Kupovina drona - nabavka, cijena, recenzije

kao i sto sam naslov kaze, interesuje me gdje nabaviti kvalitetan i dobar dron (sa kamerom ili bez, takodjer gdje kupiti jeftinu kameru, a da nije go pro) cuo sam da ima nekih kineski kamera sto odlicno zamjene ove skupe. Imate li neku preporuku za drona, da nije igracka ali i da nije od 3k eura

Odakle si ? …

Imas na aplikaciji geek instaliras na android/iphone i tu imas jeftino dron iz kine, koji moze da leti cak 25 minuta a kosta oko 200€ nadji ga na toj aplikaciji i uporedi na drugim sajtovima i vidjeces da tamo kosta i po 1000€

Samo trebas da znas da u nekim zemljama mozes imati problema, recimo u Svedskoj je dozvoljeno ali ako te neko prijavi gotovo ode dron a mozda i ti platis kaznu.

https://www.conrad.de/de/search.html?search=drone&source=suggest&sc.queryFromSuggest=true

U Srbiju nije moguce unijeti ga ne puštaju na carini :slight_smile:

Evo vise o njemu: https://www.youtube.com/watch?v=HrAl6bAfd4I
Evo recimo u Svedskoj kosta oko 1000€
https://www.hobbysweden.se/fpv/walkera-x350-pro-fpv-quadrocopter-rtf4/

Ovi sto lete po 6-7 minuta ja to nikad nebih uzeo

Narucis iz kine i nema gledanja na carini

Cile je trebao da dobije i na carini oduzeli kaze ne moze se to uvoziiti zbog onog incidenta na tekmi…

Da bi nesto zabranili treba da bude zakon donesen ali na balkanu sve moze. Sigurno takav zakon nema ali carinici rade po principu kako je raspolozen, danas moze sutra ne moze.

Evo pogledaj video pa se uvjeri:

Geek aplikacija salje fake stvari.

Ovo što je @Zdenga rekao je u potpunosti tačno. Poslednji slučaj je bio na aerodromu “Nikola Tesla”, u Evropi taj dron možeš da nosiš sa sobom bez dokazivanja, kod nas treba da prijaviš to kada ulaziš u zemlju, ako ne prijaviš zaplena. Drugo po nekim čudnim propisima ti je potrebna i potvrda koju izdaje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i od onog sr**** koji se desio na utakmici dronovi su u klasi oružja postali, nema odmah u korenu da se seče, posle ne bude neko sr***** :smiley:

Obrazac zahteva je kao da uvozis oruzije ili nesto sl. navodi se bukvalno sve od proizvodjaca, uviznuka krajnjeg korisnika…

A kako to u praksi izgleda kada želite da snimate sa Dronom jedno iskustvo korisnika iz Srbije i procedura, odobrenje, zahtev i slično… Evo sta treeba raditi ukoliko snimate u Beogradu centru i sire kako ne bi imali probleme

I još da se nadovežem na sve ovo, u Hrvatskoj postoji već pravilnik PRAVILNIK - O SUSTAVIMA BESPILOTNIH ZRAKOPLOVA

Ti ocito nikad nista nisi narucio na geek pa pricas gluposti.
Svi zadovoljni (milioni korisnika) koji su narucili. Ja licno sam puno puta narucio stvari preko aplikacije geek i sve je bilo kao sto je pisalo.

Mada mozda oni gledaju i u koju drzavu salju, recimo kod mene placanje ide preko klarna.se i da salju “fake” stvari oni nebi sa njima suradjivali.

Narucis u HR, prevezes ga preko Dunava, i pokupis kada udjes u Srbiju :slight_smile:

1 Like

Koliki je budzet, za sto ga planiras koristiti?

Ja sam u BiH, a budzet za kupovinu drona + kamera je oko 500 eura ili 1000 KM ( max. 600 eu).

Cheerson CX-20 je dobar izbor za te novce, kosta $320 i jos imas prostora za kupiti gopro kameru i zadrzis se unutar budzeta. Za sve koji bi dron koristili za zabavu, zafrkanciju, kupili djetetu ili sto vec… bacite oko na Syma x5sw. Za $60 dobijete dron s kamerom te live prijenosom (fpv) na ekran koji je ugraden na daljinskom upravljacu… fora.

@Anteloff
Pa i ne bas toliko po ovom liku sto je radio recenziju https://www.youtube.com/watch?v=Am5vFPIrXPs

Takodjer desna strana drona je stalno u kadru pa se mora cropat video i slicno…dakle i nije neki izbor.

a interesuje me kako ide sa displejem, moze na tablet ili dodje uz dron, mislim prvi put se susrecem s ovim pa me sve interesuje :slight_smile:

To je zato sto on nije pravilno postavio kameru :smile:

Ovisi kako kod kojeg drona, kod Phantom 3 npr. imas njihovu aplikaciju koja je dostupna za ios i android, skines je i imas prijenos na mobitelu, tabletu, sto god… Ali Phantom 3 je skup dron, ne znam kako ide s ovim jeftinijim, treba se nabaviti odasiljac i prijemnik za gopro fpv pa nekako smontirati… potrazi malo na internetu :smiley:

bas sam gledo ove racing dronove na helipalu jos je i neka akcija kaj je bilo 499 sad je 359 al dok shiping iz amerike platim na isto mi dojde…


ima i neki onagofly na indiegogo