Neko prodaje, iznajmljuje Adsense nalog,ili pomoć da ga dobijem?

Dobro veče svima :slight_smile: Ja sam nova članica foruma, i pošto ste svi mnogo upućeniji, ako ima neko raspoložen da mi pomogne. Imam news portal i to je moja osnovna djelatnost, nekoliko puta sam odbijena za Adsense, pa me zanima da li neko možda prodaje, iznajmljuje ili može da mi pomogne da ga dobijem.

Naravno da sam raspoložena da platim za uslugu :blush:

Unaprijed hvala na odvorima :slight_smile:

Ovako poslaji mi svoj site pa cu vidjet u cemu je problem. Ako nece ici sa tvojim sitem, jedan moj prijatelj je upravo u procesu da dobije adsense nalog na jedan specifican nacin. Pa nakon sto on dobije mozes i ti na taj nacin.

Ajd javi na PM

I ja sam nekad davno 2008 imala sličan problem, čak bila banovana zato što sam nehotice klikala na svoje oglase, onda sam sasvim slučajno preko sajta hubpages.com aplicirala za Adsense, i bi veliko iznenadjenje kad dobih pozitivan odgovor! Hubpages još uvijek postoje, možeš probati, ali moraš prvo kreirati hub (članak na tom sajtu), onda aplicirati za Adsense sa njihovog sajta. Probaj, ništa te ne košta. :slight_smile:

Druga opcija je možda da napraviš još jedan, tematski sajt, napišeš nekoliko originalnih članaka, i onda se kroz mjesec dva, ponovo okušaš sa prijavom za Adsense.

Iiii treća, kupiš od mene ovaj sajt što prodajem pa kad ukloniš moje kodove apliciraš s njim. Možda bi moglo da upali! :slight_smile:

Sajtovi na kojima su bile reklame u 99% slučajeva ne prolaze. (Govorim iz iskustva)

Da, ali neka netko napise dali adsense banira ako stavis reklame na site koji kopira vijesti od A do Ž. Tak da ako i dobije racun preko hubpages vjerojatno ce ga izgubiti kod prve isplate.

Nikada nitko nije izgubio AdSense račun zbog kopiranja postova.
Druga je priča pak to što stranicu sa kopiranim postovima nema svrhe aplicirati jer ista neće biti odobrena.

Neznam dali je to tocno, ali to je krsenje njihovog TOS, pa mi nije jasno zasto nebi bili kaznjeni ako krsimo TOS.

Jel moze netko potvrditi ovo?

osamabinmladen je u pravu.

Ok, no mislim da je tu tanak led. naprimjer, imate news portal s unikatnim vijestima i sada neka stranica kopira vase vijesti od A do Z i ako je prijavite, adsense nece nista poduzeti?

Koliko ja citam u TOS stranica ce dobiti ban. Pa mi nije jasno kako sad odjednom nece dobiti, kada znamo da ovi u adsensu baniraju i za manje.

Ili da postavim drugacije pitanje:
Dali bi dali svoj nalog da se vrti na stranici koja ima kopiran sadrzaj od A do Z?

Sjecam se da sam imao stranicu sa online igricama, pokusao sam aplicirati na Adsense, ali nije proslo jer nema sadrzaja.

Uzeo sam knjigu iz fizike, prepisao par lekcija i odobren Adsense bez problema.

1 Like

Da, to je dobra ideja, ali ovdje ako pretraze samo prvu recenicu svakog posta izbacit ce duplicate content, a vrlo vjerojatno im i svijetli. Mozda zato i nezele prihvatiti.

Kola tu jedan site preko kojeg se moze aplicirat, trenutno je jedan clan foruma u fazi te metode.

Ali mene zanima onak informativno, a OP-a vjerojatno i vise dali ce dobiti ban. Po TOS bi mogao, ali eto iskusniji adsense korisnici kazu da nece dobiti. Mozda najbolje da proba pa nam javi.

Sajt nikako nije kopiran od A do Š, imamo dosta autorsskih tekstova, ali svaki news portal mora imati tekstove prenesene sa drugih portala i agencijske tekstove, jer ne postoji redakcija toliko velika da pravi kompletan sadržaj jednog news portala sama. Velike medijske kuće imaju, naravno, mnogo više sredstava, mnogo više novinara i rusurse koji im omogućavaju da kreiraju mnogo više vlastitog sadržaja.
Male redakcije i manji news portali imaju manje vlastitog sadržaja jer naprosto nemaju resurse da ga kreiraju.

