MonadPlug & MonetizeAd - razmjene iskustava

Zašto imam filing da si dobio cenera da skrećeš sa teme. :wink:

Otvori temu AdNativia, pa ćemo te tamo ganjat. Ali osjećam se da si njihova kopija, koja ovdje skreće temu vrti loto drugi put. Tvoj svaki post je asocijacija da si kao i ovaj gore njihov bot.

Niko te nigdje prozvao nije, a ti sebe trpaš i braniš od nikog. Ako je to marketing tvoje firme i pristup marketingu, onda halal ti ćufta ako nadješ nekog da ti dodje na taj način.

Ima ona izreka “Ko o čemu, kurwa o poštenju”.

5 Likeova

I Vidovita Džemila, Vidovita Azira (gledala u kašike) itd…

Koliko je nama poznato, oni reklamiraju svoje čajeve i u Italiji, Španiji i još desetak zemalja. Koriste iste mreže za reklamiranje kao i ovde. Da li su tamo na svim portalima? Pa naravno da nisu. Tamo imaš kompanije koje koriste nativno oglašavanje za promociju ozbiljnijih biznisa, pa samim tim čajevi ne mogu da dođu u prvi plan. Kako da se on istakne sa svojim čajem kad imaš jedno osiguranje koje plati deset puta više po kliku. A mi ovde imamo jednu industriju koja zvrji prazna i oni to koriste.

Nego, možemo mi njih lako da zabranimo i to za jedno poslepodne. Pogledajte gde se oni reklamiraju, oglasite svoju uslugu, ponudite veću cenu od njih i gotova stvar. Da jedni čajevi preuzmu tržište, smešno.

Ej nemoj ko da bi šta loše reko o @AdNativia ipak oni daju 0,01€ za klik, dok monetize daje 0,00001$ za klik (pričam iz iskusta ito velikog. Inače u isto to vrijeme Adnow mi je davao 0,06$)

Znači, obadvije mreže vrte reklame za čajeve i hemeroide, i guraju priču ne mogu više da daju jer oglašivači nemaju veći budžet, a ti isti oglašivači okreću MILIJUNE preko naših stranica.

Inače ne volim pisati psovke ali @AdNativia i @Aydeen MRŠ

5 Likeova

Nije problem što se reklamiraju vec je problem kako se reklamiraju.

Reklamiraj kao lijek ali ustvari prodaju caj (dodatak ishrani kako to oni vec zovu)…

U pravu si ista je to bagra jedino je Google revelantan kad ti neko klikne iz vana zna otici cpc i po 2-3 eura po kliku Adnativia monetize pa i adnow da ti Trump klikne neces uzeti vise od jednog feninga a sto je najtuznije reklame im sve iste prevarantske svi uvaljuju lazne cajeve i lijekove po 10 puta vecoj cijeni nego sto vrijedi.Tako da samo Google oglasi zakon su ove bojkotovati nase sve domace

2 Likeova

Konačno da neko pogodi suštinu. Problem je način oglašavanja, potpuno se slažemo. Nativno oglašavanje treba da bude transparentno i istinito. Mi smo o ovome mnogo puta pisali i na našem blogu i na društvenim mrežama, ali nismo imali kome.

Šta je poenta nativnog oglašavanja? Pa, poenta je da se uklapa u okruženje gde se pojavljuje.

A gde se pojavljuju nativne reklame? Pa, na portalima.

Kakvo je okruženje na portalima? Na portalima su članci.

Dakle, kako treba da izgleda reklama koja se uklapa u to okruženje? Pa, reklama treba da bude u formi članka.

Da li taj članak treba da bude istinit ili lažan? Ovo ostavljamo vama…

Postoji i nastavak…

Članci obično ne mogu da se koriste za prodaju, već za preusmeravanje korisnika na sledeći korak. To može biti pretplata na mejl listu, neki popust, besplatan vodič…

Pitanje je zašto naše kompanije ne koriste ovu metodu oglašavanja i na taj način ne potisnu čajeve.

U Italiji, Španiji i drugim zemljama čajevi nisu u prvom planu.

Zašto nisu? Pa, ljudi jednostavno koriste razne metode oglašavanja, testiraju, probaju, eksperimentišu… Gledaju šta im je povoljnije i efikasnije.

A kod nas? Pa, kod nas se guraju na 1-2 “proverene” platforme.

A ostale platforme? Pa, smatraju se prevarom, trebalo bi ih zabraniti.

Ne bih previše da ulazim u polemiku oko ovoga jer nisam ljubitelj native ads.Jedino što sam na sajtu nekada dugo vremena držao je bio ADnow i bili su ok meni lično.

