To je za Mediavine al ima sličan članak za Journey i WP Rocket čije sam upute pratio odmah na početku.
Tako da je to podešeno, jedino ako i dalje neki cache (Cloudflare npr.) ■■■■ stvar.
To je za Mediavine al ima sličan članak za Journey i WP Rocket čije sam upute pratio odmah na početku.
Tako da je to podešeno, jedino ako i dalje neki cache (Cloudflare npr.) ■■■■ stvar.
Kod tebe vjerovatno nije bio domaći sajt?
Nope, oba su strana.
Meni na geek.hr ima samo jedna reklama i to u futeru. Zašto?
Smanjio sam ad density sa Optimal na Medium, i nisam izgubio ništa na RPM-u. Doduše ne vidim ja sad to nešto očigledno da je manje oglasa, ali neka ga rađe na mediumu.
Instalirao sam plugin, ali u početku me sve živo zezalo dok nisam promijenio hosting pa je napokon radilo kako spada.
hahah a bokte kakvih ti problema imaš
p.s. zašto ne staviš pitanje na forum? iako nema direktnog načina za kontaktiranje navodno prate problem pa se javljaju ako treba pomoć. https://journeymv.zendesk.com/hc/en-us/community/topics/26206592533019-Troubleshooting-Help#
Postavio sam bio jedno pitanje pa je bilo na pending jedno 5-6 dana, možda je još uvijek, dalje nisam ni gledao.
Probat ću sad s WP pluginom, pošto sam ja direktno kod ubacivao.
Ajde baš probaj jer sam čitao nešto da je jedan kod za praćenje prometa, drugi za praćenje zarade, itd… ne znam ni ja točno ne razumijem ali baš probaj prek plugina pa javi.
Onda je 100% do toga, jer ja sam imao samo jedan kod ubačen (onaj za Journey), a sad vidim da postoje dva različita koda (za Grow i za Journey)
Pokusaj sa [email protected]
Sad sam gledala, meni kad su pisali (sa svojih email accounts) uvijek pise na kraju da ih mozes kontaktorati preko te adrese
Ajde bas vidi oce rpm ici vise od adsense. Kolko ti je na adsense bio
Tesko je reci jer sam Adsense vrtio uglavnom preko Google Ads managera, a on drukcije to broji. Jedino sto znam je kolika je u prosjeku dnevna zarada bila, a to je ono najvaznije, pa cu se prema tome ravnati.
Upravo su mi prihvatili srpski sajt, neverovatno ali eto moguce je.
Inace 90% posete je iz Srbije tako da ovo nije lose za druge koji sumljaju da li mogu nasi sajtovi ili ne. Vidite da mogu xd
Ljudi meni je ovo premalo reklama, imam jednu u footeru i jedna iskače video ads i to je sve? Kako sa dve reklame zaraditi više nego na Adsensu sa deset reklama
@steelmaiden možemo sada skloniti Grow sa sajta a da nam ostanu reklame i da sve radi kako treba?
Ne trebas se previse veseliti, na prvu ovo nema veze s onim pravim Mediavine-om. Nadam se da sam u krivu i da ce stvari biti drukcije uskoro. Za sad mi to vise slici na Ezoic i ostala programmatic smeca.
Mozes ukloniti WP plugin ali moras onda rucno ubaciti kod od Grow-a kako ti nebi statistike bile shebane kao meni. Dakle 2 koda u head, jedan od Growa, jedan od Journeya.
Evo stats od jucer…
Dakle RPM bolji nego na Adsense, no zarada dosta manja, tako da je vjerojatno fill rate jako slab.
I meni je tako pa sam postavio pitanje ovdje, cekam odgovor - https://journeymv.zendesk.com/hc/en-us/community/posts/25759656997659-Will-Ads-Display-in-Blog-Post-Body
Pisat cu im tamo jel imam ikakve sanse za Mediavine, hebes ovo…
To ti je za homepage, kako mi je receno kad sam pitao prije par mjeseci, tako su skriptu konfigurirali jer navodno lomi dizajn.
Clanci dobivaju in-content oglase i sticky sidebar oglas.
Mediavine je daleko najbolji ad network za sajtove ne eng jeziku i US publikom. Bolji su od Raptive (iako su i oni dobri), a ostali ad networks kao što su Ezoic su svakako na nivou trećerazrednog Vratnika i te mreže ne treba uzeti ni u razmatranje ako želiš nešto ozbiljno da praviš.
Tu je nešto gdje Mediavine je bolji od adsensa u dosta slučajeva i 5X. Tako da ako ako imate takav sajt, to je najbolja odluka i lagano ćete nekoliko puta imati veću zaradu. Btw, treba Mediavinu nekih 20-30 dana za optimizaciju oglasa i maksimalan revenue.
Journey je light verzija Mediavine i odličan je također za US tržište i (Njemačke i Francuske još) ali van toga su “meh”. Jedostavno način na koji oni rade i funkcionišu nije u skladu sa internacionalnim tržištem. Jedan od glavnih razloga je što oni imaju postavljen min BID na svoje oglase i oni kažu ukoliko cca ne platite 2$ CPM (po prikazu jedne reklame) / ukoliko imaš 15 reklama u čkanku to je RPM od 30$ - oni neće uopće prikazivati oglase.
Između ostalih razloga to je jedan od glavnih što takva metoda ne funkcioniše baš na internacionalnom ili našem domaćem tržištu jer je jako malo (ne postoje) toliko oglašivaća koji će platiti taj CPM. Shodno tome oni onda i ne prikazuju oglase.
U USA to radi, jer oni imaju toliko veliku mrežu i brend da ih je težko zaobići i onda oglašivaći su “primorani” se takmičiti i bidovati da bi se oglasi prikazivali u njihovoj mreži sajtova koji su na mnogo većem nivou kvalitete od prosječnih sajtova na internetu.
@steelmaiden teško da će ti prihvatiti domaći sajt na mediavine, ali svakako možeš da pokušaš.
Mada svakako opet kažem ako ćete raditi išta ozbiljnije, naše tržište se u tu priču ne uklapa ama baš nikako.