Kratko pitanje - da li instalirati GTA V na SSD ili na HDD disk?

Koliko je to bitno u ovom slučaju?

Zeznuo sam se i uzeo SSD od samo 120 GB, a piše da GTA V traži 65 GB na disku. HDD mi je od 1 TB.

Ako će samo pokretanje igre trajati malo duže ako je na HDD to mi nije problem. Samo da mi u igri učitavanja ne traju duže.

Savjet?

Nisam neki gejmer ali imam GTAV instaliran na HDD-u također od 1TB i sve ide ko po loju, ako ti šta znači…

1 Like

HDD

Nema smisla neke igrice stavljat na SSD, pa cak i neke programe.

1 Like

OK, hvala.

Potpisujem, ja sam stavio radi testa neke igre na SSD i stvarno nema potrebe. Razlike su nebitne i nevidljive maltene. Naravno da SSD ucita igricu 10 sec brze i kad imas neke modove za brze aute on prije ucita teksture, ali za normalnu igru i multiplayer nema potrebe, jedino ako si pri parama pa si mozes priustit vise gb na ssd pa stavit, ali da je potrebno definitivno ne. Za sad jos su SSD-i po meni preskupi u buducnosti cijene ce im pasti pa onda lagano sve stavit na ssd, posto hdd nece jos tako brzo u zaborav.

1 Like

Ovako, za programe i os valja ssd, za igre jedino mmorpg gdje imaju loading screenovi i to samo neke mmorpg igre koji imaju stvarno dug loading screen tipa 15sek.

Stavio sam na HDD.

Ili sam ja ostario za igrice, ili ne znam kaj, ali umjesto da guštam već mi dere živce. Prvo, miš mi je full spor kada pokrenem GTA, drugo, nakon instalacije i još neke obavezne registracije na social club mi je instalirao neki update od par cca 1 GB. Onda sam izašao iz igre i ponovno ušao pa sam se morao prvo logirat na taj social club. Onda mi je pokrenuo neki novi update od 4,13 GB. Koji kurac kompliciraju. Kaj ću 5 dana podešavat igru?!

Onda konačno to instalira i hoću počet igrat, ali uopće ne vidim opciju Start new game. Onda sam pokrenuo neki Story mode, pa mi taj neki intro kao da zastajkuje, a imam nekoliko puta jači komp nego što je na recommended.

Da ne govorim da sam morao 7 DVD-a ubacivat dok se instalirala igra.

Jel hoće netko kupit original GTA V za PC? :slight_smile: Šalim se, još ću probat naći malo živaca za ovo, ali jebo me pas ako mi malo ne fali da cijeli paket ne bacim kroz prozor

Windowsi i pagefile na ssd, sve ostalo moze na HDD bez velike razlike :slight_smile:

Majko mila koji ti je qurac? Pravac kinguin i amen. Nemam cd rom sigurno 10 godina, 1. ne treba mi 2. ustedio sam vrijeme, novac i zivce gdje mi ljudi kazu ajde mi isprzi cd :slight_smile:

Ostario si mozda :smiley:
To je normalno u loading meniu za misa i meni je “malo sporiji”. Nisu to nikakve bezvezne registracije vec imas social club da imas pristup svim svojim save gameovima, statistikama itd.
Takodjer to ti je za online igranje. Start new game je zapravo story mode, imas online i story.
Sto se tice kompa, pogledaj si postavke, ili napisi ovdje koja je konfa pa cu ti ukratko reci na kojim detaljima mozes igrati.

Sto se tice updatea, kupio si dvd pitaj boga koju verziju igru i logicno je da se igra sama updateovala posto je u zadnjih godinu dana jako puno stvari ubaceno, ponajvise za online.

1 Like

Odavno nisam igrao igrice, ali mislio sam da GTA V ne pita za godine :wink:

Išao sam na onaj benchmark test u igri i pokazuje mi cca 20 FPS, a mislim da bi to trebalo biti puno više.

