Dobro Jutro!
Prije svega zelim se zahvaliti @korisnik9758789 za podrsku ( upratio sam Vase pisanje o nama i ranije
)
@Sacir_Satko - > Takodjer zahvaljujem na ukazanom Bugu. Naime u momentu radimo na mnogo projekata tako da ‘promakne’ ali tu ste Vi da ‘pomognete’ :).
Monadplug.com
je platforma koja je cisti front i prikaz za publishere onoga sto smo razvijali poslednih 16-18 mjeseci, a to je upravo Push Monetizacija. Trenutno smo sigurno jedan od najvecih SSP-ova sa najvecim inventarom na nivou svijeta, te generisemo preko 1.000.000 klikova dnevno i preko 500.000.000 Impresija, sto je u ovoj nichi jako tesko ishendlati, i ispratiti da svaka notifikacija/impresija bude covered by ad.
Mi nismo obicni push notification servis poput OneSignal i slicno. To je ‘šega’ napraviti rekao bi, obični user collection tool sa finim pregledom i opcijom da Vi sami šaljete notifikacije. Mi smo razvijali tehnologiju u drugom smijeru, ulagajuči na dnevnom nivou novac u kupovinu subscribera i ‘ganjajući’ ROI na dnevnom nivou, proces je trajao jako dugo dok nismo svaku moguću zemlju optimizovali, dok nismo napravili know-how koliko zapravo jedan korisnik treba da primi reklama na dnevnom i satnom nivou da bi bio zadovoljan i Publisher, a korisnik da bi se što duže je moguće zadržao prije unsubscribe.
Takozvani RPS ( Revenue Per Subscriber ) na svakom GEO nam je sigurno najvisočiji u industriji jer smo mi “morali” da optimizujemo svaki mogući Sub da bi na naš ulog u testiranju napravio uopšte ROI.
Ostale mreže koje sada kažu da imaju “monetizaciju” imaju jako mali demand i sigurno nemaju ekskluzivitet ugovora sa Advertajzerima koji mi imamo, mi ga imamo radi volumena koji in-house radimo. Drugim riječima - mi smo naši najveći Advertajzeri na regionu, a uskoro i šire.
Sama naša pozicija u ovom svijetu marketinga, DSPs/SSPs nam otvara mnoga vrata, i najzad otvorili smo taj, monadplug.com
gdje želimo podići nivo na stepenicu iznad.
Također neki su upućeni da mi pored biznisa navedenog radimo i Health&Beauty industriju ( Affiliate Marketing ) što je zapravo i jedan od ključnih stvari, na sav ovaj traffic dodati distribuciju/prodaju naših in-house proizvoda koji će po prodaji da donosi publisheru dosta više zarade nego obični klik prodat advertajzeru.
Jako je teško definisati koliki je “CPC” koliki je “CPM”, jer zavisi od masu faktora, vašeg audiencea, Geo subscribera, starosti subscribera, demanda ostvarenog za Vaš sajt i slično, tako da mi sa naše strane vidimo dosta varijacija.
Ono što možemo reći je da svakodnevno radimo na optimizaciji i dotezanju sistema do zadnjeg detalja, da svaki subscriber bude maksimalno naplaćen.
Još jednom, zahvaljujemo Vam se na pažnji i ukazanim “bugovima”. Mnogo sreće Vam želimo u radu i U zdravlje!