I ti isto da razmisliš pre nego napišeš nešto… ajde sad se skoncetriši se i razmisli dobro, ima brdo advertajzera koji plaćaju, ali ako nema publishera koji će na svojim sajtovima da objavljuju te oglase, nema zarade ni za te advertajzere niti za mondoplug, jel tako ??? Sem ako nešto ne muvaju pa ne prikazuju reklame na nekim svojim sajtovima sa lažnim trafficom, a svi znamo da ima i takvih mreža.
Ne da je reko, nego ima na desetak topica gde kenja po publisherima koji ga hlebom hrane, sećam se kada je taj Mondoplug krenuo sa radom Aydeen je bio poput devojčice i svima se ovde uvlačio, čim je malo ušo u keš odma parola “samo bahato” nije za džebe izmišljena ona poslovica, “ako hoćeš da vidiš kakav je neko stvarno, samo mu daj velike pare”.
A neću da komentarišem kako bahato govori o tome kako se publisheri žale na nepravilnosti: “i sad će tamo da mi dođe neki publisherčić da mi se žali” kao ono, boranija i uboga sirotinja. Publisheri se muče da dovedu posetioce i da obezbede traffic, a mondoplugeri kako ovde možemo da vidimo ne cene tuđ trud, već cene samo kešovinu.
To nisu rekli ni eBay ni Amazon nego si reko ti, a pošto su oni ozbiljne firme koje znaju da poštuju i cene svoje radnike i saradnike, sasvim sam siguran da bi se ogradili i od tebe i od mondoplugera.
Gluposti, musterija je vazda daleko bitnije jer je teze doci do toga da ti neko plati reklamu nego da neko tu reklamu objavi na svom sajtu.
Bukvalno si dao citat gdje je rekao da je advertiser donosi vecu vrijednost od publishera, sto je cinjenica u biznisu. Jel trebo da laze i kaze da vrijede podjednako? Posve je nebitno ovo ostalo sto pises, to ako je on prevarant il ovakav onakav je posve nebitno u odnosu na ovo sto je rekao, a sto je istina- lakse to publishera nego onog ko ce reklame platiti
Hahaha idi pogledaj onu moju temu za eBay, pa vidi kako izgleda kad neko prodaje stotine hiljada $ na eBayu, i kako se onda eBay ponasa prema prodavcima, a kako prema kupcima. Isto i za Amazon. I jednima i drugima su kupci daleko bitniji i to je cinjenica. Da 30% prodavaca prestane prodavat na Amazonu, oni to skoro ne bi ni osjetili, jer postoje alternative za sve tamo… da 30% kupaca prestane kupovat, onda bi bili u OGROMNOM problemu, i to ti dovoljno govori
Posjetitelj - kupac je na vrhu hranidbenog lanca.
Advertiser daje novce, ali čije? Novac koji je zaradio (će zaraditi) od posjetitelja koji će kupiti njegovu robu ili uslugu.
Između publishera i advertisera su oglašivačke agencije koje olakšavaju oglašavanje advertiserima i evidenciju provizije publisherima.
Jednostavno.
tako je kada se gleda iz ugla publishera ili advertisera
kada se gleda iz ugla posrednika (mreze), zadatak mreze je da nadje kvalitetnog publishera i kvalitetnog advertisera … s tim da je mnogo lakse naci kvalitetnog publishera nego kvalitetnog advertisera … izgraditi kvalitetan sajt je vremenski zahtjevno ali je jednostavniji posao od posla advertisera koji 24/7 prati kampanje, a/b testira, pali, gasi, przi novac, blacklista zone/sajtove itd. itd.
Ako smatraš publisher = online publisher (krivo:oglašivač), može.
Svijet je postojao i prije interneta.
Postoje i drugi kanali oglašavanja, TV, radio, tiskane publikacije.
Postoji i najbolji kanal oglašavanja koji još nitko nije uspio nadmašiti - usmena preporuka.
Jedno teoretsko pitanje za Vlada78.
Tko je za tebe advertiser?
