Kupnja VPS servera

Koji file manager?

Dodaš domenu i promijeniš nameservere na domeni tamo gdje je regana i onda nekoliko sati prođe dok se ne sinhroniziraju podaci o domeni.

Koristim K-file manager a onaj Ajax file man. ne mogu pronaći a dodao sam sve one depozitorije sa http://forums.zpanelcp.com/Thread-LIST-OF-REPOSITORIES

Kao ni AWStats - biće su ga makli sa jer ga ovaj nije update-a 2 god i više…

Koje nameservere upisujem za domenu na registru?
Ja sam kreirao na registru virtualne name servere sa IP adresom mog VPS-a ali to ne radi.

Ja sam na dynadot-i kreirao nameservere koji idu na ip servera.

Tada se ulogiram na zpanel i dodam domenu, te odem na DNS Manager i tu izaberem domenu koju sam kreirao prije toga i klikneš edit. Moguće da ima i gumb save.

Za poddomene kreiram ih na sub domains pa odem opet u DNS Manager, edit te odem u CNAME i klikneš na Add New Record i upišeš pod host name što želiš (npr forum), pod TTL 3600 a pod Target upišeš @
i onda kroz neko vrijeme idiš sve.

a pod određenu domenu na registraru upišeš nameservere. meni to radi za sada.

mada sam kod jedne domene ostavio u polju NS (to ti je pod DNS manager pa edit određene domene) nameservere koji glase npr. ns1.domena.com, ns2.domena.com, kod ostalih sam stavio ns1.nameserverkojisamregistrirao.com kod registrara domene.

valjda je to ok. igram se sa serverom uglavnom :slight_smile:

1 Like

Ej, fala ti!
Ćuj, ja pokušavam napraviti da svaki moj klijent ima svoj zpanel, svoj file manager, bazu, statistku, mailboxove, ftp itd.
Znači njegovu domenu dodajem u kroz njegov zpanel (kreiram usera i u njega uđem preko shadowinga)?

Uspio sam namistit da mi se prikazuje stranica tako da sam kreirao svoje dns-ove na registru ali je bio problem u tome što on po defaultu za te nove dns-ove stvara neke mx rekordse a trebalo je dodati 2 A recordsa (ili AAAA ako imate IPv4)
jedan je
www.imedomene.com i IP adresa VPS-a
drugi je
imedomene.com i IP adresa VPS-a

ali vidim da mailovi ne dolaze,
probao sam poslati sa yahoo-a, gmail-a i neke st.t-com.hr adrese i niti jedan nije došao.

A već znam da ću imati problema sa smtp ali ću svima reć da koriste odlazne poslužitelje od ISP providera.

Jeli tebi radu mailovi odma po defaultu ili nešto triba namistit? Jeli možeš pomoć?

doduše meni nisu važni mejlov :frowning:

ali svejedno sam išao vidjeti i napravi ovo:

STEP1:
vi /etc/postfix/master.cf

STEP2:
Add below line anywhere file, :
submission inet n - n - - smtpd
SAVE & EXIT

STEP3: (open port number 587)
#iptables -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 587 -j ACCEPT

STEP4:
#service postfix restart

STEP5: (use below outlook settings)
POP3 & SMTP Address: mail.yourdomain.com
POP3 Port: 25
SMTP Port: 587

nađeno na ovoj stranici

Hvala ti ali bojim se da to nije kod mene slučaj. Mislim izgleda da se tako konfigurira SMTP ali meni uopće ne dolazu mailovi tako da je i to vjerovatno povezano sa dns zapisima na registru. Dodao sam još jedan A zapis mail.domena.com i IP VPSa ali za sada nije proradilo. Na tvom registru, koju su ti DNS zapisi za neku domenu koja vodi na zpanel?

Molim te jeli ti svakom useru dodaješ domenu na njegov account tako da se logiraš u njega ili uđeš preko shadowinga ili držiš sve domene na zapnel “root” računu pa ih nekako povežeš sa userima?

Najviše me brine pitanje sigurnosti - evo govore puno da zpanel ima velikih sigurnosnih propusta i da tu ništa ne hostam što ne mogu priuštit da bude offline

Tek se učim oko servera pa nemam domene gore koje ne bi smjele biti offline.

Ne logiram se sa zadmin userom, kreirao sam admina i sa time radim oko domena.

U A pod Target upiši smtp, a pod host name stavi IP servera, a TTL sam stavio 86400.

Nisam koristio Shadowing tako da ne znam. Možda i ja ne radim nekaj dobro ali za sada radi server.

imas www.widevps.com jeftini su americki data centar, www.spexhost.com (def. Najbolji) a za eu vps def. Najbolji i najeftiniji je OVH.COM test sam swe i swi su bez zalbe. Trenutno furam ovh.

