E tu si sve rekao, nije da im nisu bitni nego imaju monopol i drugi cekaju u redu da zamijene ove sto su banani.
U banani sigurno nisu velike ribe koje im donose veći dio kolača.
Mozda jednostavno ljudi imaju standard? 
Nisam u tim vodama, ali zar ne treba imati firmu zbog isplate? U koliko treba onda ima finog troška. Još ako se to postavi na sajt, onda ide i trošak za testiranje reklama + reklama.
Možda grešim, ali voleo bih ovo malo ako možeš razjasniti.
Što se tiče manipulacije od ovih velikih sigurno da je ima (u kojoj meri? zavisi izgleda na koju nogu ustanu
) i tu se slažem sa tobom.
Ovi sto prodaju kurseva kazu da ne treba mnogo… a ovi sto krenu radit DS, vise od pola samo izgubi pare
Mada, ovdje se form zove webmajstori, tako da bi nas prosjek trebao biti dosta bolji 
kažu ne treba puno za dropshipping a onda počnu pričati o A/B testiranju, try & fail metodama itd. itd. hahaha
Dobro naveo sam moj primer kao pocetnika,ali hteo sam da kazem da se tada moglo lako napraviti kanal postvaviti video reklamirati na fb gde je bio veliki reach i upaliti monetizaciju sto je sada jako tesko,sto znaci da je ipak pre bilo lakse nego sada u nekim vrstama zarade.
Sada je bas svuda teze zaraditi kao pocetnik i da to si u pravu da ne treba odustati i kukati pre se moglo…
Vidim da mnogi reklamiraju referale i takve stvari,to najcesce banuju,ne znam stvarno sto su tebe banovali,nekada hoce da banuju i ako imas adsense i adwords…
To mnogi stranci rade ali treba naci sta prodavati,to nisam nigde ni javno ni u porukama napisao.
Što se tiče firme treba je imati, ali najviše zbog poreza. U Srbiji paušalna firma odlično vrši posao. Verovatno i u regionu postoji slična opcija. I ovo važi za svaki vid zarade, čak i affiliate zaradu. Mnogo je skupo plaćati porez na zaradu kao fizičko lice (bar u Srbiji), a mislim da je svima manje više jasno da je izbegavanje plaćanja poreza krivično delo.
Troškovi marketinga postoje u svakom poslu i to je neminovno.
Za DS ne treba imati puno para, može se početi i sa jeftinijim stvarima. Treba samo naći pouzdanog dobavljača voljnog da ponudi adekvatnu veleprodajnu cenu da bi se isplatila maloprodaja. Većina koristi Aliexpress (ja ne) za DS, mnogi koriste Amazon, Wish, Walmart, itd. A najbolje za početak je prodavati na eBay-u. Treba tu malo inicijalno voditi računa.
Npr. eBay hoće isto da banuje novootvorene naloge koji odmah izlistaju nešto za prodaju. Najbolje je otvoriti eBay nalog, inicijalno kupovati dok se ne dobije 100% pozitivan feedback od bar 10, sačekati da prođe minimum 3 meseca od otvaranja naloga i tek onda izlistati nešto za prodaju. Takođe treba izbegavati listanje markiranih stvari ako niste ovlašćeni dobavljač, kao i visokorizičnijih stvari, bar u početku. Ni oni, kao ni Paypal, a ni Stripe nisu baš naklonjeni DS modelu biznisa, ali najbolje im tu informaciju ne odavati. I uvek treba imati nešto robe kod sebe za slučaj da dobavljač “ispali”.
Ono što je jako dobro kod DS modela biznisa je što VAMA kupci plaćaju direktno. Nema zajebancije oko čekanja na isplatu i sličnih stvari. I DS ima svoje rizike, kao uostalom i svaki posao, ali itekako se isplati.
Slazem se, ima rizike, ima jako puno posla i anjveci rizik su refundiranja koja mogu doci zbog raznih razloga, prrevise refundiranja i ode dropshipping kvragu pa bi bilo dobro se drzat kvalitetne i tocne robe, a ne neko kinesko sranje koej na slici izgleda 10cm, a onda dodje 1cm velicine i takve ili slicne stvari.
Davno sam pravio bot koji je kopirao stvari sa Amazona na ebay. Imao sam softwere, nikad ga nisam upalio za svoje potrebe jer kao prodavac sam los i sam model dropshipinga iako bi bot odradjivao 70% posla je za mene bilo previse posla (ajme ljencuge)…
Nisi lijen kada treba napravit bot, ali kada treba zaradit lovu… Nevjerojatno 
Hahah nisam imao bas puno vremena pa nisam ulazio dugo na forum al sada kada sam usao i vidio, baš sam se iznenadio.
