Kupnja avio karte

Pozdrav,

možda se netko kuži u kupnju aviokarti, jer ja očito ne.

Kako najlakše saznati koji je najpovoljniji let za neki vremenski interval. Znači, kako saznati najbolju opciju iz grada A- grad B u vremenu npr. 20.8-10.9. …da je karta povratna i da je datum povratka npr. 30 dana od dana putovanja.

Gledao sam na tripadvisor.com …i tamo moraš reći točno dan kad putuješ…i točno kad se vraćaš…i onda ti on izbaci opcije povratnih karata za točno te datume.
Problem je što je moja mama čula da postoje direktni letovi Švedska(GOT) - Zadar, jako povoljni…a ja neznam kako da ih pronađem. Po ovom tripadvisoru bi morao nabadati ko ćorava koka dok ne pogodim datum gdje se nalaze ti povoljni letovi.

Any suggest??

Direktne letove Zadar - Gothenburg ima Ryanair. Pogledaj na https://www.ryanair.com/hr/en/

Inače ja za letove gledam na https://www.skyscanner.net i http://www.momondo.com


http://www.vueling.com/en
http://www.skyscanner.net/
http://www.norwegian.com/en/
ovaj ti je dobar ali mozes kupit samo jednom u 3 mjeseca i imas neku naknadu kad placas -ako ti je ok cijena karte isplati se cak i s tom naknadom.

ako nemas puno stvari najbolja opcija ti je da odes ryanairom.
ides odavdje do londona (stansted) i tamo na novi let u svedsku.

pogledaj si letove iz trsta ili trevisa jer kod nas nema jeftino.
ja sam prosli mjesec uzeo let treviso london 40e london trst 60e
kod nas krk london u 1 smjeru je bilo 2500kn
ako odes ryanairom avioni treviso-trst-london uvijek kasne oko 45 min i obavezno gledaj da ti razmak izmedu letova bude min 3 sata.

Ok fala vam…samo mi je iznenađujuće da nitko ne nudi opciju pretraživanja koja bi meni najviše odgovarala. (Ili sam to nekako propustio?)

…ja znači i dalje ne vidim način da mi prikaže najpovoljniji let za neki vremenski interval. Svi ovi servisi me traže da pikam točan datum i onda gledam što mi se nudi za taj datum.
Ja sam čuo da letovi mogu biti dosta povoljniji ako se kupe par mjeseci unaprijed…i jednostavno ne vidim jednostavan način da nađem datum kad je jeftino odletiti…osim da nabadam i uspoređujem.

to sam i ja davno trazio ali nista.

Pogledaj wizz air. Ja sam uzeo kartu za 15e iz tuzle za geteborg! :smile:

http://www.azair.eu/ - pogledaj ovdje.

Ako ne uspiješ, javi, pa ću ti ja pronaći.

Hehe, hvala!! :slight_smile: …bum se sutra sam potrudio, ovako na prvu se čini da oni upravo mijenjaju politiku pretraživanja u smjeru koji tražim. :slight_smile:

A i dizajn su zapostavili … kako mi je taj obrazac poznat kad se netko potrudi i fokusira na funkcionalnost, pa dizajn stavi u drugi plan :smiley:

Ja koristim http://www.aerogaga.com/ sad ne obracaj paznju sto je firma iz Srbije mozes da vidis polaske svih avio kompanija samo izaberes odakle zelis da krenes i destinaciju.

Izlista ti po ceni i detaljima puta, mozes da namestis i da trazi samo direktan let itd.

Mi preko njih uzimamo karte (ja, drustvo, prijatelji) ali uglavnom uvek idemo preko Budmipeste posto je jeftinije nego Beograd, pa vidi koji ti grad daje povoljniju cenu, a da ti je blizu…

Evo ovo je po meni najbolji pretraživač za avio karte.

www.kiwi.com (bivši skypicker)

Možeš tražiti date range za pretragu, možeš staviti radijus pretrage polaznih aerodroma koji ti dolaze u obzir.

Kad niš ne može ići glatko…pa opet da zagnjavim:

Našao sam povoljan let (napikao sam ga prvo ručno, na kraju sam isti našao i pomoću prijedloga od mare0309 http://www.azair.eu/8 - to čudo stvarno radi, ostale naknadne opcije još nisam probao)

Uglavnom, na problem sam naletio na Ryanair-ovoj stranici.
Odaberem let…odaberem sjedala…odaberem prtljagu…idem na plaćanje.
Kod plaćanja sve ispunim…ono mi kaže da nije prošla autorizacija kartice. (Kartica je od mame…i ona mi je poslala sve podatke) U komunikaciji s njom skužim da mi je rekla krivo cardholders name …jer mi je prvi puta rekla svoje pravo prezime s kvačicom, a na kartici je bez kvačice…pošto Šveđani nemaju to slovo.

Ocke…idem isponova, ispunim sve kako bi trebalo…dobijem opet da nije prošla autorizacija. Izbaci me stranica skroz na početak. Ponovim cijeli postupak i kaže mi da pokušavam checkirati dupli isti zahtjev (s istog emaila).???

