Moja mala priča o internet zaradi

Ovih 16 sati je kad stiscu rokovi, inace vjerojatno normalnije radno vrijeme.

Radije radim za x kn i ono sto volim nego za 2x ono sto ne volim i onda nastaju problemi sa zdravljem i sl.

@dadaas

Mislis da je lako raditi na bausteli? To je jedan od najtezih poslova. Ima jedna prica oko zidara, a to je da su najbolji j… .:grin::grin::grin::grin::grin::grin:

1 Like

Zvanicno radno vrijeme je 40 sati, jer je takav zakon u EU. Flexibilno. Rokovi su uvijek tu i uvijek nategnuti. Nemas sefa nad glavom, “slobodan” si covjek, bitno je samo da odradis posao. Za tih 40 sati sve to ne stizes, jasno je. Pa onda imas jos dva put godisnje review, pa review kolega… Pa sve u svemu konstantni pritisak i samoizrabljivanje kroz tzv. flexibilno radno vrijeme. Maldi ljudi svjezi sa faksa su presretni da tu naprave karijeru…privatni zivot ces zivjeti poslije, kad odes iz te firme. Prave od ljudi zombije. To ide toliko daleko da stotine americkih velikih kompanija zenama radnicima placaju zamrzavanje jajnih celija, da djecu dobiju kasnije, sa 40 i kusur, kad prirodno je vise i jedva moguce. Flexibilna trudnoca - bolest danasnjeg “flexibilnog” drustva.

1 Like

@Kosana

Na kojoj poziciji si radila, ako se smije znati?

Ameri imaju takav stil zivota, karijera i sve ostalo je ispred. Oni zivot zivot u natjecanju , tko ce vise zaraditi, tko ce imati vecu kucu i sl.

A razlog tome je sto vecina zivi i radi po receptu.
Npr. Ako imaju love, njima je recept ulaganje u nekretnine i dionice, ne svima, dvije stvari koje su najveca pusiona.

Dovoljno da stavis aff link na svoj sajt i ko god kupi preko tog aff linka dobijas procenat.
Ili postavis dva popularna snimka na svoj nalog,pa da imas srece da njih stotine hiljada skida i jos da neko plati premium.

Jesi li to isprobao ili pretpostavljas?

To pise kod njih:
https://rapidgator.net/article/resource
Webmasters - if you have a web-site, you can start earning right now! Simply register and confirm your website in your affiliate panel. All premium accounts purchased by users from your site will bring you up to 15% of it’s cost.
For site owners we have this rates:
1-500 sales: 5%
501-10000 sales: 10%
10001+ sales : 15%

O tome se malo pise na ovom forumu,a ljudi izgleda mlate dobru lovu.

Na ovom forumu se jako malo pise o svemu,osim adsense,amazon i facebook zaradi.
Postoji mnogo zarada koje nisu samo adsense,amazon i FB.

4 Likeova

Da tu si u pravu. Problem je kad firma radi globalno i taj americki kaubojski style namece u zemljama u kojima je zakon uveliko drugaciji, a tek mentalitet. U mnogim evropskim zemljama, npr. U Njemackoj je potpuno normalno da radis pola radnog vremena kad osnivas obitelj. I da uzimas 3 godine roditeljskog. Amerima nepojmljivo potpuno. A tek vikend, to je svetinja
Radila sam za Jeff Bezosa.

Na ovom Forumu” se piše uglavnom o temama koje članovi otvaraju, i tako nije od jučer, pa niti od lani, i piše se dosta više i šire nego što mnogi misle. :blush:
Mene osobno veseli da ste se “dobacili“ i dalje od Facebooka i sličnih društvenih mreža. :wink:
Predlažem za početak malo proučiti ovaj direktorij (postoji i to):
https://wmforum.geek.hr/c/zarada/affiliate

Samo hrabro! :+1: :o:

4 Likeova

A pisalo se o zaradi: youtube, adult, dropshipping, preprodaja domena, amazon, instagram, pinterest,seo…

Ima se svasta nauciti na ovom forumu samo je vecini mrsko citati temu od 2000 postova koja je npr. krenula prije 3 godine iako se nije nista bitno promjenilo.

