Najezda NLO-a iznad Amerike

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Problem je što neke stvari imaju svoj “prvi put”. I koliko god za to djelovalo da su šanse male, one su ipak realne.

Tvoj stav (sa formiranim mišljenjem) nije dovoljno fleksibilan da prepozna novu situaciju i da se na nju na vrijeme prilagodi. U kojem god aspektu života to bilo.

Apsolutno loše kod koga je tako.
Ja sam tipa u temu zašao maksimalno skeptično, ali s obzirom na količinu zbivanja me interesira koji vrag se dešava. Jer nešto se dešava, koje god objašnjenje bilo. Zatim tražim sve moguće prihvatljive solucije i gledam koja je najizglednija… i u njih sve vjerujem paralelno dok neku ne isključi neki čvrsti argument.
Za ovo trenutno vidim samo dvije moguće solucije:

1. Sve je umjetno režirano od strane USA
  2. Stvarno imamo goste

Točka 1 može imati više razloga, tipa:
a. S namjerom da se narod zastraši, u svrhu uvođenja novih kontrola
b. Nešto traže
c. …

‐------------
Kako god se okrene, sve ove opcije su poprilično intrigantne i značajne da bi se gurala glava u pijesak.

Ne sjećam se o čemu pričaš?

pogledaj od 2:10 do 2:30
pa onda jedan od tik tok videa

kad leća kamere nije direktno fokusirana na izvor svijetla dolazi do takvog efekta

Video je izvan fokusa, ali opet se jasno vide crvena i zelena svjetla na krilima koja pokazuju smjer kretanja aviona…

1 Like

Ali kako to objašnjava sva zbivanja?

Zatvoreni aerodromi, vojne baze, nemogućnost identificiranja dronova koji nadljeću, izjave političara / kongresa / ostalih javnih osoba?

Da baš nitko od njih koji su tamo nije primjetio fatamorganu, ali odavde znamo da je fatamorgana?

1 Like

A ne mogu objasniti. Izađe glasnogovornik Pentagona i kaže mi ne znamo šta je i izazove još veću pomutnju. Stvar je da nije nešto jednostavno. A što se tiče NLO, ja sam kao klinac, prije nekih 20 godina, sa starim često išao pecati soma na Savu. Kako ga pecaš noću, zabaciš dubinca, i buljiš u nebo. I kada satima gledaš u nebo, svašta se može vidjeti. Treba se zapitati kada je neko od vas proveo u skorije vrijeme noć tako da satima gleda u zvijezde. Bez obzira vidio nešto neobično ili ne, fascinantan je prizor.

1 Like

Pa možda i imaju problema sa nepoznatim letjelicama, dronovima (hladni rat nikada nije prestao), ali oni se ne nalaze na ovim klipovima… U tome je poenta.

Pogledao sam dva klipa detaljnije, kada ono guske i avion u pitanju… Kako bude neki jasan snimak u 4k, onda ću vas rado slušati i voditi diskusiju.

2 Likeova

I danas se može vidjeti, fotografisanje noćnog neba je mnogo cool stvar, problem je što većina živi u gradu i od svjetlosnog zagađenja ne vidi ništa :joy:

3 Likeova

gdje si to procitao? ko kaze to?

mislis na one MAGA politicare koji javno u emisijama govore da nikad nisu oprali ruke jer na rukama nema bakterija jer - oni ne vide te bakterije na rukama i na osnovu toga zakljucuju da ih - nema

dakle, moramo shvatiti da ako je neko javna osoba to ne znaci da je normalan i relevantan

vjerujem da si sa starim potegao koju casicu dok ste pecali … hoce u tom stanju svasta da se pojavi covjeku pred ocima

1 Like

Haha, imao sam tada 15 godina, još se nisam bio odao porocima, ali mi se sviđa opaska.