Provjerim email da vidim jsam li dobio kakvu konfirmaciju uplate…no ništa. Danas kontaktiram njihovu službu da ih pitam jesam li ja to onda uplatio ili nisam…oni mi kažu da je uplata postojala i da je cancel-ana… (Što god im to točno značilo??? …ja sam to shvatio ko njihov bug)

Danas idem opet i opet dobijem da nije prošla autorizacija kartice…grrrrr
Zatim idem s novim pokušajem…niš mi ne preostaje osim da probam vrstu kartice “MasterCard debit” zamjeniti sa “MasterCard” …i probam tako i opet fail…i opet me izbaci na početnu stranicu.

No isto kao jučer, kad me izbacilo na početnu stranicu …zabilježi me kao da “jesam” uplatio…i sada mi neda da radim duplicate uplatu. Faking katastrofa…

E nisam pametan. Pa što mogu fulati, ne kužim? Sve brojeve sam tri puta isprovjeravao s mamom…jedino nisam siguran kako ustvrditi dali je kartica: mastercard ili mastercard debit ili mastercard prepaid. Na kartici piše samo mastercard…a na poleđini nekim malim slovima “debit” …

Ne vejrujem da mi tu može baš neko pomoći…ali možda neku banalnu stvar ne kontam…

stavi slike kartice cane zna garant :laughing:

1 Like

Zanimljivo je to da za ovakve uplate je zaista dovoljna slika kartice…da nema nikakvih pinova ili bilo kakve dodatne sigurnosti. Takoreći da ti netko slikne karticu u prolazu…mogao bi je upotrijebiti za ovakva plaćanja :confused:

tocno
broj kartice i ona 3 broja s druge strane.
da slucajno izgubis kreditnu i cane nade napravi ti kaos.
ja bas zato koristim visa debitnu na koju prebacujem novac samo kad znam da ce mi trebati nesto placati.

Cane napravi kaos i bez da ti nadje kreditnu karticu xd.

Ako ti smeta što ti kradem temu samo reci i brišem post :wink:

Treba paziti kod plaćanja karticom. Meni nije ugodno plaćati recimo na benzinskoj. Uvijek je provuku tamo iza brda onih žvaki i čokoladica na pultu. Ja ne mogu znat da tamo nemaju postavljen mobitel kojem je upaljena kamera (video snimanje) i koji će snimiti podatke sa kartice.

Neke kartice imaju dodatnu zaštitu u obliku passworda kod plaćanja putem Interneta, ali puno ih nema.

Usput, jel netko zna neki povoljan smještaj u Londonu? Hosteli me ne zanimaju, kao niti stanovi u kojima dijelim kupaonu i wc sa domaćinom ili nekim drugim, a pogotovo ne želim dijelit sobu s nekim.

Ne znam koliko ću morat ostat pa mi se ne plaća 100 funti po danu. Idealno bi bilo nekih 30 funti/dan i da nije predaleko od centra :slight_smile: Našao sam jedan easyhotel koji je na lokaciji koja jmi odgovara, ali mi se soba ne sviđa jer nema TV, a baš bih htio tu i tamo se zavalit i u miru pogledat njihov TV program :slight_smile:

Što se avio karata tiče, našao sam povratnu za cca 220 EUR, RyanAir, sa rezerviranim priority sjedalom, prtljagom 20 kg i transferom s aerodroma do Victorie i od Victorie do aerodroma. Jel ima povoljnije od toga, a da uključuje ovo nabrojano?

Probali i sa nekom drugom karticom…također Švedskom i isti problem. Na kraju saznao da su oni uveli zakon da Švedska više ne dopušta svojim bankama takvo kartično plaćanje. Vrlo moguće baš zbog Caneta i njemu sličnih…i što smo se gore osvrnuli da je to prilično veliki sigurnosni propust.

Ali hebem ti život…kad ja nešto krenem raditi na računalu, mora uvijek prvo krenuti po zlu…i dobro me ubiti u pojam…i onda izmorenog ispljunuti…

…kad me uronilo u te silne forme za prijavu/kupnju leta, jedno 110% sam imao osjećaj da neću ugledat “competed successful”

plati paypalom

Mama i nj.kolegica putuju…dogovor je bio platiti njihovom karticom. Nije išla prva, pa nije išla druga…hebao me i sistem koji me između pokušajeva plaćanja registirao kao da sam uplatio…pa me odbijao i iz razloga pokušaja duplog plaćanja…dok mi je zapravo svaki pokušaj plaćanja bio odbijen. Poigrali se bugovi još jednom samnom…a sad kad je problem isplivao, lako reći što bi se moglo… bem ti tehnologiju.

Uvijek ponavljam i opet ću…jednu revoluciju je donio parni stroj, drugu će autodetekcija/korekcija bugova. Teško je trenutno i vizualizirati na koji način bi to mašine radile…ali vjerujem da hoće uz pomoć pregršt informacija koje su dostupne putem mreže…

Kakve veze ima cane i bugovi s tim sto ti ne znaš koristiti kartice za placanje na internetu.
A i tema je malo čudna. Mama ti zivi u svedskoj? Di ti živiš? Mama ti nikad nije putovala iz Švedske u hrvatsku? Također ti nikad nisi putovao? Pa ako ste vec putovali morali bi znati gdje i kako se kupuju karte…