Krepo mi auto, slatke muke u kupnji novoga

77kw je kod njih sto bi rekli nepoderiv. I takodjer preporuka ako mozes naci sa dsg-om.
Svi je hvale, mada meni se ne svidja samo sto je skoda jbg…ne volim taj tip vw-a i onu bijednu unutrasnjost.

A audi a 4 iz 2011? Godina ti ne znaci :grin: :grin: njihov taj model i karavan super izgleda, ako ti je potrebno porodica itd.

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/chevrolet-corvette-c3-stingray-targa-1980-oglas-28699377

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/prodajem-lincoln-town-car-exclusive-series-cartier-edition-oglas-33108418

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/zastava-101-skala-55-oglas-31808347

:slight_smile:

9 Likeova

https://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-2.0-tdi-automatikf1-led-reg-9-21-koza-leasing3rate0-kamata-oglas-33124496

po meni najbolji izbor

7 Likeova

Neka je sa srecom :beers: :beers:

1 Like

Uuu zaboravio sam na ovaj model skroz, ali su preskupi.

Ako je malo bolji nema ga ispod 19k.

1 Like

Ma mozes naci solidnog za taj budjet sto si spomenuo.

Samo manuel gledaj getribe zezaju na njemu kao i a6 iz te godine.

1 Like

Ovo je bio ekšuali projekt i poprilično ambiciozno zamišljen project, haha.
Inicijalni zadatak je bio zamišljen pronaći i kupiti auto u jednom danu…zamišljeno ipak mrvicu preambiciozno. No sasvim zadovoljavajući je tajming što je uspješno odrađeno u samo dva dana.

Pogotovo što valja uzeti u obzir da sam jučer nakon valjda 17 sati googlanja (Nakon što mi je glava od informacija eksplodirala u jednom momentu) … ipak uspio donesti odluku što kupiti, a danas je opet potrošen cijeli dan na gledanje, testiranje, mehaničara, birokracija u tehničkoj stanici… omelo nas je i to što banka nije dozvoljavala ovoliki iznos da se transferira zbog dnevnog limita, pa se trebalo otići i do banke…i tako. Na kraju potrošen čitav dan samo na ovo, tako da je ipak bilo praktički nemoguće odabrati i kupit u samo jednom danu…jer i ovako je iscjeđeno vrijeme na max.

Što se tiče same kupnje, odličan je auto ispao. Mehaničari su ostali zadivljeni u kakvom stanju je auto. Mehaničar je preko mog poznanstva, tako da nije imao motiv lagati.
Kompjuter je rekao da katalizator treba mijenjati tek nakon 130 000km, što ga je fasciniralo. Jer uglavnom gradski auti moraju na tu zamjenu nakon dvadesetak tisuća kilometara. I košta to nekih 2 000 eur.

Tako da se pokazalo točnim da je gazda auto vozio samo na autoputu, što je idealno. Em auto ima malo km, em ih je nakupio na otvorenoj cesti. Vrh. :slight_smile:

Ono što mi se još jako dopalo…u razgovoru sa gazdom dok smo šetali do banke …sinula nam je odlična ideja. Baš vrh ideja…ja programer, on odvjetnik …i čini se da smo kliknuli na zajedničkoj ideji koja treba upravo te dvije strane da se realizira. (I još puno toga xd)

Rekao bih da je samo ta ideja i ovo poznastvo vrijedilo praktički ovih 150 000kn, tako da hvala Anđeli na još jednom lijepom iskustvu…koje je opet bilo svojevrsna i lekcija i dar i u fizičkom i misaonom obliku. :smiley:

A najgore iskustvo u danu je bilo moment kada sam frendu koji me vozao danas po gradu dao da sjedne za volan nove igračke. On je doslovice shvatio da je to igračka … i valjda nije niti percepirao sav moj strah i oprez koji su bili prisutni dok sam napravio prve kilometre sa autom.

