Mediavine počinje prihvaćati i manje sajtove | Journey by Mediavine

Pisalo je da mogu i drugi jezici. Zato sam i probao.

Isti slučaj. Danas poslali.

1 Like

I meni su danas poslali, izgleda da su nas o istom trošku odradili. Nazad na dobri stari Adsens

kakva je ovo mreza? nisam upoznat sa njom, po adsensu sam imao oko 2.5m viewsa prosli mj, pomjesan traffic po evropi, isplati li se i ovu platformu dodati?

Evo odobrili su meni geek.hr pa bi se uskoro trebali poceti vrtiti oglasi. Zna netko jel se ovaj cookie prozor moze prevesti ili jos bolje da umjesto njihovog koristim onaj Guglov, kojeg sam i do sad koristio?

2 Likeova

Malo sam istražio …Evo nađoh ovde nešto na tvoju temu (plovičan odgovor) za GDPR. Koliko sam razumeo moraćeš držati dva GDPR-a ?

Usput bacio sam pogled na te njihove oglase kod tebe na Geek.hr
ovde ti se oglas njihovi,i (barem ovaj u sidebaru) preklapa sa dodatakom u sidebaru. A imaš i dole pri samom dnu gotovo van templatea sajta njihov baner

Čini mi se da ovi njihovi baneri pomalo “kvare” korisničko iskustvo na sajtu.

A vidit cemo hoce li revenue opravdati tu zrtvu. Ako ne bude barem dvostruko veci nego od Adsense, morat cu ih ukloniti.

1 Like

Kakva je zarada do sada?

Za prva 3 dana ovakva:

RPM je evidentno veći međutim fill-rate je za sad iznimno mali, tako da je zarada jedno 30 puta manja nego što bi bila u 3 dana držanja Adsensea. Još je prerano za bilo kakve zaključke.

3 Likeova

A sta, ovo broji pageviews samo kad ucita i reklamu? Malo je missleading ako ne prikazuju odvojeno pageviews, i pageviews with ad/widget

A vrte uglavnom svoje in-house ads za koje valjda ne placaju nista.

Evo nakon 6 dana…

To bi bilo oko 100 eura do sad na Adsense.

2 Likeova

Ma …adsense kralj za neke mreže :smile:

Nakon 9 dana… meni nista ovdje nije jasno…

RPM raste, CPM je isti, Sessions i Pageviews stoje na mjestu.

1 Like

Ma… vrati se ti na adsense vidiš da je to neka skrnavština :joy: od mediavine.

Sklepali ljud da izgleda nešto kaooo Mediavine. Samo da dodatno uzmu još koji euro od advestera a i da prošire svoju bazu publishera na ove malo manje sajtove (ako mogu tako da kažem… manje sajtove…)

Koliko je to posjeta po GA?

Oko 400k posjeta mjesečno.

A nešto tu ne štima, ne može RPM tako rasti naglo, a CPM da stagnira. Možda neka tehnička greška zbog cachea ili šta ja znam…

Problem je što nemam nikakav email ili agenta kojeg bi mogao kontaktirati, slično kao s Adsense.

1 Like

Kako ja znam oni i zasnivaju sve prema RPM. RPM bi ti trebao biti negdje oko 15$ na ovaoj nisi.
Moze ici u x3 od ovoga. Mozda grijesim ispravite me

Ja jedino što ovdje vidim je neki veliki bug. Nemoguće da mu PV i Sessions ne mrdaju. Po meni, lako moguće da je do cachinga ili nešto tako. Ja kad sam imao probleme, sve je bilo vezano uz caching.

Da šteta što nema baš podrške kad ti treba, ali evo meni je zarada minimalno dupla od Adsensea, što na njegov broj mjesečnih pregleda nije mala stvar.

1 Like

@steelmaiden ovo ti 99% problem pravi caching na sajtu. Probaj jedan dan isključi caching sa sajta i videćeš odmah razliku. Ja sam imao taj problem sa Adskeeper reklame, isključio čitav caching sa sajta i rešio ceo problem.

Mogu zamisliti na tu posetu i da imaš prosek RPM od 10$ puna kapa.

možda pomogne