgovorno prema drustvu tj ne izlagati se riziku i postovati karantin kako bi se ovo sto pre zavrsilo.
A vreme ce sigurno da pokaze ko stoji iza ovoga.