Lektira, 'Breaking News' i druge popularne Youtube niche

E pa to nam kaži (Zgubi) Jumfe, :blush:
na koji način si “dignuo kanal na 200€ mjesečno”? To je jako zanimljivo. :blush:
Jeli samo dodavanjem filmova, i to kakvih filmova, jesu li autorski? Kakvo obrazloženje si dobio zbog ukidanja monetizacije?
Na taj način ćeš dati pravu sliku i o “glupim YT pravilima”. Da znamo. :o:

5 Likeova

Audiobook. Vrlo jednostavno, vidio sam koje su najcitanije usa knjige i napravio audio. 2 do 3 BL i dobro su rangirali. Sad gledam da bi na amazonu prodavao knjige, al imam 100 posla sa strane, a nista ne zavrsavam…
Ameri vole kad im netko cita :grin:

Vole, a? :blush: Hvala ti na postu, daj molim te, a tko je čitao tu knjigu? Koliko je trajao taj video i što je prikazano u videu dijelu? Odakle ta 2-3 backlinka, to je embed sa društvenih mreža? :blush:

Ovo možemo prebaciti u drugu kategoriju ako se razvije rasprava. :blush: :o:

ja sam se bavio ytbom dugo… iscitavanje vesti bez ikakve pozadine… prosecna zarada 800e mesecno…ali se treba raditi dosta…puno radno vreme maltene…zato mi je sada neophodan kanal koji vec ima monetizaciju, jer zbog yt pravila sam izgubio i cekam vec 4 meseca na nju. zapravo svi mi koji nam kanali nisu bili aktivni, i nismo ostvarili 4000 sati u poslednjih 12 meseci delimo istu dusbnu sa youtubeom

Svaka cast ako si imao 800 e od citanja vesti…
Da ne preterujes malo?

1 Like

He he, :blush: ovo je neka zafrkancija, što drugo?
Jedan čita knjige a drugi vijesti. :smile:

Znači crna slika black_rectangle u backgroundu? :blush:
No dobro, lako za to, mene zanima koje vijesti si čitao? Čije vijesti? :new: O čemu? :smile:

ha-ha-h

Pretpostavljam da je posljednja vijest bila: ukinuli su mi monetizaciju. :smile: :o:

1 Like

Samo da znate da ako koristite te TTS programe po novome lagano mozete ostati bez monetizacije a ako samo to koristite tj. provlaci kroz citav video skoro pa sigurno ostajete bez monetizacije kad nalete na vas.

Hvala Edis na infou, tačno sam znao da to neće da bude dobro, za to me dugo i odbijalo da krenem sa tim snimanjem na taj način. Sreća pa nisam. A i bilo je previše lako da bi dugo trajalo. :slight_smile:

Edise,ako ti nije tesko objasni malo sta su to TTS programi jer ima i nas koji smo neupuceni,pa bi bilo lepo da znamo da nas ne zadesi losa sudbina,a da nismo ni svesni zasto.

Pa kad ubacis tekst u taj program on ti onim robotizovanim (ili manje robotizovanim glasom ako je bolji program) procita. To je TTS, text to speech.

Ok
mada sam skoro gledao brdo klipova sto oni Indijci postavljaju i skoro svi imaju te robotizovane glasove,a vidim da im se pojavljuju reklame sto znaci da su monetizovani.
Kada je Youtube oglasio to pravilo i pod kojim clanom,procitao bih ga jer me bas zanima?

Pogledaj njihov kanal Crwator Insider i mislim da u predzadnjem videu govore o tome.

Jadan je taj yt i vise ne zelim trositi vrijeme na njega. Prolaze sugavi vlogovi u kojima se pricaju gluposti, a da ne govorim o podrzavanju nedozvoljenih supstanci kao sto su npr steroidi i droge. Takvi se kanali ne diraju…jadno i tuzno

Tema nije bitna, nego način na koji se obradi.

1 Like

Promjenila se filozofija yt. Sada se trazi autorski sadrzaj. Po mogucnosti da se prica mada moze i bez price.

Ovaj kanal verovatno nema monetizaciju, zbog
fotografija.

https://www.youtube.com/channel/UCQgwMOpBAkchbna-knylP4g