Nativemedia.rs - iskustva?

Hmmm… Baš me zanima kako ?
A vjerujem da i mnoge druge na forumu isto zanima…

jel ovo bilo nešto skeptično ili?
ako stvarno pitaš, odaću ti tajnu :stuck_out_tongue: dobre slike, korona tek počela, plaćene 3 reklame na osnovu tih slika, raja lajkovala viralno, kasnije vidio da od slika nema ništa, mješo slike i linkove, poslje nove godine nisam ni jednu sliku objavio… skonto da mi je tako bolje…

edit: ako ne vijeruješ opet, mgu napraviti screenshot ako još imaju ti podati te tri kampanje, ali za to treba neki dobar razlog da mi daš :thinking:

1 Like

ako je 26k realnih profila to je dobro… meni je na 50k lajkova, bilo sigurno 15k laznih sto mi je facebook dodjelio placenim reklamama

1 Like

E mene bas zanima da l fb ima te neke nazovimo ih “botove”, prije mjesec dana reklamiram ponovo 3 objave na stranici, vidim ima preko hiljadu lajkova svaka, uđem da provjerim Google Analytics j sracunam da je samo 32 ljudi uslo taj dan (po linkovima od sve 3 objave), znaci 10 ljudi po toj objavi, zvuci nevjerovatno.

Je li još nekome smanjen CPC?

oni niti nemaju fixan cpc… tako da ti se moglo samo desiti to da si imao puno klikova iz srb bih pa si u ćosokaku…

2 godine sam vec kod njih, uvijek su mi bili klikovi iz nasih drzava, nije nikad bilo nekih razlika u zaradi, ali sad su nesta smanjili 30% sigurno

valjda ce popraviti…

Poštovani,

Pre par meseci naša je mreža uvela kategorizaciju, publisheri su podeljeni u tri različita nivao, na osnovu kvaliteta saobraćaja. Oni koji nam šalju bolji saobraćaj bolje su plaćeni.

Takođe, oglašivačima je omogućeno targetiranje saobraćaja na osnovu kvaliteta (mogu uneti različitu cenu klika za različite nive), što je mnoge motivisalo da više ulažu u našu mrežu. U poslednje vreme sve češće je moguće videti oglase lokalnih firmi iz raznih industrija.

Kategorizacija se vrši na svakih sedam dana, što znači da ako ste danas u nižoj kategoriji, ne znači da će tako ostati i nakon sledećeg ažuriranja. Sve zavisi od vas i kvaliteta saobraćaja koji nam šaljete.

Ahmetspahic je premešten na viši nivo. U poslednje vreme šalje nam nešto bolji promet.

1 Like

Po kojem osnovu vi rangirate u kategorije?

Tačnije šta to odlučuje da li će moj sajt biti nižerangiran ili višerangiran ?

Najbitniji faktor je rezultat. Na našoj platformi postoji više opcija koje omogućavaju praćenje i filtriranje pojedinačnih sajtova. Oglašivači mogu odrediti gde žele da se prikazuju reklame. Mogu voditi više kampanja s različitom cenom po kliku za različite grupe izdavača, itd.

Faktor koji najviše utiče na rezultate je tematika sajta i ukupan broj oglasa. Neki sajtovi su jednostavno prenatrpani oglasima sa raznih oglasnih mreža, što dosta utiče na efiaksnost oglašavanja.

Onda neki sajtovi okupljaju klince, koji takodje ne konvertuju. Onda sajtovi o muzici, filmovima, rijaliti vestima… Sve ovo su obično sajtovi koji slabije konvertuju. Nije pravilo, postoje izuzeci.

Najbolje plaćeni su sajtovi sa publikom srednje i starije generacije. Publikom koja čita sadržaj, zadržava se, vraća se ponovo… Publikom koja zarađuje i spremna je platiti za neki proizvod/uslugu.

Predlažem da instalirate na vaš sajt program https://www.luckyorange.com/. Možete pratiti u realnom vremenu kako se publika ponaša. Videćete koliko dugo čitaju neki pasus, tekst, gde se nalazi miš itd. Videćete sve kao da ste pored njih i zajedno skrolujete. Program je 7 dana besplatno, što je dovoljno da steknete neki uvid.

Koliko vidim na vašem sajtu kratki su tekstovi. Publika se verovatno jako kratko zadržava, što se loše odražava i na efikasnost oglašavanja. Probajte lucky i videćete u čemu je tačno problem. Isplati se i platiti 10 $ mesec dana i optimizovati sajt kako treba.

Pisali smo o ovoj temi i na našem blogu: Kako pratiti aktivnost posetilaca pomoću heat map-e | Native Media

2 Likeova

-hello :slight_smile:
Da li se nekome nesto mjenjalo od /Subota 6/19/
ECPM mi upolovio :open_mouth:
Od moguce 3 kategorije i filtriranja , mislim da su me spustili u 4 tu kategoriju. :smiley:
kako vi stojite ?

Žalost. Ja ih razmišljam ukloniti sa svih sajtova. RPM na MGID-u mi je oko 2e a CPM na Nativemedia 0.05.

Gledaš broj klikova, a ne impresije

Koliki ti je CTR (%)?

Poštovani saradnici,

Izvinjavamo se zbog trenutnih tehničkih problema. Pojedinim članovima sistem blokira deo klikova, što utiče na nešto niži CTR. Problem će biti rešen sutra u toku dana.

Hvala

1 Like

Da li to znaci da ce ti klikovi biti prikazani nakon uklanjanja problema?

Mozda ti je bolji mgid, ali ne mozes tako gledat. Mgid na cpm gleda zaradu svih reklama po pregledu stranice, a nativemedia gleda cpm pojedinacno za svaki blok.

Koji ti je CPC?..

Native je za koju godinu papa igre :eyes::grin:

1 Like

Dobar CTR, kako si rasporedio reklame?

1 Like