Na koji način zarađujete od domaćih sajtova

Imas li ijedan ai na engleskom, ja se poigrao nesavno i fino krenu i onda stande rangira samo za 28 pojmova.

Kao da ne pusta engl…

nemam na eng, a tesko i da se isplati kad su sanse da se probijes gotovo nepostojece

1 Like

Ljudi, prošao sajt na adsens, a imao thin content jako dugo. Samo sam uradio redizajn, promijenio temu i prošlo. Našao sam na redditu kako neki lik to savetuje, i nisam vjerovao da će upaliti, ali jeste. Pa čisto da znate, možda još nekome bude od koristi.

7 Likeova

jel imas link do tog reddit posta?

Super, ako imas link od redita mozes ovdje okacit ako ne guglacu ali hvala ovih dana radim redizajn i desetak clanaka i javljam rezultate.

Ovaj je link, drugi odgovor kaže da radi redizajn početne. Ja sam uzeo cijelu temu promijenio. Postovi i njihov kvalitet je ostao isti. Nisam čak ni nove dodavao. https://www.reddit.com/r/Blogging/s/TTjyEC3d08

2 Likeova

mislis na ovaj:

There is one strategy that we’ve used many times, and it always works.

Change your homepage so that it’s not just a list of your latest posts. You can do this with Elementor’s free plan or some other solution. Once you do that, apply again, and in most cases, it works.

Hope this helps.

1 Like

Da, mene je to potaklo da odradim redizajn i upalilo je.

1 Like

Koliko si uradio detaljno? ja evo ubacih 3 bloka, nisam mjenjao temu, pa cemo vidjet

1 Like

Evo ga, dobih adsens nakon 2 dana. Nisam ni temu mjenjao ni dodavao ista novo. Samo na homepage ubacio s elementor free 3 bloka (s jedne strane slika, s druge mali tekst i dugme ka kategoriji).

Kad dodjem na 30k dnevno od ai imas rucak negdje. Racunaj tamo za koji mjesec hebe

7 Likeova

Drago mi je da sam bio koristan zajednici.

5 Likeova

kad ubacujete adsense u clanke, jel koristit isti kod za svako mjesto il pravite posebnu jedinicu za svako mjesto?

Kako ko voli…Neko voli da pojedinačno označi svaku jedinicu (oglas) adsensea da bi imao bolji uvid kako koja mu jedinica oglasa donosi zaradu a neko ubaci jednu .

Moj ti je predlog za svako polje u članku napravi (imenuj) po jednu adsense jedinicu (oglas) da bi znao koliko ima efekta na zaradu to oglasno mesto.

Ili pustis auto reklame ili radis manuelno. Ja radim manuelno i i stavljam pojedinacne kodove za razlicite grupe reklama. Npr

1. Kod - Ad nakon prvog paragrafa
  2. Kod - Ad nakon treceg paragrafa
  3. Kod - Ad ispred YT videa

Itd…

Tako mozes fleksibilno trekovati pojedinacne pozicije i mijenjati ih.

1 Like

Ja sam tako radio do sad; ubacujem preko ad insertera, dznam manualno gdje ce biti ko ja, a auto ads ukljucim (i stavim minimalno), samo zbog anchor ads i vigneta.

Procitah, da ako ti izvjestaj ne znaci nista, onda mozes isti kod ubacit gdje god hoces, i adsense to gleda samo kao mjesto za reklamu (pa ce ubacit stagod). Ono sto je mene bunilo jesto sto je svugdje ista reklama, al kontam to zbog manjka oglasa.

Cime ubacujes? Ja koristim ad inserter, i dobar je plug in, al ima ograniceno 16 mjesta za free verziju, a kod mene ima bas dugih clanaka gdje moze lagano i 30+ reklama da se ubaci i da opet reklame budu manje od 33% sadrzaja

BTW, onaj sajt sa 3.5 GPT- zamjenio sam homepage, i poslao opet na adsens da vidim sta ce reci. uz to, sredih jos jedan madjarski sajt, a ako uhvatim vremena, vidjecu da do veceras sredim jos 3-4 sajta (barem ovi sto imaju u prosjeku 500+)

Te gde imaš mnogo reklama u adsense nalogu u delu ad review center tu ukucaj naziv reklame to jest linka oglasa i smanjiš te oglase na primet ako imaš 20 takvih reklama smanjiš na 3 (jedna kocka jedan pravugaonik jedan horzontale 300x600px) .Time praviš prostor onim ostalim oglasima.

Ad insertet je dobar plugin ja ga isto koristim ali pro verziju tako da imam sticky baner dole
Mada bi mogao uz pomoć chatgpt-a da napraviš plugin za sticky baner sve ti on to može odraditi (naravno ako negde pogreši ) teraj ga da ti napravi O.K.

Ljudi greše kada na sajt uguraju po 50 reklama u člank time samo smanje ukupan CPC

Sto bi se smanjio CPC, il su kliknuli il nisu

Ukratko…ako imaš u članku na primer 3 oglasa (728x90) istog advestera oni se pojave u istom trenutku u članku , onda ti oglasi neće nosti jači CPC nego će ga raspodeliti na tri oglasa.

Da na kraju dodam i napominjem da nije baš 100% pravilo ali zna da bude.Jer sa google adsense nikad se ne zna…šta i kako.!

To nema apsolutno nikakve logike. Znaci imas 10 oglasa, google nema nista u inventaru i stavi na svih deset istu reklamu, i ti sad na CPC dobijas 1 cent umjesto 10?

CPC = Cost Per Click
CPM = Cost Per Mile
RPM = Revenue Per Mile
CTR = Click Through Rate

Čisto za slučaj ako je netko pobrkao…

1 Like