Od cega drugo nego od reklama skamerskih koji prodaju razne lazne preparate sto rade i 99% svi ako ne to onda neki baner od kladionica i to je to
Bitno je napisat zaradio sam, a koja je poenta ako ne napišeš neku ključnu informaciju kao što je affiliet mreža.
@Goci to je bez drugih prihoda tipa adsense, adskeeper itd. Ovo može svako ko umesto prozivanja po forumima uradi sledeće. Uloži vreme i malo novca u sebe, čak moze i bez novca. Edukacija nema cenu, čovek se uči dok je živ.
@afrodita333 ne radim sa nikakvom mrežom, jednostavno u svojoj nichi pronadjes firmu i napravite dogovor koji završite tako što potpišete ugovor izmedju dve strane.
@televizijapresenta nisam baš razumeo pitanje ali prepostavljam da te zanima tačno na koji način uspevam da dodjem do baš onih ljudi kojima može odgovarati moja ponuda.
2024 godina je i običan FB Pixel više ne radi sam posao, mnogi browseri stopiraju podatke koje želis preneti Facebooku i zato u 2024 godini se koristi obavezno Conversions API. Uzmeš lepo server preko stape i plaćaš 20 do 100 eura mesečno i tu skladištiš podatke koje sa tog servera šaljes onda Facebooku.
Onda transkacija podataka koje si skupio uz pomoć FB pixela ide tako da sa svog servera šalješ direkno Facebooku a onda Facebook koristi te podatke kako bi što bolje pronašao tvoju ciljanu grupu. Onda dobijaš mnogo jeftinije events rezultate. @televizijapresenta ako imaš pitanja slobodno pitaj, ali mislim da sam ti dao odgovor na tvoje pitanje.
Facebook je prepoznao potencijal ( ) i mogu dnevno trositi dovoljno toliko da mogu skalirati do mile volje.
Upravo tako u potpunosti se slažem s tobom!
Da li je legalno promovisati te online kladionice i kazina?
Malo ću uzurpirati temu vezano uz edukacije koje je @pablo spomenuo.
Otvorio bi temu za postanje linkova na dobre edukacije (Youtube, sajtovi,…)
Da otvorimo posebne teme u svakom od podforuma - Zarada, SEO i tražilice, Društvene mreže?
Ili da otvorimo jednu temu u podforumu “Stručne teme” pa tamo sve trpati.
- Jedna tema u Stručne teme
- Odvojene teme u podforumima
Kad se toliko priča o edukaciji i ulaganju u sebe da vidimo ima li želje za sheranjem znanja na taj način.
I ti svasta pitas pa vidis da je kladionica na svakom cosku i svaki sajt skoro danas ima neki baner od neke kladionice velike se tu pare vrte
Nastavlja se u istom ritmu. Ponavljam ovo radim sa domaćim sajtom, zato smatram da ovo nisu loši rezultati ali ja sam svoje ciljeve postavio mnogo dalje. Videćemo.
U Srbiji jedino ne možete reklamirati strane kladionice jer Srbija ne dozvoljava klađenje na stranim kladionicama.Tako da se svi pokušaju legalno da se dođe ( bez VPN) do njih je zabranjeno i blokirano .A sam baner kada bi se postavio vodio bih do blokade sajta kladionice od strane države.
Svaka cast, nadam se da ces to nekako jos skalirati. Evo ja radim stranice u niche turizam i koristim travelpayouts affilite program (primarno getyourticket i rent a car).
Nedavno sam dobio uplatu od 400 USD (toliki je prag i to mi je jedina mana trenutno, postoji opcija i paypal 50 USD) tako da eto nije lose + AdSense bude od samo tog sajta oko 80 evra. Mesecno bude oko 30-ak konverzija sto na kraju meseca izadje oko 130-150$ ali zimi mi je uvek slabije, leti zna bidi i do 60-ak konverzija.
Kako se radi preko njega, možeš li da pojasnila malo? To je baza više sajtova za bookiranje, ili kako? Postavljas linkove u konkretnim oglasima za smeštaj, pa kad se klikne vodi na Booking, ili negde drugde?
Hvala
@Dusko iskreno sada kada sam podesio ceo sistem na auto pilotu, sada jedino što se fukusiram i učim kako ovo sve na najbolji način skalirati. Radim na tome ali ne želim uzimati nikakve agencije već želim da sve do kraja sam naučim kako bih u budućnosti znao šta se i koliko može.
Naravno ako se biznis širi smatram da trebate imati agenciju koja će vam voditi marketing ali onda ne može niko da vam prodaje muda za bubrege. Već ćete sve držati pod kontrolom.
Da ne bude da kačim samo motivacione fotke, evo i troška za mesec dana oglašavanja na Facebooku. Sve u svemu ovaj mesec sam izašao jako dobro, u Januaru sam spremio budzet 5k za reklame pa idemo da skaliramo sve ovo.
Zdravo, mogu naravno.
