Na koji način zarađujete od domaćih sajtova

Mislim da @Goci dobro kaže.

CPC reklame nije fixan. Ovisno koliko slotova na jednoj stranici ima publisheri se međusobno natječu. Automatski naravno.

Više reklamnih prostora daje mogućnost da za manju cijenu vrte reklame.

1 Like

Kako radis link building za tako puno stranica?

Taman sam hteo tako nešto da napišem :joy: Preduhitrio si me! To je to što sam i hteo da kažem, možda malo nespretno sam napisao ali to je to.

1 Like

Kužim. Isto iskustvo imam. Gledano u nekom razdoblju (od mjesec recimo) imam sličan priliv na 5 ili 10 reklama. Kada ih je više, smanji se CPC i obratno. Ima Google svoje algoritme koji to stalno preračunavaju. Ne korisgira se samo CPC, ali poanta je da više nije uvijek i bolje.

Tko zna po kakvim parametrima Google gradi konačni revenue.

1 Like

Upravo to! :+1:Jer stvarno …Ja baš gledam ne možeš da pohvataš i skužiš kako, šta gde,(kako se ono kaže) oni to računaju i na kraju ti daju revenue.

Nekad baš nema logike taj njihov algoritam i što više mislim da znam ponekad se iznenadim pa shvatim da ipak ne znam…jel…neke stvari.
Razumem ja to da je poslovna tajna googlea kako to rade…Ali brate opet nekako preko leđa publishera

Meni se znalo desiti u adsense kada ubacim vinjete oglase budu bolje od oferwall oglasa posle par nedelja promeni se , bude kontra, oferwall bolji nego vinjete.

ne radim

vjerovatno slabija zarada na te dodatne reklame, koje onda spustaju prosjek, al RPM RASTE, i vrlo vjerovatno da ne utice na CPC tih reklama u vrhu koje su ranije bile

Recimo ovako. Ides kupit orase. Svaki dan pokupis tonu. Al ide sezona kraju uskoro, i svaki dan imas sve manje- 900, pa 800, pa 700 itd. Zadnji dan prije nego sto odustanes, pokupio si 200. Sto si duze kupio, tebi je (u ovoj analogiji RPM po impresiji) nizi u prosjeku, jer oni zadnja dani ga kvare; al ti si nominalno poukpio vise nego sto bi pokupio da si kupio manje dana (ovo je RPM).

CPC, CPM, RPM, CTR = Sto vise posjete iz bogatih zemalja, vise zaradjujete…

Što bi rekao Faruk u LZN “ja…logično” :smile:

Inace, proso jos jedan sajt za adsens. Trenutno 4 na cekanju, ukljucujuci onaj 3.5 gpt sto su ranije odbijali… Al kako je krenulo s ova dva, msm da ne bi trebalo biti problema

5 Likeova

Ja sam koristila WPCode plugin u kombinaciji sa hooked elements (tema koja ima tu opciju).

Ali moguce da moze i samo s pluginom, nisam odavno koristila

Sta mislite, dal ima vajde of “Table of contents”? ■■■■ me s reklamama, google pokusava ubaciti reklame unutar ToCa, bas ruzno ispadne. Kontam da ga samo izbacim, veca sansa da se korisnik duze zadrzi dok ne nadje sta mu treba

možeš preko chatgpt napravit plugin ili apdejtovat postojeći plugin koji sprečava da se reklame pojavljuju u toc prostoru. Ima @Hellas TOC plugin koji radi i sa AMP sajtovima (za razliku od drugih plugina) i taj kod se da podesit da gugl ne ubacuje reklame tu

3. Objašnjenje Izmjena

• Dodavanje Klase adsbygoogle-noablate: Ova klasa signalizira Googleovim skriptama da u označenom elementu ne treba umetati oglase. Dodali smo ovu klasu u <div> element koji okružuje ToC u funkcijama generate_table_of_contents i generate_table_of_contents_shortcode.

a eventualno može ti chatgpt napravit skroz novi plugin za TOC po zahtjevima i potrebama, bukvalno sve stavi u jedan php fajl koji uglavnom radi kako treba i to sve iz jednog tvog prompta, bar kad su jednostavniji plugini u pitanju

Ja sam prestao stavljati Table of contents. Mislim da nema toliko koristi koliko me smara stavljati

Eo jos jedan updejt… odbili su mi jedan “sredjen” sajt… malo sam izmjenio i poslao nazad. Malo me poljuljalo ovo, pogotovo jer je 6 sajtova na cekanju. Medjutim, evo upravo dobih email- odobren adsens na onom AI sajtu sto sam gore pominjao- radjen sa GPT 3.5, relativno lose… adsens odbijao vec 2-3 puta. Znaci za sad 4 odobrena i 5 cekaju (najduzi msm jedno 5 dana)

5 Likeova

Znaci ima nade za domaci adsense :slight_smile:
Moglo bi se ponovo aktivirati sa sajtovima :slight_smile:

Jutros :smiley:

10 Likeova

Znači potvrđeno kako se boriti sa thin content.

2 Likeova

■■■■ mater, evo sad skontah- svako malo on negdje ne odradi kako treba… npr odradi clanak 99% na zadanom jeziku, al ubaci recenicu ili frazu iz engleskog… Katastrofa :smiley: doduse, ovo sam samo navato na starijim verzijama, nadam se da nece biti na novim, a ovo sto mogu pohvatat rucno cu sad odradit

Ovo je stari propust kod adsense, postoji odavno, ali bez kvalitetnog i korisnog sadržaja samo je pitanje vremena kada ćete adsense ponovo blokirati. Mesec, dva, tri ili četri, ali svakako će sajt koji ne ispunjava uslove biti blokiran, posebno AI sajtovi sa bezvrednim i nekorisnim tekstovima.

2 Likeova

mislim da je više to do skripte i do tone zahtjeva i pokretanja na dužim člancima. isprobah bar desetak različitih skripti i na gpt i 3.5 i 4 turbo iste probleme pravi i na jednim i na drugim modelima, sa 4 turbo prevod jeste bolji ali jednako ostaju ti česti problemi sa ostavljanjem engleskog, prekidima u po rečenice, skraćivanju brljanju html strukture što je vjerujem više do skripte nego do 3.5 turbo modela iako zaista ne može tolike količine prevodit ko 4 turbo. probavah najčešće prevođenje sa rumunskog na srpski i sa engleskog na srpski čisto da vidim kako ide sa sav taj postupak i koliko je koji model dobar i koja skripta kako fercera i jel bolje sa eng ili jednako dobro može prevodit i sa rumunskog. meni je na kraju najbolju skriptu koja najmanje problema sa gpt 3.5 turbo napravio https://www.perplexity.ai/ iako sam ovamo pokušavao i sa chatgpt i cloude