1 Like

Ma ima istina je znam i ja pogotovo pinterest i “objava posta” :slightly_smiling_face: sto sam i naucio na ovom forumu da to ne moze,ja i pisem da sam dobio nove ideje i hvalim forum.ali mnogo manje ima o drugim tema nego ovih sto sam nabrojao.
A i mnoge teme su zastarele,jer pravila se menjaju svake godine.

žao mi je :slight_smile:

Pročitao sam samo par postova nisam sve, ali moram nešto da prokomentarišem. Prva i osnovna stvar koja važi za sve - morate da izađete iz mentaliteta da ste zakasnili! Ovo je veoma bitno! To je najveća zabluda koja vlada u svetu internet marketinga i mislim čak da je mnogi “gurui” eksploatišu.

Zarada na internetu NIKAD nije bila laka i jednostavna. Stoji da se neke okolnosti vremenom menjaju, ali veoma je pogrešna pespektiva ljudi koji sad to gledaju unazad sa ove tačke. Jer mnoge stvari koje su danas uobičajene i može se o njima čitati na svakom koraku tad nisu bile poznate uopšte i sl.

Ključ uspeha je prilagoditi se trenutnim izazovima. Mentalitet da ste zakasnili je gubitnički mentalitet i nije ništa drugo nego obično opravdanje samom sebi za neuspeh - “ja nisam uspeo jer kad je bilo lako zaraditi pare ja nisam znao za marketing i sl.” Ja odgovorno tvrdim da NIKAD to nije bilo lako, jer sam dugo u ovom poslu.

Suština marketinga se ne menja. Psihologija ljudi koja funkcioniše danas funkcionisala je i početkom interneta i funkcionisala je i pre 1000 godina, pa i više. Danas čak imate daleko više mogućnosti nego što ste imali ranije.

Svako ko ne zna šta bi tačno radio ja srdačno preporučujem ecommerce - preprodaju i/ili dropshipping. Odlično je za početak marketinga i sticanje osnova. Od affiliate marketinga, adsense-a i drugih sličnih stvari treba bežati glavom bez obzira, pogotovo ako ste početnik. To je skoro siguran put u neuspeh. Kliktanje na reklame je čisto gubljenje vremena, ja jedino ne kapiram zašto je svojevremeno bilo toliko popularno, mada vidim da je i dan danas.

I naravno nemojte se držati striktno white hat marketinga. U blackhat-u je ozbiljna lova :wink:

7 Likeova

slazem se nije bilo nikada lako,kao ni sada,moja parola je uek bila svaki dan uzmi neku lovicu 5 ,10 , 20, dolara, nemoj nikada biti rob posla…zaradjuj,trosi , zivi,kada nesto ne ide jednostavno napusti i idi dalje,a kada nesto ide napadaj na sve dozvoljene i nedozvoljene nacine ,jer to rade svi ovako ili onako primetno iili neprimetno u sustini
sve je ovo jedna velika igra ,pa kako se uklopis,

3 Likeova

Uglavnom se slazem s postom sto si gore napisao, ali zasto bjezati od affilate marketinga?
Dobiti provoziju od 5-10% na prodajnu cijenu artikla je veoma isplativo. Problem je dovesti stranicu do tog da rangira visoko, ali ako to uspijes, svakako je laksi posao nego proizvodnja i prodaja svog produkta (osim ako nije digitalni)

2 Likeova

nema lepse nego biti na plazi ispod suncobrana lizati sladoled gledati gyze a kada odes na net ono pala neka lovica,sve sto pasivno donosi neku lovicu treba imati,

3 Likeova

Affiliate marketing je jedino dobar kad si ti merchant, nikako kad si affiliate. Naročito početnik! Ta mogućnost zarade bez preteranog cimanja samo zvuči jako lepo.

Ima više razloga. Prvi i osnovni je zato što kod affiliate marketinga nemaš nikakav uvid u finansijski tok i u potpunosti zavisiš od merchant-a tj. njegovog “poštenja”. Ko će da ga spreči da npr. našteluje softver da tebi pripiše svaku drugu, treću, petu prodaju? Ti ćeš to da vidiš kao pad konverzije, a nećeš imati pojma zašto se dešava. Mislićeš da je opalo interesovanje ljudi i sl.

