a sta bi radio sad ovdje, uzeo ovo (dobor ime domene) ili bi krenuo sve od nove?
Ne znam koliko košta ali ja to ne bi uzimao, što ti znači DR ako je umjetan. Samo riskiraš da nadrapaš od Google-a.
Ja bi novu domenu pa znam da sam čist (ili neku drugu sigurniju)
To su neki sitewide linkovi koji obicno nisu pozeljni.
12$
zbog tog sam htio, inace ne bih rizikovo
Mozda nije prava tema ali slična stvar. Potreban mi je savet.
Želim započeti saradnju sa jednom SEO firmom, zanima me sledeće.
Ja njima moram dati pristup sajtu, da li dajem pun pristup sajtu kao Administrator ili se može tu nešto odraditi da imaju pristup da rade svoj posao ali ipak ne pristup kao Administrator?
To sve zavisi od dogovora sa agencijom. Ja licno uopste ne trazim admin pristup sajtu nego samo pristup google analitici i google search konzoli. Ukoliko ce oni raditi i promjene na strukturi sajta onda ce im naravno trebati pristup ali opet to zavisi od vas kako ste dogovorili saradnju.
Nije kupovina linkova, ali da pitam tu.
Došao sam na ideju da napravim tzv. “link bait” članak u kojem bi podijelio nekakve statistike vezane za nišu u kojoj radim. Pridružen sam već duže vremena na nekoliko facebook grupa u toj niši, i htio bih napraviti anketu koju bi postavio u te grupe da skupim što više mišljenja na osnovu kojih mogu napraviti zanimljiv članak sa raznom statistikom.
Anketu sam već napravio u Google Forms, ali nisam siguran koliko se ona može detaljno analizirati. Npr. prvo pitanje je “Odakle ste”… i sada, hoću li ja moći to kasnije nekako sortirati/filtrirati da mi prikaže ostale odgovore u osnovu na tog prvog odgovora, pa da mogu reći npr. 80% zaposlenih u toj niši u SAD-u su zadovoljni s tim poslom, dok je u Njemačkoj taj broj samo 40%, itd…
Ako se to može u google formsu super, a ako ne, ima li tko kakvu bolju preporuku? (idealno kod google-a je što je besplatno pa mi i to sve olakšava).
Koristila sam, ali ne sjecam se vise tacno detalja. Ponudi opcije da odaberu (multiple choice), a ne da pise ko sta hoce. Onda ces moci.
Dada tako sam i napravio, ciljam na USA publiku ali sam napravio USA, UK, Canada i Other kao moguće izbore. Super onda ako ću moći, hvala ![]()
@petarvu Sva moguća filtiriiranja i analize (bar na ovom nivou) možeš odraditi odmah u google sheetsu u koji ti se direktno skladište odgovori iz google formsa. However, ako ti je cilj da pokupis backlinkove, fokusiraj se na trazenje gotovih informacija (statista, itd) i njih obradi na svoj način da dobiješ novu analizu ili šta god. I ovo tvoje je super ideja samo oduzima puno vremena i truda, a nagrada može usfaliti ![]()
Da ozivim staru temu. Nekada davno sam sa kolegom @tntadmin imao saradnju oko backlinkova. Par godina kasnije, ispostavilo se da je on blackhat metodom dolazio do tih sajtova i google mu je srozao svaki sajt.
Uradim jutros analizu backlinkova na semrush i izbaci mi preko 100 toxic linkova. 99% su njegovi sajtovi, naleti po koji spam sajt.
Mogu li ovakvi linkovi napraviti stetu i da li ih postaviti kao disavow?
Backlink sa sajta koji lose rangira je bolje ne imati nego imati, narocito ako je puno takvih linkova. Dakle ja bi disavowao. Vec duze vrijeme kod backlink strategije uopce ne uzimam u obzir DR/DA, vec me interesira iskljucivo organic traffic.
Sve sam ih poslao na disavow za svaki slucaj ![]()