Evo ja ću tebi lajkovati post 
Iskustvo me je upravo i dovelo do ovakvog stava. A recimo da sam jedno vreme radio kao CPA affiliate manager.
Svaki korak se prati i analiziraju se metode promocije svakog affiliate-a. Preko $100.000 (bar koliko ja znam) nije isplaćeno affiliate-ima, pogotovo početnicima jer su hteli da se uvere da su im konverzije dobre, a uredno su naplaćene od oglašivača. Toliko o poštenju. Mnoge mreže čak i javno priznaju da rade shaving.
Naravno da može da se zaradi ako radiš kao affiliate, možda jesam preterao sa rečju NIKAKO, ali biznis model koji može da pukne svakog trenutka za mene bar, nije dovoljno ozbiljan model da na tome mogu da gradim uspešan biznis. Pročitaj TOS svakog affiliate programa. Kao što sam napisao ako imaš svoj sajt ti tu imaš monopol nad traffic-om itad se i isplati biti affiliate.
Uopšte nemaju običaj da obaveštavaju affiliate-e, ili jako retko to rade ako imaju neki problem sa sajtom, ako im pukne server, ili čak i ako prestanu da prodaju proizvod.
Što se tiče komentara o ozbiljnom merchant-u, reći ću samo hahahahaha… Biznis je interes i ništa više. Tu nema mesta emocijama. Ako merchant vidi da može da iskopira tvoj metod u potpunosti i da će mu biti profitabilnije nego da ti koristiš taj isti metod, završio si svoju priču - ćao, zdravo. Njemu nije u interesu da deli proviziju sa tobom ako ne mora.
Nemam ja potrebu ništa da dokazujem, ali ko misli da pričam gluposti neka napravi mali test. Nabavite to što prodaje, iskopirajte u potpunosti sajt merchant-a i postavite na jak server, ubacite svoj payment gateway i uradite A/B testiranje sa trafficom koji konvertuje. Iznenadićete se sa razlikama u konverziji. Samo ne znam kako kad su pošteni merchant-i u pitanju? 
Od kad sam prešao na ecomm i od kad kupci meni direktno plaćaju procenat konverzija mi je daleko bolji nego što je ikada bio sa aff programima. Tako da sam presrećan što sam samozvani Blackhatter