Krepo mi auto, slatke muke u kupnji novoga

120 postova, bokte, nikad necu razumjeti taj bjelosvjetski muski interes za fudbal i auta…
Nemam vremena, samo kratko, jesi kupio na kraju onaj prvi crveni bmw automatik?

PS. mi smo prosle godine za dva dana, pred odmor, kupili auto. Bilo bi mozda i za jedan dan, ali morali putovati 230 km po njega jer je bio tad jedini u ponudi automatik neodoljivo crveni. A manuelni crni, ili sivi, ili kobra zeleni nije dolazio u obzir.

Postovi brzo idu dok razmisljas za kompjuterom … i @limenka je bio ugodan sugovornik i motivator. Ovo je bilo više nalik chatu tema…imao je bolji response time od firmi koje ga se trude imati, haha.

A ovo drugo, jel to znači i da si ti brzo kupila ili da sam ja sporo kupio? :smiley:

Baš nije average decision time :wink:

1 Like

Ne … na kraju nije ni taj model, nego 420d gran coupe

:grin: Pa ne znam, pitam jesi li kupio auto na kraju? Ako jesi, daj postiraj sliku da vidim kako izgleda. Ako nisi - nema veze, i ako oduzis jos 10 dana bices opet brzi 10 puta od prosjeka. Znam jednog vec 6 godina gleda u auta i razmislja da li da kupi i on jedan takav. Para ima, ali ne da mu racunao u glavi da si da oduska

Na kraju krajeva, ne ulazim u to iz kog tačno razloga iznosiš neodgovarajuće činjenice.
Da je sve provjerljivo jednim klikom - stoji. Kakvih crnih 400 kg (izmedju ostalog)…

Nisam rek’o da je auto loš nego da je automatik puno bolji.
Ima izreka koja kaže da “ako ne znaš šta valja, znaš šta je skupo”.
A automatik je u startu skuplji nekol’ko hiljada evra po modelu.

Najbitnija stvar je da si ti zadovoljan samom kupovinom jer se tvoje pare troše za istu.

Jesam jesam, kupljen je… sorry, malo sam te krivo shvatio.

Evo bebice

1 Like

Kakva mu je spoljašnost, ima li (puno) packi?
Koji je mjesec 2015. proizvodnja?

Jel gustas u novom autu?
Sad ziher ni ne izlazi iz njega… :laughing: :laughing:

1 Like

Vidi post Krepo mi auto, slatke muke u kupnji novoga

:wink:

Ko nov je u svakom slucaju. :wink:

Gustam gustam. :slight_smile: Presao sam iz krame iz 1998.og godista, tako da je gust multipliciran na max :smiley:

Pa dosta sam u zadnje vrijeme na cesti, tako da će neko vrijeme ti zadaci biti poseban gušt, hehe.

Evo dobro je progutao i prve kutije. (Skoro sve kuverte xd)

Stari audi bi bio nakrcat po svim sicevima. :smiley:

3 Likeova

I ovo je hebeno.
Iako je ovo veći auto… s audijem nema šanse da bi se ovako uguzio. Parking senzori rules … prvi puta ih sad imam. :smiley:

Jedino mi je nevjerovatno da novi auti koji imaju kamere i sve te đinđe… da nemaju senzor da slikaju onog tko ih ožulja na parkingu. Full lako izvedivo pogotovo za aute koji već imaju kamerice.

Anđeli kažu da je to ideja vrijedna patenta… jer će to 100% imati auti u budućnosti, a onaj tko to prvi napravi će biti lako kopiran. Zato je to “patent first” project.

Eto, samo jedna ideja od milijardu dolara koja je došla u poklonu sa autom. :slight_smile:

Tesla to ima, “Sentry mode”, možeš i sam ugraditi u svaki auto “dashcam”, imaju modeli samo sa prednjom kamerom ili prednja i zadnja i milijun modela i opcija.

1 Like

Ima HUD? Post must be at least 20 characters

Možeš ugraditi sam. Vidi na netu

Nema. Post must be at least 20 characters

Ima panorama krov, sto je veoma bitno

2 Likeova

Gledam modele sa HUD-om (k’o prije 40 godina kad se gledalo ako i da l’ auto ima klimu).
Jedino me nervira što isti moraju imati i električne podešivače sjedišta. Najžalije pare uložene u auto. :mask:

Huh…evo već je zatrebalo i spuštanje klupe. Kako dobro da sam se toga sjetio…pa kmečao bi sada da mi je to promaklo.

Znači stol i neraspakirana stolica …bez problema upali.
A iza kada se sicevi spuste…pa to je kamper samo takav. Može se komotno ležaj postaviti. :smiley: Brutalica.

