Možda bih prodao posao (firmu+web), mišljenja?

Dakle, namjerno sam stavio u birtiju (jer nije konkretna ponuda, već tražim mišljenja).

Moderator je svejedno ipak temu prebacio u, po njegovu mišljenju, prikladniju kategoriju, topic je preozbiljan za razgovor u birtiji.

Obzirom smo odlučili otić iz Hr, razmišljamo supruga i ja prodati cijeli posao. Ne mogu ga dati na prodaju na neki site za prodaju web stranica jer je cijeli posao baziran na Hr područje.
Posao nam godišnje donosi oko 14.000+ eura(vidljivo po bankovnim izvadcima). Posao se sastovi od hostinga za nekih 30-ak klijenata, zakup domena za njih, jedne online aplikacije za fiskalizaciju računa i vođenje skladišta (Software as a service) koju koristi nekolicina klijenata (prvenstveno jer tu aplikaciju nisam gurao u korištenje već su ljudi sami pronalazili i registrirali se), i nekih 15-ak stranica za oglašavanje smještaja (staro oko 8 godina).
Ciljam na cijenu od oko 10.000 eura, po mogućnosti s preuzimanjem i tvrtke kako novi vlasnik ne bi mijenjao brojeve žiro-računa koje klijenti već imaju i na koji uplaćuju (tvrtka nema nikakvih dugova).
Što me zanima:

  • da li je moja ciljana cijena za cijeli posao ok?
  • postoji li realno kupac za to, da se ne blamiram? :slight_smile:
    Hvala!

ako je 14000 eura čisti profit, onda vrijedi.

Od godišnjih troškova ima hosting (oko 200 eura godišnje) i domene (otprilike oko 700-800 eura ukupno uključujući i klijente). Knjigovođa i plaća se plaćaju iz toga, naravno, nismo u sustavu PDV-a.

1 Like

Firma je JDOO?

Cijena je OK. Jel to na podrucju Zagreba? Mislim jel osoba mora biti na podrucju Zagreba?

Koji je rok za prodaju?

Steta sto crypto je u banani a sav novac mi je tamo (lol), zato me zanima rok.

1 Like

Jdoo, registrirana prije 2 godine (prije toga smo funkcionirali preko UK firme). Znam da je jeftinije i manje zafrkavanja sa otvoranjem novog jdoo ali onda korisnici drugačije to gledaju (govorim iz iskustva). Službeno još nije u prodaji, razmišljamo dati na prodaju u 11-12 mjesecu (do tada se nadam naći posao vani). I mali ispravak, nije 14.000 godišnje, 14.000 je ove godine (od siječnja do ovog mjeseca, žena me ispravila :slight_smile: )
Da, na području Zagreba je (Sesvete). Za detalje molim inbox, obzirom ne bih još sve javno :slight_smile:

Ja bih probao pronaci listu ovih vecih domacih hosting firmi tipa orbis, posluh, plus.hr, avalon, totohost ili koji vec rade dobro u hrvatskoj i pokusao pronaci neku vezu za kontakt ili stupiti direktno sa njima u kontakt radi moguceg preuzimanja.

Mislim da bi to rado docekali jer prodajes razradjen biznis poprilicno jeftino.

Mada nekako mi to djeluje visok prihod za 30tak klijenata, a cijena zavisi i jesu li dugogodisnji klijenti i koliko je prihod od tih stranica za smjestaj. Mozda razdvojiti stranice i njih prodati posebno.

@dmitrecic

Imas pm, pa vidi.

  • ISPRAVAK/DODATAK
    Nakon pregleda izvoda od prošle godine (koje supruga nije znala kako napraviti preko ebankinga :smiley: ), promet je od veljače 2017 - veljače 2018 = 21.500+ eura.
    Dakle, i cijenu posla bih korigirao, bila bi između 15.000 i 18.000 eura.

Još nismo odlučili prodat posao - ovaj post sam postavio kako bih prikupio informacije ima li zainteresiranih generalno i koji su u stanju platiti i preuzeti posao.

