Laptop ponuda, kako vam se čini

Meni se ovo čine dobre ponude, što vi kažete?
Iako su oni izdvojili bestbuy opcije, koji bi po vama bili bestbuy, i kako bi ocjenili te nj. laptope iz nj. bestbuy ponude? Konkretno mislim na ovog skupljeg, od dva izdvojena.

http://promocije.sancta-domenica.hr/promocije/ljeto-stize-vrijeme-je-za-novi-prijenosnik/

Ovaj Omen je pila. To je mrcina koja treba korisnika, ja nisam taj korisnik i osobno mislim da 90% ljudi netreba ovo. Ali da imam love za bacanje mozda bi i kupio, a mozda i enbi jer niti onda nebi bio taj korisnik jer koliko to vidim to je neka vrsta gamerskog laptopa.

A ne igram se pa neznam sta ce mi takva pila kada mi je i onaj na samom dnu previse.

EDIT: da sad tek skuzio na kojeg mislis ovog best buy. Da dobar je ali skoro 5k kuna, za 5k kuna si kupis takvog desktop racunalca da ce sam raditi posao.

No ako abs treba latop, ja bi na to jos kupio SSD disk i mozda ubo jos 4Gb rama z amoje potrebe i to je onda pila. Ovako mi nije dobar kod mene je SSD must have i 8GB rama minimum jer koristim racunala malo jace. Ovako ako je onda mislimd a je taj procesor na ovu konfu overkill, ali to je sad opet moje misljenje, da me ne oklevecu.

1 Like

Hehe…ne traze se ove pile s vrha :slight_smile:
Trazi se laptop (ne destkop racunalac)… I jednostavno trazim nesto ugodno za rad…tipkanje u editoru i refreshanje browsera, znaci prilicno nezahtjevan rad. Vjerujem da je ovaj jeftiniji iz bestbuy opcije dovoljan.

No zahtjev je i da je monitor dobar… koji bi omogućio rad ispod ladovine nekog borčeka na plaži :smiley: Pokušat ću ovo ljeto okušat se malo tako raditi…
Dolazi pod pitanje i koliko baterija odredjenog modela moze dati rada pod takvim laksim opterecenjima?
Inace bi trazio laptop na njuskalu, no tamo uglavnom baterije već rikavaju…no pročačkat ću i tu ponudu…

Da kupujem sad laptop ne bi me zanimalo ništa ispod 17 incha ekran. Može imati i 128 GB RAM i stojezgreni procesor, ako nema 17 incha ekran ne bi me zanimao.

Imam jedan od 15,6 incha i to je premalo.

I mene užasno nervira ova pizdarija koja zamijenjuje miš. Meni osobno nema zamjene za miš i taj touch pad mi samo smeta.

3 Likeova

Ta dvojba kod laptopa između 17’’ i 15.6’’ mi je totalno nerazrješena u glavi. S jedne strane je laptop manji i praktičniji…s druge strane je veći ekran. Ali kod laptopa puno znači da je i mali i praktičan…ukoliko se zaista puno nosa okolo…

Za 17" display na lapu trebaš nosača. Za plažu bi 15,6" trebalo biti sasvim dovoljno.
Ovaj jeftiniji model se čini sasvim OK.

Što se trajanja baterije tiče, najbolje ti je da odmah kupiš još jednu bateriju (zamjensku).

Nemam baš iskustva s laptopima, koliko se da raditi s punom baterijom dok se ne isprazni. Znaci bez teskih procesa, samo tipkanje u editoru. Neki prosjek za novu bateriju?

3-5 sati. Mislim da ti najviše troši to što ekran radi.

Što se tiče veličine ekrana. Niti 15 niti 17 incha ekran ne stane u džep pa je svejedno da li ćeš u torbi nosit 15 ili 17 incha, a puno znači za preglednost ekrana da je veći.

Imao sam kratko neki od 15,6 inch…i taj mi je naknap stao u kofer od motora. Vjerujem da 17’’ nebi stao…i to me već lomi kod te odluke.

Zaobidji HP to je bitno :slight_smile: Bilo bi dobro da neki Lenovo ubodes, prica se da su dobri :slight_smile: :slight_smile:

1 Like

Sad si me zbunio. Ja mislio da je HP dobar za laptope…

Jel zna netko, da me spasi googlanja s moba…kak se normalno kreću kapaciteti baterija na laptopima? I kak se kreću vrijednosti na ulazu napajanja? Volti/amperi?
Mozda bi se za rad na plazi moglo produljiti vrijeme rada sa nekakvim solarnim powerbankom…

Imao sam jedan stari HP model prije nekih 7 godina, i to je stvarno jak laptop, i dan danas radi.

Kasnije sam imao jedan kome je GPU otisao, a drug ima neki Pavillon koji je nevidjeno sranje, baterija vise i ne drzi, grije se uzasno, plastika popucala.

Kod mene baterija drzi 7-8 sati hladno, kad radim.Kad slusam muziku, youtube i slicno, traje malo manje u zavisnosti koliko se skusa.

