Kreiranje thumbnails-a pri uploadu video snimka

Mucim se vec danima, pokusavam sve i svasta ali mi nikako ne uspeva da resim ovaj problem. Cak sam ovde na forumu procitao da se za instaliranje FFmpeg mora kontaktirati hosting provajder, pa se onda pojavio izvesni @keko resio problem coveku ali nepise kako. Da li neko moze da mi pomogne da mi kaze kako mogu pri uploadu videa da dodjem do 2-3 thumbnail-a iz istog?

Ako imas video na kompu ili rdp desktop serveru, mozes to napraviti sa thumbnail me programom.

Mislim da me nisi najbolje razumeo. (ili ja ne razumem tebe) Da pojasnim malo. Pravim CMS sajt na kom ce korisnici moci da uploaduju video snimke. A ja trebam pri uploadu da dodjem do 2-3 slike (screen shot-a) iz tog videa.

Eh, ja sam mislio da imas videe i za njih trebas thumbnailse.

Eh lako bi ja to. Ali ovo me muci vec danima a niko da pomogne. :frowning:

Evo par rijesenja sa googla :slight_smile: Nije bilo tako tesko hahah

http://blog.amnuts.com/2007/06/22/create-a-random-thumbnail-of-a-video-file/

https://laracasts.com/discuss/channels/laravel/what-is-the-best-way-thumbnail-image-for-video?page=1

Sve sam ja to @Dooki nasao ali neznam da instaliram ffmpeg na svoj hosting. Pokusao sam da ga skinem i extraktujem ali neradi.

U kojem si dijelu instalacije zapeo?
Dali korstis composer ikojim slucajem? Ako ne defititivno bi trebao poceti jer kolko vidim onda instalacija izgleda ovako

composer require php-ffmpeg/php-ffmpeg

Nakon toga samo importas ffmpeg di ti trebaā€¦
Probaj postaviti issuse na https://github.com/PHP-FFMpeg/PHP-FFMpeg mozda ti oni vise pomognuā€¦

Jesi probao kontaktirati hosting da ga oni insaliraju za tebe?
Jedna od najlaksih solucija bi bila da se prebacis kod @ControlEng siguran sam da bi ti on to instalirao bez problemaā€¦

Kod mene je na VPS-u CentOS 6 i instalirao sam ffmpeg preko ovoga:

Nigdje nisam imao problema, samo po koracima isao.

Kontaktirao sam hosting provajdera. Kazu da moj hosting ne podrzava FFmpeg. Da bih morao da uzmem VPS ali to mi je skupo i ima malo prostora na disku. Moracu da nadjem drugi hosting koji podrzava FFmpeg. Jel mozete da mi preporucite neki?

Mucim se vec danima, pokusavam sve i svasta ali mi nikako ne uspeva da resim ovaj problem. Cak sam ovde na forumu procitao da se za instaliranje FFmpeg mora kontaktirati hosting provajder, pa se onda pojavio izvesni @keko resio problem coveku ali nepise kako. Da li neko moze da mi pomogne da mi kaze kako mogu pri uploadu videa da dodjem do 2-3 thumbnail-a iz istog?

Pozdrav,
koliko se sjećam za ffmpeg ti ne trebaju root prava pa ga samo ubaciÅ” skupa sa svojim projektom gore i ako je na serveru dozvoljeno neÅ”to tipa shell_exec/exec samo ga izvrtiÅ” sa potrebnim parametrima.

Kontaktirao sam hosting provajdera. Kazu da moj hosting ne podrzava FFmpeg i da bih morao da uzmem VPS ako bih hteo da ga koristim ali to mi je skupo i ima malo prostora na disku. Moracu da nadjem drugi hosting koji podrzava FFmpeg. Jel moze neka preporuka koji da odaberem?

Koja je svrha otvaranja duple teme ?

1 Like

Kreirao sam temu ovde pa posto mi niko nije odgovorio odlucio sam da je kreiram i u kategoriji ā€œPHPā€ A koja je svrha odgovora pitanjem na pitanje, koje uopste nema veze sa temom? @belmin

Sredili smo i to. :slight_smile: Hvala i tebi.
A možda se naÅ” Joca dosjeti i potražiti odgovarajući plugin za to Å”to mu treba? :blush:

Gledaj to izbjegavati ubuduće, molim te. :smile:

1 Like

Hocu. Joca je pocetnik i slabo se razume u to. Zato i trazi pomoc ovde. Rekli su mi da moj hosting ne podrzava FFmpg a koji drugi plugin bih mogao da instaliram nemam pojma. Svi pricaju o ovom FFmpg. Ako znate sta bih drugo mogao bio bih vam zahvalan da to podelite samnom. :slight_smile:

Ukoliko koristiÅ” WP, a koristiÅ” :slight_smile: idi na Add Plugins pa u Search upiÅ”i ā€œVideo Thumbnailsā€ ili odmah ā€œAutomatic Featured Images from YouTube / Vimeoā€.
To sve dosad Ŕto si radio zanemari. :smile:

Nisam tu da ti spamam temu, i solim pamet, ali prije svega moras nauciti neke osnove koristenja foruma - bez duplih tema, gdje god dodjes na forum isto pravilo vazi.

Izmedju ostalog, ne mozes nikoga natjerati da ti odgovori ili pomogne ako on to ne zna ili ne zeli.

Pozdrav.

Ne koristim WP. Tacnije ne koristim nista, i nikada nisam ni koristio do sad pluginove. Zato i neznam nista o tome. HTML i CSS sam solidno savladao a sada ucim PHP trudim se da sav kod napisem sam. Ovde mi je zapelo pa ako mozete pomozite.