I dam ja njemu da sjedne za volan da nas odveze do praone nekih 6 - 7 km … i on ni pet ni šest kako je sjeo, tako je napucao pun gas i tako krenuo. Frajer nije mogao dočekati da vidi kako ide zvjerka…a ja ga nisam niti stisao do tada. I ja gledam i nevjerujem…i uz svu moju paniku što ga molim da uspori, al budala smijem se i molim ga…ne ferma on mene tako nit malo … nego kao da sam ga pustio da igra igricu. Ja gledam i nevjerujem.
Najstrašnijih pet minuta u životu …horor.

A da stvar bude bolja…dok smo išli prema stanici za tehnički (sa njegovim autom, prije kupnje), nešto se gubili malo po gradu…i u momentu je previdio da je crveno i produžio kroz crveno. Ja vrištim da pazi da je crveno…ali on nije odreagirao nego je prošao. Usred velikog križanja (heinzlova - vukovarska) …ja samo gledam s kime ćemo se pogoditi. I bilo je naknap…naletili nam lijevi skretači…mi ih ravno presjekli. To je tako bio prvi horor moment danas.

A taman prije toga crvenoga smo se dogovorili da će kasnije on dobiti đir u novom autu…i tamo mu kažem da bogme neće on viditi đira, haha. Samo možda na parkingu…kao ono…
Šteta da to nisam ispoštovao, haha. …imao bi sada koju sijedu manje. xd

== Mission success. :smiley: ==

2 Likeova

E iznenadio bi se ovo.
Prvo što sam danas napravio je otišao u jednu autokuću, da vidim malo uživo peticu i 4-vorku, čisto da nebi bilo. Htio sam usporedno sjesti i u peticu i u četvorku, da vidim ima li šanse da me osvoji interijer.

…i tako, uspoređivao sam i bunker i iskreno iznenadio sam se. Ovako naočigled izgleda čak da 4-vorka ima malo i veći bunker. Baš ću sada provjeriti u specifikacijama, ali ako 5ica i ima veći, nema sigurno puno veći.
… i onda još 4-vorka može spustiti siceve.

A što se tiče interijera, tu petica svakako ubija 4-vorku, ali nije mi moglo biti nikako presudno.
Ipak je auto većinom za grad i petica mi je preglomazna…više troši zbog težine…itd.
Tako da mi se četvorka potvrdila na tom poređenju uživo.

Ali svakako ti hvala što si ubacio peticu u priču, jer da nisi…možda nebi ni skužio da je četvorka ono što tražim. Pošto sam krenuo prazne glave uvjeren da je trojka ono što trebam, a totalno bi mi sada iz ove perspektive to izgledao kao masivan promašaj.

Također xDrive je svakako dobro bio uvjet…predobra stvar. Pokušao sam malo izbaciti auto iz putanje na poligonu, nema šanse. Stabilno do bola. Rekao je gazda da ga sa time nemože praktički ni na snijegu izbaciti iz putanje…da je luda stvar skroz. Osim toga kaže da ide ko ralica kroz snijeg do koljena. Fakat brutalno. Čak sam bio večeras na sljemenu…i gore bilo snijega, malkoc sam probao i po snijegu već, hehe.

1 Like

Stvarno da…ako ove specifikacije ne lažu, kažu da 4-vorka Gran Coupe ima volumen gepeka: 480L, dok petica ima 375L.

Zanimljivo. :slight_smile:

Super, bas sam ti htio napisati jel xd…Nisi nikakve specifikacije iznio :joy:.

Nisam se ni susretao sa tim cetvorkama, po slici je gepek izgledao ogromno ali mi se cinilo da je manji od petice.

Sve u semu super je na izgled i bitno je da si zadovoljan. Koji je motor?

Ma gore sam negdje okačio link… zadnji valjda link okačen…ali se izgubilo valjda među 100 linkova.

