@simeon zaboravim da te pitam, kakav ti je sada cpc kod adnov?
jesu šta dizali od prošle godine u ovo doba kada sam ih ja napustio jer su mi sa 0,06 spustili na 0,03
oko 2.5… bilo 3 prije spustanja
@simeon koliko adnow reklama koristis ? I gdje su postavljenje ? Da li zatrazis od njih veci Cpc? Jer kad sam postavio njihove rekla me ispod naslovne slike, cpc je bio smjesan 0.01, odma sam ih skinuo, treba mi savjet, kako sve ustimati, adnow+mgid, jel imas neki kontakt telefon? Bas mi treba pomoc LP
drzi ih neko vrijeme pa zatrazi veci cpc
drzim jendu reklamu ispod 7og paragrafa, i jednu ispod clanka
Da li je neko isprobao “back button” ili one reklame kao obavještenja ili onaj smart widget na MGID? Iskustva?
ako te zanimaju ti egzoticni formati probaj propush i monetag formate … oba su od propelleradsa, fini RPMovi, imaju sve samo ne native
Za domaći websajt? …
s obzirom da smo u rangu indije, rpmovi su dobri
Koliko su RPMovi kod tih mreza?
hrvatska, monetag, cpm model
hrvatska, push, monetag (ali je isto ovako i na propush, ista mreza), cps model
bih i srbija su za 30%-50% slabije od hrvatske tako da to ne vrijedi gledat, ali ako imate domace sajtove izvuci ce vas dijaspora
Indija je vjerovatno bolja, CPC za balkan iz dana u dan sve slabiji…
ako imas domaceg traffica dijaspora ce te izvuci popunderi se jedino dobro drze, kakvi su bili prije 5 godina takvi su i sad
Oslabila i dijaspora, kao da više ne prate naše sajtove…
Izgleda da niko vise ne prati nase sajtove fb i ig su nas poprilicno sve unistili…
uprosteno receno - nema ljudi koji ce oglasavati jer niko ne kupuje, sto vise advertisera - veci cpm/rpm … malo smo i slabo trziste kako god da okrenes
Problem je u posjetama, dosta nas je sa 100k + dnevno palo na max 10k dnevno… neki algoritam nas pokosio sve
nista dok ne testiras, zavisi i od niche, starosti publike …
Iskreno ne stavlja mi se svasta za testiranja, jednom sam tako testirao neke stvari na drugom sajtu pa mi ga skrsilo. Vise okvirno me zanima zarada, inace educational stranica, ono moguci range da usporedim ima li uopce smisla razmisljati o tome.
Mislim da bi dobio mgid reklame moraš imati preko 100k korisnika mjesčno…