MonadPlug.com push/native monetizacija

Dragi WebMajstori!

Predstavljamo Vam MonadPlug.com - najnoviji trend u svijetu Webmastera i Bloggera!

Native Monetizacija

MonadPlug.com Widget/Native monetizacija nudi sigurno najveći CPC/CPM na tržištu balkana, iz razloga jer je Monadplug.com povezan na sve DSP platforme i konektovan sa svim Advertiserima koji kupuju ‘online traffic’ odnosno web promet na balkanskom tržištu.

Samim tim, Monadplug.com garantuje transparentnost podataka i najveći CPC, samim tim što naš back-end sistem ne dozvoljava DSP sistemima da prikazuju nerealne podatke te vremenom smanje CPC/CPM - što je upravo trenutna situacija sa svim mrežama koje posluju balkanskom tržištu.

Native Feed Monetizacija

MonadPlug ima izdvojeni, ekspertni tim ljudi koji svakodnevno rade na optimizaciji vašeg prometa i prikazanih reklama - te sa našim proizvodima pokušavaju maksimalno monetizirati vaš promet i naplatiti vašu publiku. Nakon određenog perioda optimizacije (2-4 sedmice), vaš promet bi trebao postići maksimalni mogući CPC/CPM!

Proces optimizacije u ovom slučaju znači testiranje mnoštva različitih proizvoda/offera unutar Widgeta, sve do otkrivanja “working-route” koji će Vam zasigurno donijeti najveći mogući CPC za vaš promet, naravno u zavisnosti od zemlje porijekla i kvaliteta prometa, spola, starosti korisnika i ozbiljnosti vašeg portala.

Ono što je najbolja stvar jeste da, pored toga što budete plaćeni za svaki klik, naposljetku budete plaćeni i za svaki lead/prodaju koja je učinjena kroz vaš promet, što znači da vaš klik može imati vrijednost čak i do $10-15!

Push Monetizacija - Šta čini ovaj tip monetizacije ‘World’s Most Popular Monetization System Today’?

Naplatite korisnika kada nije na vašem sajtu

Vaš korisnik je kliknuo na “Allow Notifications”? U ovom slučaju, korisnik više ne mora biti na vašem sajtu da biste vi zarađivali od njega! MonadPlug sistem će na osnovu korisničke lokacije, uređaja, spola i drugih parametara slati određeni broj reklama te donositi vam zaradu za svaki klik koji vaš korisnik napravi.

‘User-Friendly’ Format

Push monetizacija je definitivno najjači trend u 2019. godini hit u svijetu online monetizacije! Samim tim, push notifikacije su vodile ka ‘break-through’ sistemu u online marketingu - “user-friendly” formatu online reklama. To znači da je reklama direktno dostavljena korisniku te da korisnika ne ometa u čitanju vašeg članka, ne utiče na smanjenje zarade na vašim ostalim kanalima, kao i da ne utiče na smanjenje vaše sveukupne posjete.

Garantirano najveći eCPM & Pasivni Income

Monadplug.com je listiran kao jedna od najefektivnijih platformi za ‘Push Traffic Supply’ na svjetskom nivou! Naša pokrivenost (Ad Coverage) je 99.8%, što znači da će vaši korisnici biti maksimalno monetizovani sa najplaćenijim notifikacijama/reklamama u tom momentu.

Neki ovu vrstu monetizacije nazivaju “Life-long Monetization”, što u prevodu znači doživotna naplata. Vaš korisnik je vaš sve do njegovog “unsubscribe” klika sa kanala notifikacija.

Šta možete očekivati?

  • Website sa prosječnim omjerom Desktop/Mobile (20%/80%) posjete može očekivati Conversion Ratio do 10%, što bi značilo da na 1000 prikazivanja modal boxa za notifikaciju bilo bar 100 korisnika koji su kliknuli na dugme “Allow”.

  • 5000 subscribera sa tržišta Bosnia/Serbia/Croatia za svoj životni vijek zaradi u prosjeku od 500$-1000$. Prosječni LTVS (Life-Time Value of Subscriber) iznosi 45 dana, dok skoro u svakom slučaju bude korisnika koji su pretplaćeni na vaš kanal mnogo duže, pa čak i nekoliko godina!

  • 5000 Subscribera sa tržišta Tier-1 (USA/CA/UK/AU/NZ) za svoj životni vijek u prosjeku biva naplaćeno $2000-4000 u zavisnosti od spola, starosti i interesa korisnika.

Koliko treba vremena da počnete zarađivati?

Nakon registracije na https://monadplug.com je potrebno dodati vaš URL na verifikaciju koja ne traje duže od 12 sati. Vaš sajt mora biti na SSL protokolu (HTTPS).

Ukoliko vaš sajt bude odobren, dobijate upute za integraciju.

Integracija Push Monetizacije ima samo 2 koraka:

  • Dodavanje MonadPlug ‘Service Worker-a’ u domain.com/js/osw.js

  • Dodavanje MonadPlug koda u header vašeg sajta

Nakon završetka instalacije, modalni prozor za subscribere će biti dostupan na vašem sajtu i vi od tog momenta počinjete skupljati vaše prve subscribere.

