Ovo je bio ekšuali projekt i poprilično ambiciozno zamišljen project, haha.
Inicijalni zadatak je bio zamišljen pronaći i kupiti auto u jednom danu…zamišljeno ipak mrvicu preambiciozno. No sasvim zadovoljavajući je tajming što je uspješno odrađeno u samo dva dana.
Pogotovo što valja uzeti u obzir da sam jučer nakon valjda 17 sati googlanja (Nakon što mi je glava od informacija eksplodirala u jednom momentu) … ipak uspio donesti odluku što kupiti, a danas je opet potrošen cijeli dan na gledanje, testiranje, mehaničara, birokracija u tehničkoj stanici… omelo nas je i to što banka nije dozvoljavala ovoliki iznos da se transferira zbog dnevnog limita, pa se trebalo otići i do banke…i tako. Na kraju potrošen čitav dan samo na ovo, tako da je ipak bilo praktički nemoguće odabrati i kupit u samo jednom danu…jer i ovako je iscjeđeno vrijeme na max.
Što se tiče same kupnje, odličan je auto ispao. Mehaničari su ostali zadivljeni u kakvom stanju je auto. Mehaničar je preko mog poznanstva, tako da nije imao motiv lagati.
Kompjuter je rekao da katalizator treba mijenjati tek nakon 130 000km, što ga je fasciniralo. Jer uglavnom gradski auti moraju na tu zamjenu nakon dvadesetak tisuća kilometara. I košta to nekih 2 000 eur.
Tako da se pokazalo točnim da je gazda auto vozio samo na autoputu, što je idealno. Em auto ima malo km, em ih je nakupio na otvorenoj cesti. Vrh. 
Ono što mi se još jako dopalo…u razgovoru sa gazdom dok smo šetali do banke …sinula nam je odlična ideja. Baš vrh ideja…ja programer, on odvjetnik …i čini se da smo kliknuli na zajedničkoj ideji koja treba upravo te dvije strane da se realizira. (I još puno toga xd)
Rekao bih da je samo ta ideja i ovo poznastvo vrijedilo praktički ovih 150 000kn, tako da hvala Anđeli na još jednom lijepom iskustvu…koje je opet bilo svojevrsna i lekcija i dar i u fizičkom i misaonom obliku. 
A najgore iskustvo u danu je bilo moment kada sam frendu koji me vozao danas po gradu dao da sjedne za volan nove igračke. On je doslovice shvatio da je to igračka … i valjda nije niti percepirao sav moj strah i oprez koji su bili prisutni dok sam napravio prve kilometre sa autom.
I dam ja njemu da sjedne za volan da nas odveze do praone nekih 6 - 7 km … i on ni pet ni šest kako je sjeo, tako je napucao pun gas i tako krenuo. Frajer nije mogao dočekati da vidi kako ide zvjerka…a ja ga nisam niti stisao do tada. I ja gledam i nevjerujem…i uz svu moju paniku što ga molim da uspori, al budala smijem se i molim ga…ne ferma on mene tako nit malo … nego kao da sam ga pustio da igra igricu. Ja gledam i nevjerujem.
Najstrašnijih pet minuta u životu …horor.
A da stvar bude bolja…dok smo išli prema stanici za tehnički (sa njegovim autom, prije kupnje), nešto se gubili malo po gradu…i u momentu je previdio da je crveno i produžio kroz crveno. Ja vrištim da pazi da je crveno…ali on nije odreagirao nego je prošao. Usred velikog križanja (heinzlova - vukovarska) …ja samo gledam s kime ćemo se pogoditi. I bilo je naknap…naletili nam lijevi skretači…mi ih ravno presjekli. To je tako bio prvi horor moment danas.
A taman prije toga crvenoga smo se dogovorili da će kasnije on dobiti đir u novom autu…i tamo mu kažem da bogme neće on viditi đira, haha. Samo možda na parkingu…kao ono…
Šteta da to nisam ispoštovao, haha. …imao bi sada koju sijedu manje. xd
== Mission success.
==