Miš je sada OK, stavio sam mouse input Windows, ili takvu neku opciju.

Htio bih najveće detalje. Stavio sam 1920x1080 i full screen. One druge pizdarije ne znam što predstavljaju, ali mislim da sam i tamo nešto prčkao.

Muči me i što ne znam što stisnut da se vratim u Windowse, a da ne izlazim iz igre. I nervira me što ne mogu prekinuti intro, ili ne znam kako :slight_smile:

Imam I7 7700K 4,2 GHz
Gigabyte nVidio GFX 1060 6 GB DDR5
16 GB RAM DDR4

Piše da je recommended I5 na 3 GHz, grafička 2 GB i 8 GB RAM-a, a imam i više od toga.

konfa vise nego dobra za gta 5.
Pogledaj da ti nisi instalirao 32bit windowse :stuck_out_tongue: DOle si napisao 2gb grafa greska.
U settingsu imas onaj bar gdje ti pokazuje da valjda nisi stavio previse detalja nikad ne idi do kraja. Googlaj forume zasto je pad fpsa. Updejtaj drivere ako nisi. Isto tako imas onaj program zaboravio sam ime, stavis u programu da vidis cpu, gpu i ram usage, upalis igru pa vidis do koliko posto ide iako sa cpu ram i gpu nebi trebao imati problema, ali isto vidi.

Imam Windows 10, 64bit. Ma ja sam stavio sve grafičke postavke na max i uključio neke gluposti za koje uopće ne znam što predstavljaju. Onda sam isključio te neke fxmaaa i kako se već zovu i ostavio high detalje i sada djeluje ok, ali mi je fps samo cca 20, a vidim drugi komentiraju da im je i na lošijim kompovima oko 60 fps

Pa idi na gta 5 reddit, gtaforums netko ce ti odgovoriti nego se hebat sa 20fpsa.

Ma lijen sam :slight_smile: Lakše je tu napisati i nadati se da će netko odgovoriti, onako detaljno i točno pogođeno :slight_smile:

Budem još malo pogledao

I prije nego si isao u kupovinu sam ti rekao da je monitor itekako vazan. Badava tebi graficka od 3k kuna kada je monitor za K****, i pri tome ne mislim da one AOC od 1000 kuna.

Pa napisi koji monitor imas.

Osim monitora moguce je da ti driveri nisu instalirani, a i ta graficka ima svoj neki driver u kojem moras podesiti da radi punom parom.

Monitor je Philips 23,6 incha, LED, IPS…to je sve kaj znam o njemu

Nešto očito nije dobro podešeno jer sam pogledao nekoliko you tube test videa i svima sa istom ili lošijom konfiguracijom od moje GTA V na high postavkama radi na 60-100 fps, a kod mene je i na default postavkama na cca 20 fps

Da s tim mozes igrati na full detaljima. Ne znam di je greska. Po ovome sto si napisao problem bi jedino mogao biti u driverima. Posto imas nvidiu odi u geforce experience program i tamo pretrazi igre i nadji Gta V i stisni “optimise” i program ce sam podesiti optimalne postavke za igru.

Intro onaj di se loada igrica ne mozes preskociti.

Otišao sam na geforce experience i tamo je optimizirao i pokrenuo, ali sada je još još gore, fps je oko 5. A piše da je optimizirana i stoji zelena kvačica.

Pogledao sam drivere od grafičke i piše da je up to date, verzija od 01.05.2017., a driveri za monitor su iz 2006., ali piše da je to windows pronašao kao najbolju dostupnu verziju.

U GeForce Exprience piše “You have the latest GeForce driver”

Hmmmmm…
Ja na malo slabijoj grafi i amd fx 9590 vrtim u 60fpsa na full detaljima, tako da mi fakat nije jasno di je frka. Igra je super optimizirana tako da potrazi negdje strucno misljenje.
Malo mi vuce na frku s windowsima, ali eto ne mogu ovako napamet reci.