Veliko hvala onima koji su se javili s konkretnim ponudama (vrlo primamljivim)! Međutim, molim vas da shvatite da ne mogu prodati posao prije nego nađem posao vani, moramo živjeti od nečega do tada :slight_smile:
I svakako ću vam se javiti prvima prije nego stavim “službeni” oglas na forum da prodajem posao (za slučaj da ste još zainteresirani). Ako se odlučimo na prodaju, to bi bilo u 11 ili 12 mjesecu ove godine.

evo daj oib firme, i provjerim na poslovnoj hrvatskoj,stanje. Promet bruto, dobit, i sl

Kad dođe do odluke o prodaji kupci će (u inbox) dobiti sve podatke (naziv i oib) kako bi izvršili sve željene provjere, te je obvezan sastanak gdje će imati uvid i u internet bankarstvo i moći će pregledati sve transakcije, uplate i promet, kao i sastanak s našim knjigovođom i pregled svih poslovnih knjiga i izvještaja. Nismo djeca :slight_smile:

Po mojem mišljenju ćeš teško naći nekoga tko će istresti odmah tolike novce. Ne kažem da nećeš, samo teško.
Zašto i to ne bi ustrojio kao pasivni prihod? Nađi firmu koja će ti voditi klijente (posao) uz naknadu.

Pa razmišljamo i o mogućnosti da je supruga nastavi voditi iz NL, a sa knjigovođom dogovorimo detalje oko slanja dokumenata i dodatnoj punomoći (i imenujemo ga čuvarom firminog pečata :smiley: ). Zato velim - da razmišljamo o opciji prodaje - ne da je prodajemo sigurno. Međutim, dodatni novac uvijek dobro dođe kod novog starta u novoj državi ako zapne- stoga razmišljanje o prodaji…

Nemoj prodavati. Zasto da prodas? Kad prodas, gotovo je, pare ce nestati. Ovako ces imati bar neku zaradu. Na kraju krajeva, vidis kako ce to ici na daljinu. Bolje 15k eura nego 0k eura.

Da sam u Zagrebu, kupio bih. Ovako je komplikovano.

@dmitrecic, nemoj prodavati! Kada dodjes u NL mozda ces stupiti sa potencijalnim klijentima po pokrenes slican posao u NL. Ovo ti moze sluziti kao primjer kako radis, itd.

@dmitrecic

Zanimljivo, ako odlucis sta sa ovime slobodno me kontaktiraj.

1 Like

Imam iskustva i kontakte kod prodaje web hosting klijenata. Prodavao sam svoje klijente i bio broker. Za vise informacija posalji privatnu poruku.

Konkretni odgovori na tvoja pitanja.

  • Tesko je dati tocnu valuaciju na osnovu datih informacija. Na prvu mi se cini niska, pogotovo ako si vec dobio nekoliko ponuda u inbox. Iako, to sve treba uzeti sa dozom skepse. Svi vole biti hrabri i davati ponude, ali rijetki mogu otvorit kesu i isplatit preko 10.000 odnosno 20.000 eura.
  • Kupci postoje, to garantiram.

Sretno s nalazenjem posla u inozemstvu.

Smijesan je to broj klijenata 30 sto se barem dijela hostinga tice tako da ja bih prodo ako imas ponudu po toj cijeni, ako si planirao tu cijenu ona je sasvim okej i mislim da vrijedi te pare zbog tih stranica za oglasavanje smestaja. Ja imam nesto slicno malo vise klijenata i prohod, ali bih odma prodao da mi neko ponudi tu cifru bez razmisljanja. Tako da ako nemas mogucnost da to funkcionise dok nijesi tu onda najbolje da ponudis nekoj postojecoj firmi da preuzme klijente. Da se ne opterecujes kako ce se oni naplatit itd. sto se tice toga da ostane isti ziro racun.

Što ste navalili na hosting :smiley:
Hosting je tu samo kao pomoć klijentima da ne plaćaju na jednoj tvrtki hosting, drugoj tvrtki domenu, a treća strana da im povezuje domenu sa stranicama i održava stranice. Hosting niti domene općenito nisu u ponudi za “slobodno tržište”, već prilikom izrade stranica klijentima nudimo i to “u paketu” ako žele. Naveo sam to jer je i to dio (malog ali konstantnog) prihoda.

@Goran_Duskic

Za kupnju businessa se isplati uzet i kredit.
Danas su krediti povoljni, 20 k eura na 10 god. , 1800-2000 kn anuitet mj.