Ako ti je baterija bitna, evo moje misljenje. Ja sam na svom DELL-u radio i po 6-8 sati na bateriji. Model je Inspirion 3537. Ima više “podverzija” istog modela, moj je sa 8GB RAM-a i Intel i5 procesorom. Dobiješ na njega 3 godine garancije… nakon 2 godine korištenja, mislim da nisam mogao bolji laptop kupiti za 5500kn (2014g). Baterija i sad izdrzi cca. 3-4 sata tipkanja u Sublimeu s otvorenim Photoshopom, filezillom i 2,3 browsera. Vrti Windows 10…

Narucit cu dell xps 15 sljedeci mjesec, al i ovaj bi mogao normalno raditi jos koju godinu sigurno. Ima ovakvih mid-range laptopa koliko hoces, al eto, za ovoga ti kazem iz prve ruke kakav je. Ne bih vise nista osim DELL-a uzimao. Baci oko na instar informatiku, daju 5 godina garancije na neke dell modele.

DELL trenutno radi možda i najbolje konfiguracije. Imam jedan već 2 godine, i sada će baterija izdržati 3 sata Win10 dok na ubuntu 14.xx ide i preko 4 sata.
Prije ovoga sam imao Dell koji je odlično radio. Imaš 3g garancije i mogućnost nadoplate za produženu garanciju.
Na DELLu nemaš hrpu nepotrebnog softvera dok je recimo HP krcat sa tim.
Ako misliš ići na plažu i koristiti laptop kada god je moguće pogledaj neki 2u1 model.

Dell je i po meni bolja opcija od hp-a.

Prije sam imao mrcinski desktop koji je trošio struje nenormalno pa sam se odlučio prebaciti na laptop. Za 4500kn sam na akciji kupio ACER 15.6" full hd, 6 gb rama, i5 proc, 2tb hdd i GF 940m 2 gb(u 12 mjesecu).
Nisam bio zadovoljan performansama u odnosu na desktop.

2 mjeseca nakon kupnje izbacio sam dvd przilicu i ubacio SSD 240 gb intel i jos 8 gb rama e sad mogu reci da je to stroj koji pali sve programe u sekundi a boota se u 10 sec max i kompletna je zamjena za desktop plus prenosivost… Naravno na njega sam spojio i miš te tipkovnicu kao i monitor 29".

Usporedbe radi racun za struju mi je pao za 200 kn mjesecno jer nikad nisam gasio komp a laptop samo zaklopim- komp 800 W napajanje a laptop trosi u peaku 65W a performanse iste , mozda cak i bolje zbog boljeg SSD-a pa si vi mislite :smiley:

Uglavnom preporuka ACER imam 2 laptopa od njih nikad nikakvih problema a padali su i par puta sam znao i nagazit na ovog drugog jer mi je kraj kreveta. Definitivni best buy u odnosu na uloženo/dobiveno.

OD HP BJEZI - imao sam 2 i obadva su bila ■■■■■.

Meni je rad na plaži totalna ludorija. Ako si na plaži, onda uživaš u moru. Ako trebaš raditi onda je daleko bolje odraditi to u apartmanu, na miru.

HP za 5k+ kuna ti je dobar, kako vise novca dajes tako je HP sve bolji, imam 10 godina star HP koji sam tada paltio 6k i dan danas radi, no malo je spor za moj ukus jer ga je vrijeme pregazilo, ali radi.

Lenovo je solidan, ali kad ga stavis na koljena vidjet ces da je malo cheap. No kvaliteta mu je super. Ali isto tako mu kvaliteta raste s cijenom, ali ne toliko kao HP-u.

Ovi jeftini HPovci su sranje (opet klevecem, ali to je opet moje misljenje). Acer sam imao jedan i mislimd a ga treba izbjegavat u sirokom luku. (opet kleveta, joj, morat cu prestat iznositi svoja misljenja)

Hehe…da, ali ako preneseš rad na plažu…onda na moru mogu biti od 6-og do 9-og mjeseca, a na plaži od jutra do sutra.
Ako sam na moru s društvom, onda je to druga priča…onda se traži akcija, vreva, buka…skakanje sa stijena itd… ali ako sam solo, onda volim osamljene plaže…lagano meditacija u ladovini. Kad tijelo ovrući, bučnem se tek toliko da vratim parametre tijela u normalu…i natrag u ladovinu. U takvim uvjetima baš osjetim da imam pregršt vremena da nešto i istipkam (ili pročitam koju knjigu) A benefit svega toga je da na osamljenim plažama ti nerjetko prave društvo zgodne gole tete … pa tko bi iz takvih uvjeta bježao raditi u apartman :smiley:

Istina, nisam probao knjigu zamjeniti laptopom…al neću znati dok ne probam…

I još jedna stvar, kakav apartman? Ja kad idem na more solirati i odmoriti dušu na duže staze, onda to radim sa vrećom za spavanje. Sam spavati pod zvijezdama u nekakvoj mrakači od šume uz plažu…neprocjenjivo. :slight_smile:

1 Like