Drugi razlog: Tvoj merchant je tvoj konkurent, kao i svaki drugi affiliate. Ti možeš da aktivno promovišeš sajt, neko dođe, svidi mu se, ali iz nekog razloga ne kupi odmah. Onda reši da kupi npr narednog dana sa drugog računara, ili klikne na baner nekog drugog affiliate-a i ti gubiš proviziju.

Treći razlog: Svaki merchant aktivno prati svoje affiliate-e tj. kako promovišu njegov proizvod, odakle dovlače traffic, koje reklame i LP koriste i sl. To rade i super affiliate-i koristeći špijunske programe i aplikacije. Pošto je merchant tvoj konkurent (kao i svaki drugi affiliate, pa i super affiliate), on može veoma lako da te istisne iz priče. Ko će da ga spreči da ukrade tvoje reklame, banere, landing stranice i kao jači konkurent te izbaci iz priče? Niko. Seti se da ti kao affiliate odrađuješ najteži deo posla i bukvalno mu serviraš na tanjiru besplatno kako da promoviše uspešno svoj proizvod, gde da kupuje traffic i sl.

Četvrti razlog: Mogu da ti ospore provizije i ne plate tvrdeći da je kupac koga si ti dovela tražio refund, ili odradio chargeback. Kako ćeš ovo proveriti? Nikako. Verovaćeš im na reč.

Peti razlog: Mogu da te izbace iz affiliate programa u svakom trenutku bez ikakvog razloga i da komotno celu tvoju kampanju prekopiraju. Ako ne veruješ, pročitaj TOS svakog aff programa.

Ima još dosta razloga, ovo su možda najvažniji. Pisao sam dosta na ovu temu u Internet Zarada forumu (isti mi je username kao i ovde - weblinks).

Affiliate marketing se može isplatiti kad si ti affiliate i aktivno promovišeš proizvode jedino ako koristiš blackhat metode da sakriješ to što radiš i da ne mogu da provale kako reklamiraš proizvode i kako dovlačiš traffic.

Takođe se može isplatiti ako imaš monopol nad traffic-om npr imaš neki veliki sajt/forum/blog koji je popularan i dosta posećivan i onda možeš da staviš npr neku reklamu za affiliate program i sl. U tom slučaju jedino ne mogu da ti iskopiraju metod promocije jer si ti vlasnik tog sajta i morali bi da idu preko tebe za sve što im padne napamet. Ali zato mogu da te isključe iz programa kad god požele, mogu da ti ne pripišu svaku prodaju, možeš da izgubiš proviziju ako kupci ne kupe odmah, ili ako ti ukradu traffic preko PPV marketinga. Jedino tu ne gubiš suštinski ništa jer bi ti taj traffic ionako na neki način propao.

Mislio sam ti dati like na post prije gornjeg, ali kao da si mi rekao; čekaj, nemoj, kad si napisao slično ovome: :blush:

Ovo jednostavno nije istina. No, potrebno je iskustvo, i koji promašeni potez će se dogoditi.

Ovako neće razmišljati ozbiljan merchant, to je sasvim sigurno. :blush:

Imati uspješan affiliate website može biti san snova za svakog od nas ovdje. :+1: Ostalima ne preostaje drugo nego se samoproglašavati Blackhatter-ima po ovdašnjim forumima. :smile:

Šteta, počeo si odlično predzadnji post. :o:

3 Likeova

Meni ovo sto si ti quotao je jedino i ostalo u glavi.

Mozda je rijec nikako u njegovoj recenici preteska:

Affiliate marketing je jedino dobar kad si ti merchant, nikako kad si affiliate.

No definitivno je bolje biti merchant i imat masu affiliatea nego biti affiliate i raditi za lipe. Mislim logika sama pokazuje tko je Merchant a tko je affiliate. Affiliate NIKADA nece zaraditi vise od emrchanta, vjerojatno je to htio reci. odnosno bolje biti prosjecni merchant nego najbolji affiliate na svijetu…

Da, evo i ja pitam tko ce? Slicno radi i Adsense, znam imaju oni fake clickova, ali vjeruj mi da diosta tu pravih clickova bude ubaceno pod fake i tko im sta moze???

P.S. osobito paznju posvetiti doamcim merchantima, jer ako u ans postoje firme gdje ljudi rade a nisu placeni onda mislim da je kikiriki ako koja affiliate prodaju proguta magla…

1 Like