Mediavine počinje prihvaćati i manje sajtove | Journey by Mediavine

Nekom će sigurno biti zanimljivo, ja sam već na jedan sajt instalirao plugin pa ću čekati 30 dana dok ne dobije dosta podataka, ako me prihvate - super. Taman sam na toj granici s prometom.

p.s. zaboravi staviti link iz screenshot-a: https://bit.ly/4aeaFyw

3 Likeova

opa, goood news…šta je reć pa su se za ovo odlučili da snize na 10K

i dalje je kriterij da je sajt engleski?

" Simply install Grow by Mediavine and run it for a minimum of 30 days . (The sooner you get started, the better.) We’ll measure your traffic and reach out when you’re ready to run ads."

Znaci instaliras njihov plugin, oni trekuju traffic…Ja sam totalna paranoja kad neko hoce da se kaci na GSC, ali to je uslov kod Mediavine i sa “normalnim” programom. Btw. koja je razlika u reklamam i zaradi izmedju ovog i onog programa gdje treba 30k mjesecno minimum?

A evo ne znam ovo je skroz novo. Tako je, instalirao sam plugin, iako čak mislim da to nije baš njihov plugin, nego neka platforma Grow…

Po meni, sklapaju neki biznis, jer vidim da je taj grow puno više od nečeg što prati traffic (dobije se ikonica na sajtu za dijeljenje sadržaja, možeš prikazivati preporuke sadržaja, korisnici se također mogu pretplatiti na grow)… nisam stigao sve istražiti, ali ne zvuči loše.

2 Likeova

Evo da obavijestim da sam prekjučer prihvaćen u Journey by Mediavine, iako nisam imao 10,000 sessionsa u zadnjih 30 dana. Ali ful dugo su me držali u review procesu, vjerojatno baš iz tog razloga.

Tek sam jutros uspio aktivirati oglase, nema nikakvih postavki nego oni sami postave gdje misle da valja, kao i cookie consent. Za sada mi se čini da ne pretjeruju, ali pričekat ću par dana da optimiziraju što treba pa da vidim je li išta bolje od adsense-a.

4 Likeova

Mene su drzali u reviewu 2 mjeseca iako sam imao debelo preko 10 000 tako da nije do toga.
Nisam jos nista aktivirao, mislim se hocu li ili cu se uskoro prijaviti na full MediaVine.
Javi kakvi su RPM-ovi…

1 Like

Srećno, i baš me interesuje kakvo je stanje.

Super, cedtitam!

Jesi siguran? Ja sam kod Mediavine sama postavljala reklame kako sam i gdje sam htjela…

1 Like

Dada siguran sam, a sigurno postoji razlika između “pravog” Mediavine i ovog Journeya… Vjerojatno je to.

Kakvo je stanje do sada, i koliko si imao sesija kada su te prihvatili?

Vidim da imaju različita imena domena mediavine i mediavine by journey . Adrese gde su im sedišta su ista.Ovo mi izgleda :thinking: kaooo dve različite firme pod istim krovom .

Mislim da je mediavine by journey osnovana da bi prikupljala manje traffic sajtove a vremenom , da ako pređu neki veći cenzus traffica išle bi u “kuću” mediavine. Ili jednostavno ljudi su skontali da i od manjih sajtova mogu da dobiju koji dolar više. Pa su napravili ovu mediavine by journey da je ne bi “miksali” sa ovom jačom mrežom.

Verujem da je samim tim cpc i cpm su dosta različiti između ove “dve publisher mreže”

3 Likeova

Čekamo Petra, da vidimo iz prve ruke. Nego generalno, da li ti Goci ili neko drugi bilježi veliki porast direct posjeta na homepage od tipa 1 sekunde. Imam sajt na engleskom, ima oko 80 organskih posjeta, i tu je zadržavanje oko 1 min i 30s. A u istom danu mi bane još 200 tih direkt od jednog sekunda. I onda generalni prosjek padne na 15 sekundi ili slično. I sve to Google analitika bilježi, ne isključuje ove posjete kao botove. Isto i Clarity ih bilježi, isto ih ne isključuje kao botove.

1 Like

Verovatno su botovi pokušaj da skontaš odakle ti dolaza (grad, država) pa ih blokiraj.

Imao sam nekih 6500 sesija u zadnjih 30 dana kad su me prihvatili.

Što se tiče zarade, krenulo je puno lošije nego što je na Adsense, ali svakim danom sve raste. Baš me zanima što će biti za 2-3 tjedna kada se oglasi još više optimiziraju.

Jbg kad imaš puno posjetitelja brzo se i oglasi optimiziraju, kod mene sada to sve ide sporo.

Ono što sam svakako primjetio je da se cookie consent otvara ekstremno brzo naspram adsense-a. Brzinu stranice i ostalo još nisam stigao popratiti jer radim na nečem novom. Svakako ću šibnuti koji update kroz tjedan dva.

3 Likeova

Hvala puno na info. Ja sam još uvijek na 4500 sesija, a i dosta toga je botovsko, pa ću malo sačekati. Što se tiče botova, dolaze sa svih strana. Po neki dan se to smiri pa omjer kao danas bude 50%-50%, nekada ih tri puta bude više.

Evo jedan quick update:

Rpm je još uvijek dosta loš, neki dan malo padne ali generalno je u konstantnom rastu vidjet ćemo kroz tjedan dva kad se malo iskristaliziraju oglasi.

Međutim ono što sam htio prenijeti je sljedeće:

Znači nikakve razlike s moje strane u optimizaciji ili nešto, doslovno samo sam isključio adsense i upalio mediavine - i eto razlike. Isto tako je i sa desktop brzinom.

3 Likeova

Vrtim Journey na stranici par dana, zarada me za sada definitivno nije odusevila.
Ako se ovo radikalno ne promjeni, vracam se na Ezoic.

btw support im je katastrofa …

1 Like

Meni se ezoic zgadio za vijeke vjekova radi pucanja stranice i ekstremno lose optimizacije.

Ali da, journey ocito jos nije na nivou sto se tice rpma

1 Like

Meni je Ezoic bio sasvim koretan sto se tice RPMova u odnosu na AdSense, a i odgovarali su na upite u communityu, za razliku od ovih…

Sad gledam kako aktivirati ovaj sidebar-ad, za taj navodno “advertisers pay a premium for”