Potrebna su 24 sata da vaš sajt bude listiran advertiserima te krene sa distribucijom reklama i zaradom.

Isplata

Nakon završetka mjeseca, ukoliko vaš balans za taj mjesec iznosi više od $100, te ako ste unijeli vaše podatke o plaćanju (Paypal/Wire), naš sistem će vas isplatiti po sistemu NET15, što znači 15 dana nakon završetka mjeseca.

Adsense Kompatibilnost

Monadplug.com Native i Push monetizacija je u skladu sa svim propisima reklamiranja te garantuje sigurnost sa ostalim mrežama i nekršenje pravilnika.

Za sve informacije ili početak saradnje kontaktirajte naše Account Menadžere za tržište Balkana:

Tarik - [email protected] - Skype:tarik_1484
Faris - [email protected] - Skype:faris.s_4
Mersad - [email protected] - Skype:mersad.k_1

Za sve ostale informacije kontaktirajte nas putem Live Chat-a ili na: [email protected]

3 Likeova

Radi li ovo za adult sajtove?

1 Like

Da, također imamo razdvojene feedove za:

  • Mainstream
  • Adult
    vrstu traffica. Što bi značilo imamo razdvojene advertisere za Adult i ostali tip reklama/kampanja.

LP

2 Likeova

Zvuči dobro. Uskoro testiram i javljam dojmove.

2 Likeova

Pre 5,6 dana sam ubacio plug i evo rezultata

2 Likeova

@panda

Zahvaljujemo na podršci, rezultati će biti dosta bolji nakon određenog perioda optimizacija :slight_smile:
Uzdravlje!

Kakav je s AdSense i sličnim sistemima, dal krši njihova pravila i sl.

1 Like

Poštovani,

U postu iznad smo pisali i o tome. Ali evo malo detaljnije:

  • Native već koristite Adnow i slične sisteme, tako da ovo je isto sa bolji demandom/reklamama.
  • Push je monetisacija koja uopste se ne pojavljuje unutar Web Sajta tako da nema dodirnih tačaka sa adsense i njihovim sistemom, što znači da također nema problema.

Hvala i LP :slight_smile:

1 Like

Ups, do mene je… :slight_smile: U biti imam nekih solidnih pet cifara stalnih posjetilaca na sajtu dnevno, pa razmatram stanje stvari!

Hvala za info

1 Like

Meni zanima da li su Push reklame u skladu sa Google smernicama, tj. da li se moze dobiti Google penalty zbog ove vrste reklama?

Da li se MonadPlug moze koristiti samo za domace sajtove?

Poštovani,

Push reklame su u skladu sa propisima. Push reklame također nemaju poveznicu sa web sajtom i elementima sajta jer se ne prikazuju unutar web HTMLa nego direktno iz browsera.

Također mi imamo demand/advertisere u 200+ zemalja sto znaci da nam je pokrivenost za cijeli svijet tako da Vaša sva posjeta je monetizovana! :slight_smile:

Hvala i LP

@Panda koliki to broj subscribera generira 3500 klikova?

Jel ovo voI Srebrenik i ekipa, ne zelim da testiram i imam posla s ovim. S njima ko je radio nije nikad bio u plusu :slight_smile: A drže za informaciju ostalima …

1 Like

Možeš biti malo konkretniji?

Nekadasnji adsenseri iz TK, evo kako je laicki objasnio mi neki njihov sistem funkcionisanja za nekog ko nema pojma.

image

Strucnijem licu iz ‘nase firme’ , tražio sam po netu i prije mjesec dana kad su doticni koji znaju da radim adsense i još druge ljude kontaktirali i reklamirali ovo porukama, tad sam tražio po netu i ništa nisam našao i to što navodi da su poznati i vodeći nešto, nego tek ima pola mjeseca kako su počeli s tim i ima nekoliko placaju reklame na fb za nase podrucije i pojavljuju se reklame od tog monadplug, radi neke siće da prodam trafiku i sigurno u pozadini oni imaju veći korist nego ti sam.
image
Sva moja iskustva, čast pojedincima koji su bili fer, su veoma loša i negativna sa tim iz TK. Forum služi da svako iznese svoje mišljenje, pa tako i ja. Iz tog razloga ne vjerujem u to i reče da ne želim imati posla s tim :slight_smile:

2 Likeova

Nisu ovi iz Srebrenika, znam o cemu pricas hahaha

2 Likeova

Postovani m4k1,

Uz dužno poštovanje, monadplug postoji unazad 2-3 mjeseca. Sistem naše monetizacije se razvija gotovo 2 godine, mješate pojam sistema koji radi u backendu ( monetizaciju ) i monadplug ( front - platforma za publishere ).
Smatram da svaki komentar mora biti potkrepljen nekim dokazom, pa tako i Vaš komentar.

Također, već brojimo stotine publishera, ako iko ikada ne bude isplaćen za dio zarađeni, slažem se da to izađe javno. Sve do tada jako je ružno uzimati mene u kontekstu “ekipa iz TZ”.

Hvala i pozdrav.

1 Like

Kako da se probam registrovati kad nemam Skype :roll_eyes:

Poštovani možete da koristite Vaš broj telefona.

LP

1 Like