Evo jedan link sa saslušanja. Kongres, prenose zvanični mediji, nema teorije zavjere

biti fleksibilan nije vazda prednost. uštedi se vrijeme i priča kad su formirani neki svjetonazori. fleksibilnost u mišljenju, kao i odstupanje od logike (ako je logika ispravna , a svak u svoju vjeruje) uglavnom donose netačna vjerovanja.

nije loše, to je tako. tebe ne bi ni ponukalo ovo da ti ne vjeruješ u vanzemaljce ili recimo nisi podložniji teorijama raznim. mene bi možda ponukalo da se na nebu iznad čada ili sengala nešto dešava. ne može sad nekoliko videa promjenit lagano stav kakav neko ima, i ti stavovi se grade godinama, pa stoga svakoj temi se pristupa s nekim mišljenjem. pogotovo će to mišljenje i stav biti bitni za koju godinu kad videi više ništa za istinu značiti neće.

bio je nekad neki Vitaly (VitalyZdTv tako nekako) koji je snimao prank skrivene kamere (gold digger) i ti si meni tražio dokaze kad sam ja rekao da su namještene jer si ti vjerovao da nisu. ja nit sam guglao nit tražio jednostavno mi je logika rekla da je to namješteno. što eto poslije mnogi potvrdiše da je sve namješteno i da je plaćao za glumu.

nije prozivka nit tvrdnja da je moje mišljenje ispravnije ili bolje jer tu ubodoh. neko ima oko većine stvari višak skepticizma, a nekovišak vjere. nije čak ni bitno ni ko je u pravu nit na koju stranu vjera ili skepticizam idu. ostarelo se, počelo se palamudit

Evo jedan pao

https://www.reddit.com/r/ChatGPT/comments/1hsktcx/ufo_crash_incident_footage/

Malo previše i olako vjerujemo u stvari uz današnje mogućnosti kreiranja videa i korištenje AI-a koji omogućava ljudima da masovno generiraju mnoštvo lažnih sadržaja kako bi zaradili lovu.

Evo šta je rekao Greer prije 15 dana https://youtu.be/3JgoiP4QmQo?feature=shared&t=336

Evo jos jednoga. Pocet cu vjerovati u svemirce i anđele :innocent:

Možda ti ide odgovor nakon 2:07 minute… :person_shrugging:

Otkada sam ga vidio kako ima turističke ture po pustinji i tamo grupnom meditacijom “dozivaju” “svjetla” na nebu, pao mi je u očima… :pensive:

Ovo se slažem. Postoji određeni pristup problemu koji je (karikiram) 90% točan i istovremeno jako brz.

Znači brzo, prodorno i poprilično točno rješavanje problema za većinu slučajeva je optimalan pristup.

No ako se želi utjerati i onih 10% da se preciznije spozna istina, onda treba biti fleksibilan preispitati stečena uvjerenja i sagledati stvar iz novih kuteva.

Da bude jasno, ja bi isto ovdje bez dubljeg razmišljanja zaključio “Nisu to alieni, o nečemu drugome se najvjerovatnije radi.”

Ali time i dalje nisam ponudio odgovor o čemu se radi.
Mnogi od vas ovdje to radite. Negirate da su to alieni, ali ne nudite odgovore. Da, jasno je da su velike šanse da ste u pravu da to nisu alieni… no pravo pitanje je “Što se tamo dešava?”
… a ne samo “Jesu li to ili nisu to alieni?”

Sve štima, ali u ovoj situaciji ima masu izjavava javnih (većih) ličnosti koje nisu AI created (CGI).

Osim toga, ako bi slučajno bile CGI, onda je malo čudno da nema nigdje nikakvog fokusa na to, barem jedan expose video.

Btw. da bude jasna šira slika za ove videe što sam postavio u uvodu.
Ja nisam uopće filtrirao koje filmiće ću staviti. Stavljao sam sve redom koji su iskakali bez obzira jel video bio cons ili pro… baš da ne utječem na prikaz javnog mišljenja koje se formiralo i koje sam htio prenesti. Zato i je toliko filmića…

Uglavnom, od svih njih samo je jedan ponudio opciju da to nisu alieni i da moguće vlada sa svojim dronovima pretražuje teren…

Da je većina tih videa CGI, zar nebi više njih iskočilo koji bi ukazivali na to.

Osim toga, ako se zaviri u komentare svih tih fulmića, vidilo bi se da se ni tamo ne pojavljuju diskusije koje bi to stavile pod upitnik, ali niti diskusije koje bi općenito stavile pod upitnik da se tamo nešto dešava.

Po tome je meni poprilično nevjerovatno da bi uz takvu sliku mišljenja/govora mase, moglo biti da se tamo ništa ne dešava i da je sve to nekakvi CGI.