E ovakva viđenja su mi najzanimljivija. Što bi reko simeon čisti oksimoron.
ovo nije oksimoron nego dupli standard ![]()
Tate lupa gluposti, ali mi je u isto vrijeme glupo kako neko moze tako skoro pa obrisan s interneta.
Nisu svi fanovi Tejta inceli, ali su svi inceli fanovi Tejta, tako ja to vidim.
Jel gledao iko njegove snimke iz Big Brothera? Nekako mi se cini da je on imao problema u praksi primjenit ono sto prica
ovo je generalizovanje u stilu generalizovanja sa druge strane đe skupe ljude koji mrze tejta i koji su realno gledano prilično neugledne spoljašnosti, debeli, nesređeni, bez grama mišića, neuredni, isfeminizirani, sve ili nešta od toga i onda vele da su takvi svi koji ne vole tejta.
ja nisam. šta je pričao i činio u big braderu?
Pa nije uopste, igra rijeci je u pitanju, procitaj opet. Vidis razliku u prvom dijelu recenice, nisam rekao nista za njegove fanove. Znaci negacija= suprotno od generalizacije. Generalizacija bi bila da kazem da su svi njegovi fanovi xxxxx, a ja sam rekao da njegovi fanovi NISU yyyy, bas da do generalizacije ne bi doslo, niti da bi ispalo da je zato sto je neko njegov fan zapravo taj yyyy
Pa ja se slazem s tim, i opet to nije generalizovanje. Znaci Tejta ne voli jako puno ljudi, ali ako gledas samo ove sto si ti opisao- takvi ga SVI mrze. Npr mrzice ga svi ljudi koji se kunu u politicku korektnost, al to ne znaci da svi koji ga ne voli da su politicki korektni, ili da se trude da budu.
59 postova kasnije i dalje plače za njegovim uhićenjem uz reklamiranje ovog nadasve dosadnog, iritantnog wanna be gurua sa starim već odavno prožvakanim temama.
Uvijek me fascinira kad se odrasli ljudi zakače na ovakog blefera. Inače, tipu na društvenim mrežama fan base čine teenageri, a jasno je i zašto…
nisu tinejdzeri, Anja i Mitok su ljudi u ozbiljnim godinama ![]()
da ja sam u prilično ozbiljnim godinama, ne bih se opisao kao fan tejta, ali dobro ne zamjeram. godi mi slušat neke njegove stvari i mislim da je ekstra duhovit. masu ljudi koji su ozbiljniji i pametniji od svih ođe imaju koju pozitivnu reći o tejtu. a prozivanje cijele mase i generalizovanje i filozofiranje je po meni čudno (da ne upotrebljavam neke druge riječi i sam generalizujem). ali eto neka raste hiljadu cvjetova.
Ha čuj, ajmo ovako. Jel glupost da od rada za nekog drugog u velikoj većini slučajeva ne možeš kupiti solidan stan bez kredita i istovremeno voziti solidan auto bez kredita i redovno ići na ljetovanja i skijanja? To su osnovne stari kojima bi trebao svatko težiti, onako minimum minimuma. Ako radiš za 15,000 kn ili 2,000 eura, što je neka ajmo reći solidna plaća u Hrvatskoj s obzirom na stanje s većinom plaća, ovo gore si baš i ne možeš priuštiti. Zamisli tek raditi za 1,000 eura, a većina Hrvata radi za toliko ili tu negdje. Solidan stan u većem hrvatskom gradu ne postoji ispod 150,000 eura, malo sam rekao. Ali ajde da je samo 150,000 eura. Dodaj još auto (pa registraciju, održavanje, gorivo…), zimovanja i ljetovanja, pa one gušte za sitniš tipa rundanje s društvom, kave više puta dnevno, kućne potrepštine itd. i u najboljem slučaju tek za pola radnog vijeka uz puno odricanja MOŽDA možeš jedva uštedit za ovo gore što bi trebao biti minimum.
Znači rad za nekog drugog, ako nisi u HDZu (ili stranci koja je na vlasti) i beskičmenjak ili ako ti se nije baš posrećilo da imaš neku top karijeru, ne donosi veliku sreću što se tiče financija.
To da će rad za samog sebe odmah donjeti milijune, naravno da neće, ali je realan potencijal. Kad radiš za nekog drugog za prosječnu ili solidnu plaću, možeš 99.9% biti siguran da nikad nećeš imati luksuzan život.
Rad za drugog je nedostatak muda, kreativnosti, sposobnosti i lijenost. Možete me svi sad razapet ovdje, ali to je moje mišljenje. Radio sam i ja za nekog drugog jedno vrijeme. To je bilo logično jer mi nakon faksa i vojske nitko nije rekao da postoje bolje opcije, a bio sam previše zaigran da razmišljam svojom glavom. Sistem me učio da treba završit školovanje i potražit posao pa sam tako napravio. Najlakše je doći negdje u 9am i sjediti tamo 8 sati, odraditi nešto što ti netko nacrta kako treba odraditi i otići doma. Sve servirano, a plaća stiže. Ok, svakom njegov izbor, ali onda nemoj kukat da si ne možeš priuštit luksuzan auto i veliki uređeni stan bez kredita (ne ide ovo s.perkovic, nego općenito). Rad za sebe je tek početak. Nema nikakve garancije da će se zaraditi velika lova, ali je bar potencijal zarade neusporedivo veći nego kad radiš za nekog za fiksnu plaću.
Ovaj video gore koji govori nešto slično neće nikom donjeti lovu, ali nekome može promijeniti način razmišljanja, a to je prvi korak.
Meni se
od ovakvih komentara
Ok je to što veliš, ali zašto bi alfe to trebale? Bilo bi lijepo, da, ali ne bi trebali. Živimo u areni.
Kad pronađeš dobrog dobavljača za sirovine, vrhunske povoljne radnike i stvoriš savršen radni proces ti si alfa u proizvodnji namještaja. Ja mislim da bi trebao tad posuđivat svoje radnike slabijoj konkurenciji, otkriti im svoj savršen proces rada itd. Ha? ![]()
Priča se o neprihvaćanju različitosti kao problemu, a onda ti isti napadaju različite i njihovo drugačije mišljenje, super ![]()
Baš te jako zasmetalo moje mišljenje o odvajanju otpada pa me imaš na piku?
Toliko si empatična prema prirodi da nemaš više prostora za empatičnost prema drugačijem mišljenju od svog. Vjerujem da si za prihvaćanje različitosti koje forsiraju mainstream mediji, ali prihvaćanje drugačijeg mišljenja od onog koje ti se sviđa ti je očito problem.
Ne plačem, a već u idućem postu sam napisao to, ali da nije fer. Ovo 59 postova dalje je samo komentiranje ![]()
Najguglanija osoba na planeti. Sigurno je nebitan
Ja ga ne pratim na društvenim mrežama, a pojavljuju mi se random njegovi videi pa neke pogledam.
Baš znam pokrenut temu ![]()