Ma ljudi, kupio sam cPanel i prst u uho/mirna bosna. Pa sa 200 domena nije za zaj… i gledat u 1200kn godišnje. Pa da se bilo što dogodi - j… ste mačku mater. Supporta vam na zapnelu nema (a sigurnot mu je nikakva) jedino community support a na vestaCP vam se plaća support i ima 3 razine za plaćanje i tu vas mogu oderat samo tako.
To je baš za system admine, linuxaše - ljude sa znanjem a ne za noobine kao ja.
Zaključio sam da ću se radije bavit PHP-om i raditi freelancer poslove nego ulazit u tu rupu bez dna.

Ali nekome sa manjim brojem stranica - svakako prepuručujem VestuCP jer SVE radi out of the box, za razliku od zPanela. Da ne spominjem sigurnost.

Jel se na ovu cijenu dodaje cPanel + koliko za 24/7 support?

U cijenu je uključena instalacija koju moraš zatražit. Support je ticket system, no chat, phone support je 390kn po incidentu. Znači za bilo kakav problem možeš nekoga pitat a za stani-pani/krizaške situacije ipak treba platit. Takve situacije su po meni jedino hackerske provale, DoS napadi isl. ne mogu zamislit neke druge situacije koje se ne mogu riješit preko ticketa. U zPanelu i vestiCP nema se koga pitat, post na forumu neće niko odgovorit i to za najbanalnije stvari, možeš zamislit šta bi bilo u slučaju neke havarije.

Samo da jos prijavim i pomognem - server4you je zakon i najbolja ponuda po svemu. To su francuzi ali se promet ruta preko njemacke tako da ispada kao da je server u njemackoj. Ping je ispod 50 milisekundi. SSD hosting. Cijene i ponuda sto puta bolje od Hetznera. Ako kome treba neki dodatni savjet neka mi se slobodno javi.

I jos samo, ovaj gore Apo media (Darko Sovic / apomedia.hr) koji mi je iznajmio VPS - zbog neplacanja mu je nepovratno izbrisalo dedicated server i tako moj VPS, a to je firma koja mi je uredno ispostavila fakturu, tako da pripazite, najbolje vam je direktno na datacentru iznajmit, bez neke hr firme kao posrednika. Jedino ako vam davaju VPS sa cPanelom po nekoj povoljnoj cijeni - to vam se isplati jer je cpanel 200 dolara godisnje licenca za VPS, a bez cPanela vam je ludost drzat puno domena.

@c3po DigitalOcean ima servere i u Amsterdamu. (koristim jedan)

Imas 2 opcije: ili optimizujes ili platis “veliki” server.
Npr. na digitalocean onaj najeftniji od 5$ par hijlada posjeta bez problema drzi na wordpress-u. (nginx).

Ako treba nekom kupon 10$ za Digital Ocean neka se javi na PM.
Dali su mi u Refferal Programu da mogu da dijelim kupone.

Po meni je glupost na VPS-u držati preko 100 WP stranica kao što si na početku naveo.
Dedicated Server i mirna glava (ako znaš materiju), dobro ti je naveo @ServerExpert, ako nisi stručan u to, onda bolje prepusti drugima. Kao što si sam rekao, možete zaboliti glava za sec.

Digital Ocean VPS od 5 - 10$ je ok za stranice od par hiljada posjeta na dan, ali ne mora značiti da 10 korisika će ti manje praviti glavobolje nego 50 (koji su svoje stranice dobro optimizovali).

Kada imaš 100 korisnika, valja ti razmišljati o tome, šta ako neko od njih počne slati spam, ako neko počne napadati tvog jednog korisnika, pošto su na istom serveru, pate i ostali korisnici i sl.

Ne treba slati PM-ove i opterećivati servere. :slight_smile:
Ovo je link za $10 poklon od Digital Oceana: https://www.digitalocean.com/?refcode=c27d372ccc7f

Možete mi zahvaliti i ovdje.
A i ne morate. :slight_smile:

@c3po nije sportski kaciti svoje ref linkove po forumu.

Baš mi i ne izgledaš kao sportaš.
Ali dobro, razumijem, mlad si. :slight_smile:

Prevedeno: Ni Forum NIKAKO nije mjesto gdje članovi nagovaraju jedni druge da im šalju privatne poruke. To mi se osobno nikako ne sviđa. :frowning:

Ja svakako preporučam www.evovps.com

Baš čitam, slučajno se ulogirao na ovaj acc.

Šta sam ja sve prošao od onda po pitanju hostinga web stranica…

Znam sve.

Na pm.