Neka budala koja šeće s hrpom novca u kuferu i dijeli okolo agencijama da bi oni dio dali online publisherima?
Kakve to ima veze šta je on napravio, šta ti ceniš nekoga po tome koliko ima pare, a ne po tome kakav je čovek. Baš me briga što oni imaju pare, imam ih i ja i mnogi drugi pa šta ??? Pogledaj Vladimira Čiplića iz Nativ medie, dečko je napravio milione sa Nativmediom pa je i dalje normalan kao što je bio i pre nego što je počeo da radi sa nativ mediom, poštuje sve svoje saradnike, od onog najsitnijeg od onog velikog. A ne vidim nešto da se kod Nativ medie ljudi toliko žale na isplate, dok kod ovih mondoplugera na svaki drugi forum neko kuka i proklinje ih što su ga banovali i zeznuli za pare.
@webs123 ajde kaži mi koju škriptu koristi MonadPlug i ja otvaram sajt i agenciju. Ti mi budeš prvi pacijent, tebe ću da operišem kako treba ali zato narednih deset ljudi, jebali su ježa u ledja.
Pa ne ide to tako druže moj, ne daje se respekt prevarantima.
Kroz sam način razmišljanja ovog monadpljugera se da zaključiti o kakvom se liku radi. Dovoljno je samo da se pročitaju desetak njegovih topica i sve je jasno. Ovaj mi je najomiljeniji: “šta hoćete, kod google ads-a kada vas banuju nemate kome da se žalite, a mi vam ovde bar odgovorimo zbog čega ste banovani” On vas unapred priprema da ćete biti banovani i da vam zarađeni novac neće biti isplaćen.
Neka neka ne treba operaciju ću da ozdravim od čajevi. Za monadpljugeri ne znam tačno koju skriptu koriste ali ću da saznam pa ću da ti javim. Za Nativmedia znam da su preradili AdFlex skriptu od 39 eura i na njoj sgrnuli stotine miliona.
@Vlada78 Eto sad znam šta mi je činiti. Još kad bi upecao @simeon da bude moj Publisher, eto para ko čokolade.
Sada bez šale, ono što sam ja primetio jeste da Adnow radi pošteno sa nekima kao što je @simeon. Dok MonadPlug radi pošteno sa nekim kao što je avaz itd. To nije pošteno, i nije fer da se tako ophode, treba prema svima imati isti pristup.
Ma ovom monadplugu treba samo ići uz dlaku, kada ovde na forumu kaže da treba sve publishere streljati samo mu treba držati stranu, ovako: tako je bre pobij ta šta će oni tu da kukaju kada ih banuješ i kada im ne isplatiš zaradu. Pa valjda ti znaš bolje od te uboge sirotinje, koja je došla da zaradi koji euro da li su varali ili radili pošteno ! I tako kada mu povlađuješ dobiješ veću cenu klika i čak ti i isplate zaradu, što je veliki uspeh. I samo paziš da ne pređeš 100 eura jer neće mondo da ga pljačka tamo neki publišerčić.
Ja ovde pričam o vlasniku monadpluga i o njegovom bahatom ponašanju i odnosu prema publisherima i čekam kada će da se pojavi da ga pitam da li će ljudima da se izvine javno. Čisto sumnjam da hoće, ali barem ću da istrošim reč, a mene ako me se sete na dan bezbednosti sete, ako me se ne sete nikom ništa. Znaću da sam jednog čoveka izveo na pravi put…
Ako je vjerovati ovima iz Adnow, oni su jedno vrijeme i gubili pare sa mnom (to ono kad je ctr bio 4%), al eto, radimo jako dugo zajedno pa nisu isforsirali smanjivanje CPC-a, ili tako nesto… Samo su onemogucili neke eksplicitne reklame koje su donosile najvise zarade (a jelte, bile su neisplative po ovom nasem CPCu).
Elem, ja sam s njima prezadovoljan, iako je prije par mejseci bilo dosta bolje
@AdNow.com Hocu li ja ikada dobiti ikakvu naknadu sto radim ovdje kao crnac na promociji vase mreze?