Dakle, ako pratite news portale, več u kratkom roku vam je jasno da jedni od drugih prenose značajan broj tekstova.

E sad, kako Adsense mjeri, ko ima 20% a ko 50% ili 70% prenesenog sadržaja, to ne znam. Znam da svakoga dana provodim sate na portalima, da najveći broj njih najvećim dijelom prenosi sadržaj, odnosno članke sa drugi h portala, ali imaju Adsense.

Zamolila sam za pomoć upravo zato što ne znam o tome, to nije moja djelatnost i nemam toliko vremena da se posvetim proučavanju toga :slight_smile:

http://wmforum.geek.hr/t/prodajem-blog-na-blogger-dot-com/30442

17 unikatnih clanaka. Mislim da se moze dobiti adsense nalog. Mogu napisati jos 3-4 clanka, da bude u toj cijeni…

Nisam ja ni pisao o tvom portalu. Ja sam vise pisao informacijski jer me zanima sto drugi misle dali se dobije ban kada je site sa istim contentom kao drugi sitevi.

A sada sam se sjetio da je ejdan takodjer nas korisnik foruma nedavno dobio ban i razlog je bio los content. No on nije prepisivao od A do Z nego je unajmio lose pisce koji su pisali clanke o vijestima koji bas nisu imali nikakvog smisla.

Odnosno pisali su clanke po Schemi. Znate one scheme koje postoje za brzo pisanje.

E sad ako su njega banali zbog toga, odnosno kako su oni otkrili da pise po schemi onda im je daleko lakse otkriti kada je nesto kopirano. No mislim da se tu postavlja pitanje dali je kopirani sadrzaj kopiran legalno ili ilegalno, mozda ako je legalno onda nema problema.

Ova moja pitanja su u dobroj namjeri, jer kao sto i sama vidis tesko je doci do adsense naloga, a onda kada dodjes trebas biti oprezan jer jednom kad ga izgubis vise ga nikada neces dobiti natrag.

Ovako da nesto napisem ovdje na ovu temu, imao sam adsense nalog od 1999 i kad sam poceo zaradjivati 500do700€ nakon 2 godine su me bannirali, onda sam skoro godinu dana imao na sestru, i ponovo sam napravio stranicu sa news, i stavio 5 clanaka i bez problema otvorio Adsense na svoje ime istu adresu i sve, naravno drugi naziv sajta.
Uzmi si jos jednu Domain i probaj sa njom.

Slavko, misliš da samo promijenim ime sajta i prebacim ga na drugi domen? Ili da napravim potpuno novi sat sa drugim domenom?

Miliš onda si sestrin Adsense nalog ubacio na taj siti sajt i to je radilo?

Negdje sam isto tako prićitala da novu prijavu treba poslati sa druge IP adrese i sa drugim podacima, ili mogu isti podaci, ime prezime adresa, broj telefona?

Hvala na savjetu :slight_smile:

Sve sam na isti sajt stavio al nisam odmah, Adsene 2-do3 puta godisnje radi cistaljku ako potrefis u to vrijeme onda je shit.
Ja ti savjetujem NOVA IP kako si navela, i novi sajt novih par vijesti i posalji zahtjev pa ces vidjet dal ide, i onda ako te odobre stavi i taj sajt di nisu.

Ok, hvala ti :slight_smile: A za podatke? Da idem sa novim mejlom i novim podacima?

Vucko, trebalo bi samo promijeniti site koji šalješ na odobravanje i poslati neki koji zadovoljava Adsense uvjete (kasnije svom accountu pridodati i ovaj).
Mada, mene jako čudi ako ti nisu odobrili Adsense za tvoj site koji sam vidio? :frowning:
On bi po svemu to trebao dobiti.
Trebalo bi svega desetak stranica sa textom, a ti imaš preko 80K indexiranih stranica. :blush:

Ovdje je napisano svega i svacega. Kada se ide prijavljivati za adsense naravno da je nemoguce dobiti nalog sa sajtom na kojem je kopiran sadrzaj,jednako kao sto je nemoguce dobiti adsense ako se ide prijaviti sa sajtom na kojem su flash igre. Kada vam adsense posalje odbijenicu u kojoj pise da nema dovoljno sadrzaja,to ne znaci da imate mali broj postova nego znaci da su vam postovi prekratki.