Na kraju skoro sve što sam htio. :slight_smile:
Godiste 2015, model 2016
Km: 125000 (vjerujem u podatak sad)
Cijena 150 000kn, ali u PDVu je, pa me ispada 130 000kn.
XDrive
Manual
Dosta sigurnosnih sistema… ono ABS, ESP…itd. poveci popis svacega. (Dok su mnogi modeli imali samo ABS i ESP)
Nije crni ni bijeli xd.
Uvezen je, ali nije preko uvoznika, to mi je bilo jako bitno. Ovaj čovjek si ga je sam kupovao u Njemačkoj.
Model 140kw. Tu sam preferirao model 120kw, da ostanem donji rang za tehnički… ali puno bolje mi je i 140kw nego ovi od 100kw ili 110kw.

Također kod modela iz 2016 su to motori sa 140kw, ranije su bili 135kw. Pa neka snage, kad se već probio rang za tehnicki. :slight_smile:

Dobio dupli set alu felgica, ljeto zima … s prakticki novim ljetnim gumama.
I regan je do negdje sredine iduće godine.

Mozda bi jedino jos od dodatne opreme zazelio radar sustav za praćenje kolone, to sam vidio da neki imaju…a za automatic mi je nakraju drago da nije… jer taj sustav dodaje 400kg autu i podiže potrošnju za jednu litru.
Ovaj model troši 6.5l kombinirane vožnje, što je odlično.

I ono što nisam primjetio da ovi modeli imaju, što bi volio imati je webasto sustav. Za grijanje auta dok je ugašen. To je odlično za kampiranje… a ja volim spavati u autu posvuda, haha.

Btw. odlični su sicevi za spavanje…fino se spuste, ko kreveti. :smiley:

Evo i linka: https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-4-gran-coupe-420xd-oglas-32414893

1 Like

Odlican, a potrosnja je za takvo nesto je smijesno. Kod mene kombinovano na 3.0 sa 218ks je 7.2l . Jos ne zalim na gasu.

Cudno da webasto nemas? Imas modul sa tajmerom, trebalo bih biti raspitaj se…nemam bas pojma nista o tom modelu.

Sve u svemu lijepo izgleda.

P.S kilometraza je ok? Jesi provjerio sve.

1 Like

Mozda otkrijem da imam jos, haha.

Kilometrazu sudim po ostalim procjenama servisa koji ga je ispitao. A oni su zaključili da je auto ko nov.
… tako da ako je i prevarena kilometraza, boli me.
Usto sam ugodno pričao sa bivšim gazdom, stekao ono baš povjerenje … tako da smatram da je istinita povijest koju mi je pričao o autu.
Uglavnom jedan ugodan obiteljski čovjek i poslovnjak… vjerujem da nije ništa muljao.

Odlicno, ne kazem da je on muljao nego uvoz. Ma bitnije je stanje vozila kako god i nacin prethodnog odrzavanja.

Osim toga zastitu ubaciti obavezno ako nemas kaska, meni je prva e60 ukradena. A noviji pucaju za 2minute…nimalo lijep osjecaj :joy:

Ali ga on nije kupio od uvoza, nego ga samostalno pronasao u Njemackoj, provjeravao ga dolje gdje su zakoni ludo strogi po tom pitanju… i tako.

A ovo za krađe…hmmm. Provjerit cu koliko se kradu, nisam baš na pameti imao to. :confused:

Prepun si pogrešnih informacija mada to pridajem lukrativnom marketingu lucidnog advokata.

Tvoj vs. automatik - obrati pažnju na [sve informacije]: težinu, brzinu, ubrzanje, potrošnju itsl.

Ovak ti trebas

4 Likeova

Efikasna stohastička funkcija radi pogreške kao strategiju za najbrži pronalazak dobrog riješenja.

Ja sam tako svjestan da moj jednodnevni izlet u ovako nešto može donesti i puno pogreški, ali opet smatram da je manja šteta ovako i da će iznjedriti uporabno riješenje … nego da sam izgubio neko izvjesnije vrijeme na traganje koji će auto biti.

Trenutno mi toliko vrijeme igra ulogu, da mi je najveća pogreška mogla biti jedino da sam oko ovoga izgubio previše vremena.
Sve druge greškice, iskreno, zaboli me…