1 Like

Božo, ti rasipniče jedan! :wink::grinning_face_with_smiling_eyes::face_with_hand_over_mouth:

Hehe…znam da je u pozitivi rečeno, ali svejedno da objasnim, jer mnogi vjerovatno imaju taj stav.

Pa ovako, kapnula mi je poveća lovica i tko je čitao temu o puzzlama, to već zna. No ja ne vidim smisla držati taj novac na računu. Em je to ekonomski najgore što može pojedinac raditi za čitavo društvo, em je to najgluplji potez i prema samom sebi. Jer svaki novac u koji se ne dira, on takoreći niti ne postoji. :wink: Čuvati čitav život neki iznos, ili ga zapaliti? U čemu je razlika?

Tako da kada bi sačuvao ovaj novac, birokratski bi se desilo da će mi na tu lovu lupiti porez na dobit i skratiti me za dio koji ne želim izgubiti. Zašto bi ja onda čuvao taj novac u glupom obliku kao što je broj na računu, kada ga mogu čuvati npr. u autu?

Bmw-ei su koliko god omražena marka, to su modeli koji jako dobro čuvaju svoju vrijednost…tako da ako prodam auto kroz par mjeseci, vjerovatno ću imati manje gubitke nego da mi odsjeku porez na prelasku godine na novac koji sam stekao. Zašto ne onda imati auto?

Osim što ću uštediti, još ću se voziti u lijepom autu i ekonomičnom, izguštat ću dječje strasti…na kraj krajeva, ako prihodi nastave kako idu, moći ću si ga i zadržati. Ionako sam sada puno na cesti i stvarno mi i treba dobar auto. Možda ne baš ovakav, hehe.

No treba primjetiti naglasak na ekonimičnosti, jer meni puno znači da je auto štedljiv i na potrošnji i održavanju…jer početni ulog u auto ti se može djelomično vratiti, a ono što ćeš putem potrošiti na taj auto je zauvijek otišlo.
Tako da kupnja skupljeg a ekonimičnog auta koji dobro drži svoju vrijednost, može na kraju puta biti bolja ušteda novca od kupnje jeftinijeg auta, koji nije bio ekonimičan pa je putem puno potrošio…i koji je još na kraju izgubio svoju vrijednost pa ne može vratiti niti početni ulog. Just think about that. :wink:

Naravno, za igrati na tu kartu treba imati sredstva koja se mogu smrznuti u oblik auta, koja ja igrom prilike sada imam. To ne znači da su ta sredstva potrošena, nego samo smrznuta u ovaj oblik i za slučaj da ću ih trebati investirati u neki posao, ja ih mogu povući natrag, tj. odmrznuti.
Naravno, tu su i rizici da se auto slupa ili da ga netko ukrade. Treba i toga biti svjestan.

Tako da ovo samo vidim smislenim potezom, nikako rastrošnim. Ovo je samo način na koji sam odlučio upravljati novcem … a pogotovo što mi je još bila sila da si obezbijedim prijevoz pošto mi je crkla moja stara rbina iz 1998g. …i što sam već idući dan morao tegliti kutijetine tramvajem. Stvarno nisam imao puno vremena čekati da donesem odluku da mogu nastaviti raditi…

Heto…from my perspective of view. :wink:
Božo je štedljiv, ne rastrošan. :smiley:

@limenka2017 je rastrošan što ga ne hebe što mu makina ima 3000cm, puno konja, relativno puno guta i puno traži na tehničkom. :smiley: Bez uvrede, hehe…zeka peka…svaki gušt ima svoju cijenu i ja to respektiram.

P.S. A čini se da su me i Anđeli natjerali na ovo. Ja baš nikako nisam mogao skupiti volje da unaprijedim malo svoju staru rbinu iz 98’, iako sam bio svjestan da je star i da bi me mogao ostaviti na cesti u kritičnom momentu. (Iako je on godinama pouzdan, hebiga …godine su mu tu i mora doći kraj prije ili kasnije)
I eto, kolegi crkao auto i točno sam znao da je to znak da će i meni sada crknuti auto i da ga se rješavam dok ga još mogu prodati. Točno sam znao da je znak…i nije prošlo 2 - 3 dana crko je i meni auto. Tako da sam bio upozoren, nisam slušao…ali eto, dobio sam što sam morao dobiti. Natjerali me da se unaprijedim. :slight_smile:

žž.

2 Likeova

Naravno da je rečeno u pozitivi; zar nam već nije svima dosta negative :wink:
Sretno i uživaj u plodovima svog rada!

1 Like