Procitao sam bas sve od riječi do riječi i more novih stvari i more novih prijedloga ali kada pogledaš širu sliku vidiš da su to ustvari stvari koje se odavno vrte isti načini zarade.I ljudi koji su se probili njima ide dobro a mi koji nismo kukamo.
Da li si registrovao domen i zakupio hosting?
Posle razgovora sa nekim ljudima sa ovog foruma, mislio sam da mi je se motiavacija vratila ali nažalost posle toliko godina i neuspjeha nemam više volju da krenem sve ispočetka.
Razmislio sam dobro i odlučio sam da kupim kakvu web stranicu.
Da li možda ima neko na forumu a neki su mi članovi na forumu rekli da uvijek ima takvih da želi prodati web stranicu gdje je počela makar i minimalna zarada samo da vidim da ima nešto od toga.
Uh… loša ideja. Mislim sama zamisao ti je ok, ali verovatno će ti uvaliti neko sranje od sajta sa kojim nećeš zaraditi ni centa. Masa ljudi se samo time i bavi i gleda kako da što skuplje uvali nekom našminkan sajt koji ne vredi skoro ništa.
Ako do sada nisi imao uspeha, neće ti se ni sa sajtom isplatiti, veruj mi. Treba baš da imaš sreće da ubodeš premiju, a obično sajtovi koji vrede imaju veću cenu, nego što bi većina nas bila spremna da plati.
Realna cena sajta ti je 10-godišnji profit, pa ti vidi da li ti se to isplati. U tvom trenutnom stanju bih ti savetovao da bežiš od toga. Niko neće sajt koji mu donosi profit prodati u bescenje.
Fokusiraj se na ecomm - dropshipping i preprodaju. Ne treba mnogo para, a možeš početi i sa jeftinijim stvarima, a ovde imaš jasnu računicu. Kupci tebi direktno plaćaju, a treba ti onoliko para da možeš da pokriješ porudžbine za kupce dok ti ne stigne isplata. Kod affiliate programa, adsensa, CPA itd. sve ti zavisi od tamo nekog koji te može zajebati a da nisi ni svestan koliko.
I još nešto, nemoj misliti da počinješ ispočetka. To što nisi uspeo da zaradiš do sad ništa ne znači da si na početku, već da imaš solidno iskustvo.
Lijepo rečeno…kako je to Einstein slavno sročio, otprilike:
Ja nikada nisam pogriješio, ja sam samo naučio na koji način nešto ne radi.
Ali nadodao bi da kupnja sitea može biti odlična odskočna daska ako imaš dovoljno znanja da znaš što kupuješ i da znaš to nastaviti voditi. I onda još na to da naletiš na priliku koja je povoljna/isplativa.
A od odabira poslovnog modela bi te isto savjetovao kao i @weblinks. U prodaji odmah znaš ulaze i izlaze i na čemu si. Doduše, ja tek sada idem probati taj poslovni model…iako sam već jedno 3 godine svjestan da bi to trebala biti prava stvar.
Ja bi svakom ko ne zna sta ce preporucio da kupi novi domain ,napravi whithe label sajt nekog web cama i samo da gura posetu,i eto solidne lovice za pocetak i volja za rad,

Vidi kada hoces realano pogledati svaki posao je sizifof posao,
i nijedan posao nije lak,ja sam bio tamburas u mladosti,svadba noc 1000 1500
maraka u ono vreme,plata 1000 maraka kafana noc bezvezna 200 300 maraka
U TITOVO vreme 3000 4000 5000 maraka je mogao zaraditi svako ,zato su se gradile
vikendice putovalo trosilo :P…hocu da kazem danas jedan svira u kafani i ima sto bi Rukfash rekao 2 milijona mp3 MIDI FAILOVA klikne i pici muzika on malo otvara usta…
a nauciti 1000 2000 3000 pesama svirati i znati reci da u svadbi kada covek naruci
ODLAZI MOJA DRAGA VOLJENA ti u istom momentu krenes,e to se placa,
dakle GURATI posetu znaci visiti na netu jedno radno vreme…
Zašto sam stavio onu sliku gore? ![]()
Zato jer je to “guranje posjete“ upravo bit bilo kakvog Internet businessa. Apsolutno je svejedno hoće li website biti na temu webcama, “o tamburašima“, Drugu Titu, Rukfašu ili nekome tko svira u kafani, onaj kamen sa slike će diktirati pravila. ![]()
Predlažem ti otvaranje ovakvog topica,
a možeš i ovdje par riječi, kako ti radiš. ![]()
ja sve radim rucno natenane po 20 naloga na mailovima mrezama sajtovim i naizmenicno objavom ponesto ,nikakva robotika nikakvo placanje poseta,samo rucni rad
i direktni kontakt sa korisnicima,chatovi,mailovi,viber,skype ,itd,