Kupnja zemljišta i izgradnja kuće s nekim popola (na kredit)

Super mi je ova tema i pohvale @petarvu sto se ohrabrio pitati.

Prvo da kazem kako ljudima nema sto biti neugodno nesto pitati banku. Deru nas svakakvim kamatama, naknadama, losim tecajevima, itd. Placamo ih i red je da odrade svoj posao. Pa ne mislis se valjda zaduzit na 30 godina na iznos od €150,000 bez potpunih informacija i razjasnjavanja svih nejasnoca? Pa ljudi su se ubijali jer su ispusili sa stambenim kreditima u svicarcima. Ljudi, pitajte banke SVE sto vam padne na pamet.

Sto se tice same teme, izgradnja kuce s nekim popola. S tim bi bio oprezan i sam sebi razjasnio zasto zelim opciju gradnje s nekim. Da li zelim s nekim djelit kucu ili zelim isfinancirat izgradnju kuce? Ako je ovo drugo, onda postoji i boljih nacina. A ako nas 5 webmajstora zeli izgradit kucu, pa svi imamo 1 stan i iznajmljujemo ga za pasivni prihod ili tjedno odrzavamo brainstorming sessione, onda je ovo prvo mozda bolja opcija.

Super mi je ova prica od @RobinEM! Zena i ja smo godinama pricali o kuci, al naravno nedostajalo nam je novaca. I onda se na jednoj kavi prelomilo kod nje kad je rekla “OK, ne mora bit kuca, al onda nek bude stan na odlicnoj lokaciji (plaza, trgovine, ljekarna, itd)” i sve pjesice. U drugoj temi ovdje na forumu je @trnac napisao kako je najvaznija lokacija i mislim da bi tema lokacije trebala biti prije financiranja. Zivio sam u 60 kvadrata i zivim u 35 kvadrata i ne mogu ni priblizno objasnit koliko mi je bolji zivot u ovih 35 kvadrata. (Podsjetit cu, zena i ja smo prvotno htjeli iz 60 kvadrata preselit u kucu).

Jasno mi je da smo svi razliciti, al sve sto pokusavam reci je da ako ne mozemo isfinancirati kucu, da mozda ne moramo izvoditi vratolomije, nego doci do srzi onoga sto ustvari zelimo i sto je najbolje za nas.

2 Likeova