Kada sam pocinjao sa ovim nisam bio zadovoljan samo zaradom od reklama pa sam trazio sta mogu jos dodati kao nacin monetizacije. Booking mi nije bio opcija posto mi se ne svidja trajanje cookie-a pa sam od jednog prijatelja iz Splita koji radi affiliate za plitvice i split (mislim da radi rent a car najvise) dobio preporuku za travelpayout.
On objedinjava vise affiliate programa za rezervzacije avionski karata, smestaja, rent a car, tiketa itd… Ja najvise radim rent a car i tikete (koristim getyourticket). Kada neko klikne na tvoj widget i kupi neku ulaznicu sa getyourticket ti dobijas proviziju od 10% mislim.
Trajanje cookie-a je oko mesec dana. Evo kako izgleda u dashboardu kada neko kupi tvoj tiket (madjarski sajt):
Mogu se koristiti linkovi ili widgeti konkretno za ovaj affiliate program. Recimo za avionske smestaje i apartmane moze se podesiti i white label (npr flights.drmko.com). Tu opciju ti podrzava hotellook, koji je meni bas bio dobar jedno vreme ali mi je taj clanak nazalost pao i pretrazi.
To ti je kada imas opciju za pretragu smestaja kao na bookingu recimo ali sa tvojim brendom sajta. Znam da je jedno vreme ovaj sajt koristio whitelabel od travelpayouts mislim da i dalje to radi: Putovanja - Jeftina putovanja
Sto se tice payments metoda ovo su ti:
Nadam se da ti je bilo korisno nesto od ovoga, Pozdrav.
Bok Duško.
Hoće prijatelj iz Splita, ha?
Nego, jesi li i sada travelpayout affiliate , ako da, jesi li i white label?
Nisu Jeftina putovanja - travelpayout affiliate, to je malo napredniji website i oni su aff. booking.com i ryanair.com, možda i još koga, no neću te pitati o njima, reci mi ti;
čiji si affiliate i jesi li white label?
No, ovo je bio samo uvod u glavno pitanje; bilo ovako ili onako, kako dovodiš posjetu na svoj website ili link?
Kao jedinu opciju vidim da su to plaćeni oglasi preko Googlea ili FB-a, da li konkretno na neki travel line (avion ili nešto drugo), grad ili hotel?
Sretan Božić i Nova godina tebi, ali i mojim dragim kolegama i prijateljima na Forumu.
@c3po
Bok i vama.
Znam da su pre koristili travelpayout whitelabel za hotellook, mozda pre 2-3 godine jer sam kontaktirao korisnicku podrsku travelpayoutsa kada sam zeleo da ugradim white label poput tog sajta i potvrdili su mi da oni to koriste.
Sto se tice tog prijatelja njega sam upoznao prepiskom na sub redditu affiliate marketing posto kao sto rekoh u prethodnom postu on koristi travelpayouts program za Plitvice i Split i eto covek se udostojio da mi odgovari na par pitanja.
Sto se tice whitelabela na travelpayouts-u njegova ugradnja obicno dolazi uz affiliate programe koji nude apartmane i letove. Konkretno ja sam bio koristio whitelabel jedno vreme od affiliate programa hotelltook ali nisam imao puno uspeha sa njim posto mi je sajt jos uvek imao malu posetu, mozda sam imao 10-ak konverzija za 6 meseci tako da ne mogu bas puno o tome da vam kazem. Ono sto je po meni benefit jeste trajanja cookie-a koji obicno bude mesec dana. Njega sam maknuo jer mi je malo sporije radilo, trebalo je par sekundi da se ucita i iz nekog razloga mi nije radio kada bih dodao claudflare na sajt, no dobro.
Kada je rec o nacinu na koji dovodim posetioce na sajt to je uglavnom organska poseta, kao sto predpostavljam dobar broj ljudi radi ovde. Nisam neki strucnjak za te SEO stvari ja to sve radim po osecaju. Nekad nadjem neki sajt koji mi je zanimljiv pa ga provucem kroz ahrefs i semrush i vidim kakve linkove ima, ako su neki mozda besplatni ja to zapisem u notes, citam malo forume blackhatseo i reddit pa vidim sta tu ljudi pisu. Recimo ponekad na microworkers uplatim neki depozit 20-30$ i napravim kampanju da ljudi sa karmom komentarisu na temu koju sam postavio i sadrzi moj link sto nije uvek uspesno posto nekad vas banuju ili vam obrisu post zbog spamovanja ali dobro.
Hvala na cestitakama, zelim i ja vama puno uspeha u poslu i zdravlja. Pozz…
Nije li booking aff dost ateze dobiti?
Kako stojis sa ai, jesu propali, prezivili ili napredovali
neki pogaseni u decembru… ostalo je onako… nesot cak i dobilo onda u januaru, pa ppet malkoc palo… sve u svemu go ■■■■■ al gura… kaplje nesto i nije lose a nisam dodao sve na adsens
Kod mene par pokusaja svi se ugasili prosli mjesec. Nisam doduse nista ni ubacivao izgubio
volju kako pogleda da ode sve na 0
Kakvo je stanje sa domacim sajtovima i zaradom u februaru i martu?