Lista Expired i GoDaddy Closeout Domains koje nisu loše

Evo još jedan, i to dobar adult keyword. :blush:
Samo, baš sam htio vidjeti pretrage na Keywords Everywhere addonu pa mi ne radi. Jeli i vama jutros tako? :thinking: :o:

E, ovo su stvarno loše vijesti. :neutral_face: :o:

image

Bilo je lepo dok je trajalo. Ima li neke alternative za ovakav alat?

Najavljeno je to bilo. Nije ni čudo, s obzirom na broj botova i infrastrukturu potrebnu za toliko korisnika i scrapovanje podataka sa Google Keyword Plannera.

Ako bi bila opcija da se isključi praćenje YouTubea, Ebaya, Google Webmaster Toolsa onda bi meni $10 dolara moglo biti možda 2-3 mjeseca.

Najviše kredita pojede kad se otvori webmaster tools, vjerovatno nekom ko zna kome pošaljemo sve keyworde sa naloga, nikad nisam pogledao Privacy Policy tog plugina :D.

Ja bih se bojao raditi na toj domeni fashionn… kako već. Backlinkova ima masu sa raznih bezveze blogova sve sitewide. “Išće” penal ako već nije droppana zbog penala. Al dobra je @anja1 tema, nemoj sad zapustiti :).

1 Like

da, i meni je ovo palo na pamet koliku su bazu napravili i kakve su podatke dobili koji sigurno vrijede baš mnogo

da, svako treba ispregledavat dobro sve redom prije no što odluči dal će koristiti i u koje svrhe neku expired domenu. dobar savjet viđoh prije neki dan na bh forum, svaku domenu treba provjerit tako što se objavi jedan dva članka za neki ne pretjerano jak termin i vidjet kako će ga gugl rangirat, ako ide brzo i dobro onda se može činjet sa domenom šta se želi. i kad se uzme domena može se dodati u wmt i vidjeti ima li kakvih penala. još gledam da su domene indexovane (obje ove navede jesu) jer bar se sa jedne strane vidi da domene nisu pod penalom. opet sve su to igrarije.

a vidjeću oću li nastavit temu jer bi mi bilo pametno da malo ohanem od traženja i nešta malo konkretnije radim. uglavnom ne vjerujem da će se to desit pa ako naleti nešta staviću ovdje.
opet kažem detaljnu analizu treba uraditi prije korištenja ovih domena.

na aukcijama ima mnogo boljih i jačih domena, ali preskupe budu (bar za mene) pa ih zato nisam uključivao ovdje, ali baš ima bombonica. sa ovim expired i closeouts je i veći rizik i manja korist (uglavnom).

skontao sam da je mene baš usralo sa onom jednom domenom jer se coffee extenzije ne mogu pretraživati na expireddomains net. pa je promaklo mnogima jer većina koriste taj alat u kombinaciji sa ahrefsom.

3 Likeova

smestaj.com - istekla i na aukciji je

https://www.godaddy.com/domain-auctions/smestaj-com-302440285

Ja konto nece niko bidovat kad ono navala u zadnjih 5 minuta.

vazda tako, nekad ode preko hiljade a nema bidova do po sata pred istek, pogotovo jake strane domene. za koliko je otišla znaš li?

Kako tražite te expired domene? Koji je najbolji servis, web, alat za to?

Edit: Ah da tako je bio je dobar tutorial već :slight_smile:

Pogledaj ovdje, super je objasnjeno:

Najbolja fora je da kad istekne vrijeme, produze jos 10-tak minuta. I tako 10 puta. Cudi me da je to uopste legalno. Ja sam do tad jedino znala za online ebay aukciju, gdje se zna kad je kraj u sekund

1 Like

piše u pravilima na godaddy da svaki bid produžava aukciju čini mi se za minut ili tako nešta

277 dolara 3 bidera. Ja konto uskociti ali ja sta god ukucam ono nedovoljan bid. Refreshujem vidim vec 200 cijena. Kako se ne bavim domenama nisam htio ici preko 200.

Resetuju counter isteka na 5 minuta. Znaci ako ima jos 2 minute produže 3 minute.

Pa to i jeste poenta aukcije. Going once, going twice,…

Jasno je to meni, ali ipak sam imala utisak da me neko vuce za nos, zato sto nisam procitala negdje tamo skriveno nesto skroz sitno napisano, nego gledala u velikim crvenim slovima napisano da aukcija zavrsava za 2 minuta. Moguce da sam navikla na Ebay. I to produzenje aukcije nije bilo minut, dva koliko se sjecam. Navijala sam timer kad ponovo da pogledam, i odustajala.

Evo ko radi film nichu jedan fin domen istice a ima traffica brdo, a verujem da moze da se dovuce jos ako se ponovo aktivira. A moze i da se redirektuje ovaj saobracaj.
GoDaddy aukcija, zavrsava se veceras.

1 Like

Da li je neko probao nesto sa ovim domenama, kako ide? Steta sto je tema zamrla, ja bih platio da mi neko nadje dobru domenu pred istekom. Ja trazim mesecima ali bez uspeha.


1 Like


danas istekla domena

1 Like