Ne treba se plaćati porez na Adsense zaradu?

Na 11:27 govori o tome.

hahahaha niđe veze :smiley:

Okaci to mačku o rep :slight_smile:

1 Like

Pokaži to ovima u poreznoj…:wink:

Pokucace tebi porezna na vrata posto ne placas porez na zaradu od adsense sto je krivicno delo i jos se hvali time , kakav kreten… :slight_smile:

Ja se pitam kako mu je proslo ovo.Vjerovatno je uzeo na fazon ove iz porezne, jer nemaju pojma sta je Adsense.

1 Like

Jel ima iko ovdje na forumu da je iz BiH i da plaća porez na internet zaradu?

Ja sam iu Bosne, ne placam niti imam namjeru. Kad urede ovu drzavu onda mozda razmislim.

I ovo što Belmin kaže je istina, nemaju oni pojma šta je Adsense a od skora ni šta je IA (mislim da bi brzo reagirali ako bi novac dolazio od neke terorističke organizacije, to im je trenutno aktuelno), to se uvalilo na pozicije stranački i boli ih đoka, povremeno se provozaju po gradovima a ljudi im pred nosom rade malverzacije, mislim na ove firmaše, čak znam slučajeva gdje im je gazda plaćao ručak, večeru, podmiti ih novcem itd. Dok je mita i korupcije u BiH nema ni od zakona ništa…

Ja definitivno nisam protiv porez, vrlo rado bih placao da uvuedu detaljno kako i sta, koliko itd, ali takodjer i neke olaksice da budu. Jer porez bi trebao donositi drzavno dobro, ali sad to sto se ne iskoristava kako treba, to je vec potpuno druga prica.

Sto se tice googlea, tu jasno pise da ces ti placati sam porez, ukoliko si non-us. Osim ako ja to nesto nisam dobro procitao.
Takodjer Bosna nema ‘ugovor’ o duplom oporezivanju, tako da Google placa tamo porez, ali placa ga za sebe i oglasivace, a to sto ti zaradis, to ces i da platis. Trenutno uplacuj 10% i bit cea miran dok ovo ne izadje iz sive zone

Nisam ni ja protiv poreza, ali sigurno da se neću ni sam otići prijaviti u poreznu dok drugi i dalje ne plaćaju…

1 Like

Neces naravno, ovo samo kazem da ako neko ima dileme, nek uplacuje 10% na godisnji prihod, bez da oduzima bilo kakve troskove (hosting, domena, programske license itd itd).
Ako ce tako bit mirniji

Ma koji porez bre, nista mi drzava dala nije, ali bukvalno nista, tako da nista nece ni da dobije!
Lecim se privatno, nikakav podsticaj, 7 godina sam radio kod privatnika a samo godinu radnog staza imam. I sad kad sam se sam snasao, kad sam poceo ozbiljnije da zaradjujem treba da im dam deo toga? E taj film nece da gledaju.

3 Likeova

Ako zaradjujete manje iznose 1-2K eura mjesecno ne bih ga ni ja placao.
Ja sam tamo na onoj temi objasnio koliko se placa za FBiH i samo jos da znate u BiH ako vas porezna provjeri da ce vam poslati sve uplate u zadnjih 5 godina da na njih platite porez, odmah u komadu ili u ratama hahah

Vjerovatno nemaju pojma, svašta je moguće kada su državne institucije u pitanju :smiley:

Najveći san svih poduzetnika je da ne plaćaju porez, ali porez se nažalost mora plaćati.

Neki će se cijeli život provući kroz iglene uši i nikad im nitko neće ništa reći, dok će neki vrlo gadno završiti zbog ne plaćanja poreza.

U slučaju da zarađujete od adsensea i da jedni drugima niste izravna konkurencija (Ako se to tako može reći) onda me nije briga hoćete li plaćati porez ili ne. Budi volja vaša.

Ali ako se natječete s konkurencijom u određenoj tržišnoj usluzi (trgovina, proizvodnja, ugostiteljstvo) onda sam ALERGICAN na one koji ne plaćaju porez i na taj način ruše realne cijene ljudima koji pošteno plaćaju sve namete (iako sam alergičnan i na te namete, ali tu nema pomoći)

Porez se mora plaćati, ako ga ne plaćaš, preseli se na neke otoke ili tamo registriraj svoj biznis.

1 Like

Naravno da se porez mora placati, i to je sasvim normalna, cak kad pogledas ovih 10 posto na dohodak - to i nije velika cifra.

Glavni problem je taj sto se novac od poreza ne rasporedjuje racionalno u Bosni i Hercegovini, i to sto se od tog istog poreza finansiraju svi ovi politicari koji ne rade apsolutno nista.Kupuju bijesna auta, lete privatnim helikopterima - jednostavno se rasipaju nasim novcem.

Ceste i ostala infrastruktura nam je u totalnom ku*cu, a uveli su akcize nedavno.

1 Like

Slažem se u potpunosti. U Hrv je stvar kolko toliko bolja, ali isto je u banani… no, to ne znači da se porez ne mora plaćati, nažalost

Ja ne mogu da verujem da je neko toliko glup da zaradjuje preko 1.000 evra mesecno, i to mu leze na racun i ne placa porez i misli da ne treba…
Bolje nek se taj raspita sta mu sve sledi za utaju poreza… :slight_smile:

Sve stoji da nije dobro regulisano i da je haos ali ti to pricaj na sudu sve ce da te razumu , ali brate ako zaradjues ozbiljnu lovu a ne placas drzavi nista i mislis da si postedjen zato sto nije lepo objasnjeno ili zato sto niko ne placa ili jos veci bezobrazluk pricas javno da ne placas poreze, zatvor ti ne gine kad tad…

1 Like

Jesi ti iz BiH ili…?