Mediavine počinje prihvaćati i manje sajtove | Journey by Mediavine

Da li je taj mediavine isto sranje kao i ezoic po pitanju katastrofalno lošeg sučelja i načina postavljanja reklama (odnosno nepostavljanja)?

Journey ima dosta rudimentalano sucelje za publishere ako na to mislis
Takodjer nema mogucnost manualnog postavljanja reklama …

Znači sranje, pa šta je svima njima?

1 Like

RPM-ovi se ipak poboljsavaju, danas duplo od jucer, za slican promet…

1 Like

Update: Za jučer mi je RPM ravno 10 eura (pageview rpm).

Na Adsense mi je prosjek bio oko 6 eura.

Naravno moram još pričekati da vidim hoće li padati ili rasti pa da imam nekakav prosjek.

2 Likeova

Sumnjam da ce ti ici doli. Iz vise iskustava (na vise stranica) u prosjeku mi je 3-4 puta svaki put veci bio RPM na Mediavine negoli na Adsense. Znam, ovo je Journey koji nije toliko dobar kao Mediavine, ali i dalje ce uvik biti bolji od Adsensea

3 Likeova

Razmisljam se da probam sa tim Journey. Da li ce prihvatiti sajt ako je trafik mešovit?

1 Like

Pošalji im mail pa ih pitaj pa valjda će ti odgovoriti .

Kratak rezime nakon 10 dana. RPM-ovi su malo gore pa malo dole, jos uvijek to nije doseglo brojke koje sam imao na Ezoicu.

Support im je medju gorima koje sam vidio, odgovori su banalni i genericni, svako pitanje je pending approval sto nisam vidio nikad nigdje.

Nemogucnost ikakve kontrole oglasa, nemogucnost manualnog postavljanja oglasa koje btw puni Mediavine ima jednostavnim ubacivanjem class=“content_hint” div-ova…

Naravno sve ce se to progutati ako RPM-ovi drasticno porastu, sto jos ne vidim jer “seeing peak CPMs can take weeks or even a few months.” tako da slijedi jos cekanja…

1 Like

Za jučer fin bump u RPM-u, pretpostavljam da je to samo nekakav spike koji neće biti, ali evo lijepo da ima i takvih dana, što na AdSense nikad nisam imao.

2 Likeova

Odlično, svaka čast (20 karaktera)

Ako se netko dvoumi za Journey, taman sam izbacio video gdje spominjem neke osnove tipa RPM kada se usporedi sa Adsense i slično…

4 Likeova

Ne znam je li bug, ali jučer najjači RPM ikad - automotive sajt.

image

3 Likeova

Neka, samo neka potraje. Ja sam prijavio svoja dva sajta, pa čekam.

1 Like

Ide i jače… :muscle: :muscle: :muscle:

image

11 Likeova

Ludo skroz, odakle ti je posjeta koja drzava procentualno vodi?

5 Likeova

Nakon mjesec i nešto više odbiše mi sajt na našem jeziku, koji ima 25k sesija mjesečno i google adsens.

Nije li mediavine primarno za engleski? Jel se moze uopste dobiti na drugim jezicima

Danas sam naletio baš na info da nemaju problema s drugim jezicima, ali možda tu opet misle na jezike tipa Njemački, Francuski itd. koji su rasprostranjeniji i gdje je kupovna moć jača.