Iste reklame se kod mene vrte ali njima placate 10 puta vise
Pa ti si goljo, nebitan si
Vjerujem da su na adsense imali veci cpc od toga s tim da su premium i na cijeli njihov kvalitet traffica.
Ali kako god ja sa vama konkretno nisam imao problema, niti sam ocekivao vise od onoga sto je i bilo.
Da imam sajt poput klixa sigurno vas tu ne bih drzao, nista licno… nego onako komentarisem.
Zašto ljudi konstantno imaju potrebu za nezadovoljstvom? Kreatore ove mreže znam toliko dobro, da tog ni sami nisu svjesni. Zajedno sa njima prije 5 godina oborili smo najveće američke kompanije u par navrata, ako mislite da ste sposobni i nešto znate kao što to pišete, izvolite pa kreairajte bolju stvar koja će biti “po pravim kriterijumima” i funkcionirati onako kako vi želite. To mi nikad neće biti jasno, izbacis reklame i završiti priču, ideš dalje. Čemu toliko nezadovoljstvo i potreba za pisanjem samo najgorih stvari o nečemu čemu bi svi voljeli da vladaju? S takvim stavom, nikad ne mozete postici status uspješnog web majstora. Najjači ljudi sa foruma su upravo otišli sa ovog mjesta zbog takvih nebuloza. Gurajte i valjda jednog dana budete jači i od AdWordsa! Samo naprijed!
Pa to sto nekoga poznajes licno, nije revelantan razlog da su npr dobri. Ja sa monadom nisam imao losa iskustva, ali drugi ovdje su pisali da jesu.
Sve u svemu saradnja sa portalom poput klixa je velika stvar i tu nema puno price.
Hvala,
Takodjer ako imate sajtove vrijedne “razgovora”, obratite se direktno meni, i monad je spreman placati i unaprijed za kvalitetne pozicije.
Hvala,
trudimo se, mnogo
Ispoljavat svoju nesreću na tuđem uspjehu je ništa drugo nego zavist i ljubomora. Po ovim komentarima najbolje bi bilo da Fejs, Gugl, i svi ostali ne postoje, jer eto oni ne valjaju, propadaju i najgori su. U tom slučaju da svi idemo tucat kamen i čekat jednu večeru danas, da bi preživjeli. Od ovog trenutka napuštam forum i idem graditi svoj život, a vi se preispitajte malo. Hvala i svako dobro!
Nativne reklame vecinom imaju najvisociji CTR, te eCPM bude znatno visociji na Native, pogotovo kada je premium feed odobren.
Lp
Ne znam na osnovu cega si zakljucio da je neko ljubomoran iz postova na uspjeh monada, pa ovdje svako bi prvenstveno volio da ima jaka takva mreza, to bi bilo dobrobit svakog na wm-u.
Pa napusti niko te ne tjera da uopste bude clan, svasta.
Ozbiljnost samo takva kada se dijele takve slike^^
e pa dragi @Aydeen pitam se zašto mreže poput vas (da ih ne nabrajam) odbiju prijedlog tzv. GARANCIJE na predviđene uslove…
da pojasnim…
naveli ste
a bi li vi pristali da mi napravimo međusobno garancije, ja vama garantujem da je traffic 100% ispravan i to garantujem tako da vam uplatim unaprijed 1000€ (ukoliko se otkrije da je fake traffic vi meni ne vraćate garanciju)
a vi meni stavite cpc 0,07€
moju garanciju od 1k€ mi ne vraćate sve dok koristim vaše oglase
mjesečni promet je više od 1M po G. Analyticsu
evo neka ugledni članovi ovoga foruma kao što je @limenka2017 @steelmaiden kažu je li ovaj moj prijedlog velikodušan i pod svim garancijama!? Pa da sada vidimo to vaše cijenjnenje poštenja i dobrog trafica
Pozdrav,
CPC je dosta dinamicna stvar, ovisi od mediabuyera i Vase kvalitete traffica.
Zapravo isti teaser/creativa jednom sajtu poput klix.ba i slicno ce biti placena vise jer EPC koji ostvari mediabuyer je znatno veci radi kvalitete sajta, tzv. utjecaja.
Ne znaci da isti broj klikova sa drugog sajta ce napraviti isti revenue.
Svakako, mozemo da pokusamo naravno.
Lp
Nisam ti ja bas ugledan ali svakako podrzavam a u isto ne mogu se nasi portali izjednacavati sa ovim tipom poput klixa. Kao sto @Aydeen kaze to je utjecajan portal, koji mora imati povlastice i veci cpc
Ali ako ti je milionska posjeta a nije facebook traffic ne znam zasto ti ne bi ponudili slican cpc. A uz to dajes garanciju ovu.
ako ostvari interakciju nakon klika na reklamu ili još bolje kupovinu toga što se reklamira, za mene je isto ili došao sa klixa ili sa mog portala, i tako bi trebalo biti isto svima nama
je 90% je facebook traffic, ali kakve to ima veze ? opet dolazimo do toga da je interakcija, kupovina i sl. ostvareno i samim tim nije bitno je li došao sa facebuka ili marsa ??
kod mene je 70% publike dobna skupina odnosno ciljana skupina koju zanima baš ono što nudi monad (problemi sa pretilosti, vene, hemeroidi, i sl.)
kontaktirao sam u pp @Aydeen pa će mo da vidimo šta tu imaju za reći
Ima smisla i ja tako mislim, ali svaka oglasivacka mreza drugacije. I meni nema razlike ako je ciljana publika i sve to, ali eto svaka mreza manje smatra kvalitetnim facebook traffic.
Nisam strucnjak u tome pa ne mogu komentarisati, pisem iz iskustva sa moje strane, svaka mreza je vise cijenila organsku i direktnu posjetu.
znači ti publiku iz spam fejsbuk Zdravlje grupa porediš sa direktnim posjetama koje klix ostvaruje?
fol je što je klix publika u svakom slučaju ozbiljnija od fejsbuk publike koju čine penzioneri 60+ kojima je za sve na svijetu kriv čip, 5g i bil gejc
a ozbiljnija publika donosi i ozbiljnije konverzije, zato je publisheru rpm 10 puta veći
Upravo zato je posjeta sa google searcha najvrjednija
@korisnik9758789 držim te za ozbiljnog i profesionalnog forumaša, ja te sada lijepo molim da mi se ispričaš, jer si me uvrijedio!
nikad nisam išao k tome što si naveo, imam portal i fb stranicu, koja uopće nema veze sa zdravljem.
Fb stranica je transparentna vidi se broj šerova lajkova komentara, profesionalna je niša i nije opća!
Uvrijedio si me toliko kao da ja tebi bezrazloga psujem nešto na rasnoj ili vjerskoj osnovi!
evo ja ti se izvinjavam ako te pogodilo
ja nemam ništa protiv fb saobraćaja, ja baš sad ovih dana gledam da testiram jednu metodu na fb … ništa ne treba izbjegavati
tebi svaka čast na stranici
ali fb saobraćaj se ne može porediti sa direktnom posjetom ili posjetom sa googlea … zaraditi se može, ima načina monetizacije, sve to stoji … ali premium sajtovi su premium sajtovi