Ako se pitate što ADNative mora da komentariše ovakve stvari iako nije reč o njima jel… već o MonetizeAD je fazon da su nekako indirektno ugroženi i oni pa moraju da se i ono “peru” od ovavkih optužbi sa drugih native mreža.

Ovo je na neki način i indirektni “udar” i na njih jer ako krene domino efekat (ko što može da se desi vrlo lako) oni ,mogu da ostanu i bez posla i novca!

Jer ako se ustanovi (sad za sad pravno, niko nije kriv dok se pravno ne proglasi krivim) da je MonetizeAd teška prevara i muljavina ovim može i AdNative da (eventualno) propadne kao kompanija. Tako što će masovno narod i publisher sajtovi odustajati od njih i od ovakvih reklama (proizvoda) kao i sličnih native ads mreža…

Stekao sam osećaj čitajući njihove postove se sad kaooo… “opravdavaju” na netu i ovde na forumu , publisherima kao i narodu da su oni - ADNative, okej i profi kompanija i jedini ispravni. Da kod njih toga nema i ako se kod njih tako nešto pojavi (muljanje s proizvodima) da oni nemaju nikave veze s time.

I da sad hoće na neki bizaran način da privuku potecijalne nove publishere da dođu kod njih i da sebe izreklamiraju da su najbolji, i profesionalnci u svom poslu

Ličnio smatram da native ads u državama Balkana (sam koncept) je totalno promašen**. I da su za ovakve stvari (koje se danas dešavaju) najviše krive same native mreže jer su dozvolile da im je novac advestera preči od onoga što prikazuju narodu.**

Podjednako su krivi i advesteri jer nude narodu laž , a narod danas je polupismen,nepismen ili toliko bolestan da bi isprobali i pojeli drobljeni kamen da im neko kaže da pomaže njihovoj bolseti

3 Likeova

Uglavnom se slažemo sa većinom toga što ste napisali. Nativne reklame na našim prostorima su takve kakve su. Iskreno bi smo voleli da su bogatije sadržajem i da korisnicima nude više vrednosti, jer upravo to predstavlja srž nativnog oglašavanja. Ipak, postoji razlika između onoga što bi smo voleli i onoga što realno tržište traži i pruža.

Da osvjezimo temu, posto ovaj ocigledno pokusava da skrene sa glavne teme:

• Prevarant drzi govor na konferenciji :slight_smile:
2 Likeova

I Hanka to “podržava”, pijući njegov čaj :grinning: Screenshot by Lightshot

1 Like

Cisto da bih potvrdio da je MonetizeAd/Limited Charm vlasnici svih ovih laznih sajtova/domena, upravo sam potrosio 400e na RDDS svih “scam” domena koje sam uspio naci, tako da najdalje do utorka bi trebali svi imati pristup imenima vlasnika domena, pa cemo odatle dalje istrazivati ko su i sta su :slight_smile:

6 Likeova

Ako nastaviš tako, uskoro bi moglo biti objavljeno da se “Biznis konferencija” premiješta u Istambul ili da se dotični od tamo javlja videolinkom…hahaha

jbg, $24,000 sam morao isplatiti iz svog dzepa, jer doticni je na pocetku svoje karijere bez “rijeci” obrisao nas partnerski nalog.

Uskoro krecu objave i u srpskim i bosanskim publikacijama o njegovim “skromnim” pocetcima koje toliko prica :slight_smile:

A o gospodinu “biznis guruu” Vladi necu pricati. Ako si sjedio sa 200 ljudi i intervijuisao ih, ne mora znaciti da si odjednom guru :slight_smile:

4 Likeova

ovo ono kao kad bivsa zena hoce da zagorca zivot :smiley:

1 Like

e bukvalno tako :slight_smile: zao ce mi biti samo ljudi koji su tamo zaposleni jer mnogi nisu potpisali da rade na prevarama, nego samo da zarade za zivot. al sta je, tu je :slight_smile:

Ne, slobodno vi nastavite gde ste stali. Ne želimo da se nativna industrija kompromituje, jer stvarno smo puno uložili i u edukaciju firmi i svašta nešto. A što se tiče ove firme, nas zaista nije briga šta će s njima da se desiti. Uostalom, ne koriste oni samo nativno oglašavanje, evo čovek je objavio skrinsnhot sa Fejsbuka ili odakle već.

dođe mi da kupim ono LIVE paket pa da pratim ovaj dio… ali znam da je ajdin već spreman na ovo i da je podmazao ljude koji će odrediti ko će postaviti pitanje i slično… para je tu izvrtila i posložila… nisu to amateri

1 Like

Ruku dajem da je to igra u prazno. Ovo je BiH zasticen je ko medvjed… Politika, punac, veze, kes mozes u BiH tad sta hoces…Bezveze samo bacas pare ako stvarno jesi